Emitt Fuarı - Son Dakika
Yerel

Emitt Fuarı

Emitt Fuarı

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'ında (EMITT), Artvin standı ilgi gördü.

26.01.2015 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

71 ülkeden 4 bin 500'ü aşkın kurum, kuruluş ve beldenin katılımlarıyla açılan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) yer alan Artvin standı, ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.

Bu yıl 19'uncusuna ev sahipliği yapan EMITT, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde, Artvin standına gelen konuklara kentin tarihi ve turistlik alanlarının yer aldığı tanıtıcı materyaller dağıtıldı, yöreye özgü çeşitli lezzetlerin ikramı yapıldı.

Artvin Valisi Kemal Cirit, Türkiye'nin önemli fuarlarından olan EMITT'te kenti en işi şekilde tanıtma fırsatını yakaladıklarını söyledi.

Fuarların sadece kentlerin tanıtımına katkı sağlamadığını, ülkenin turizm politikalarının gelişmesine de katkı sağladığını ifade eden Cirit, şunları kaydetti:

"Biz ilerideki hedeflerimize doğru noktadan ulaşmak istiyorsak iller olarak buna katkı sunmamız gerektiğini düşünen bir politikayı hayata geçirdik. Bu kapsamda dünyanın en önemli fuarlarından birisi olarak gördüğümüz EMITT, için burada aktif katılım sağlamaya çalıştık. Artvin şu an hedeflediklerine ulaşmıştır. Şunu açıkça dile getirebiliriz ki Artvin'i yaklaşık bir milyon turistle tanıştırdık. Bu noktada önümüzdeki süreç içerisinde hem Artvin'i tanıtalım hem de ülkemiz turizmine katkı sunalım istiyoruz."

Artvin'in alternatif turizmde alternatifsiz il olduğunu belirten Vali Cirit, "Artvin, bünyesinde barındırdığı eşsiz özelliğiyle özellikle Doğu Karadeniz'i tercih edecek turistler için gözde mekanlardan birisidir. Artvin, Türkiye'nin tek biyosfer rezerv alanıdır. Amerika'daki Grand Kanyonu'ndan sonra Ardanuç Cehennem Deresi Kanyonu gibi önemli bir yere sahibiz" diye konuştu.

Sarp Sınır Kapısı 6 milyonu aşkın yolcuya ev sahipliği yapıyor

Türkiye'nin Kafkaslara açılan kapısı olan Sarp Sınır Kapısı'nın yıllık 6 milyonu aşkın yolcuya ev sahipliği yaptığının altını çizen Vali Cirit şöyle devam etti:

"Günde yaklaşık 17 bin kişinin giriş çıkış yaptığı bir ilde turizmin çok daha üst noktalara gelmesi gerektiğine inanıyorum. Bugün yaklaşık 5 bin yatak kapasitesi ile hizmet etmeye hazır olduğumuzu duyurmak istiyorum. Burada yaşadığımız sorunların birisi de ilimizi ziyaret eden turistlerin günlük ortalaması 1,5 gün olmasıdır. Bizler bu gecelemeyi 5-6 güne çıkardığımızda Artvin turizmden arzu ettiği payı alacaktır. Ülkemizin hedeflemiş olduğu turizm portföyü içerisinde alternatif turizmde ben de varım diyecektir. Biz bu kapsamda EMITT Fuarına turizm acenteleri, tur şirketleri, otelcilerimiz ve turizm konseptiyle ilgilenen arkadaşlarımızın katılımını arzu ettik ve ilimizi duyurmaya çalıştık. Amacımıza da ulaştık ve başarılı olduğumuza da inanıyorum." - Artvin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Emitt Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement