Emıtt Fuarı Renkli Görüntülerle Başladı - Son Dakika
Güncel

Emıtt Fuarı Renkli Görüntülerle Başladı

Emıtt Fuarı Renkli Görüntülerle Başladı

* Fuarda, başta Türkiye'nin kültür ve turizmde öne çıkan çeşitli şehirleri ile 71 ülkeden katılımcılar, tanıtımları, çeşitli etkinlikler ve şovlarla gerçekleştirdi.

22.01.2015 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* Fuarda, başta Türkiye'nin kültür ve turizmde öne çıkan çeşitli şehirleri ile 71 ülkeden katılımcılar, tanıtımları, çeşitli etkinlikler ve şovlarla gerçekleştirdi.

Dünya çapında aşçılarıyla bir marka olan Bolu, fuarda doğal güzelliklerini aşçıların hünerli elleriyle "kabak üzerine yaptıkları figürler" ile tanıttı.

Haber-Kamera: Enver ALAS - İSTANBUL/ DHA

Bu yıl 19'uncusu düzenlenen Doğu Akdeniz, Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), TÜYAP Beylikdüzü Fuar Merkezi'nde renkli görüntülerle başladı.

Fuara katılan 4 bin 500 kurum ve kuruluş, adeta şehir şehir, ülke ülke birbirleriyle tanıtım yarışına girerken, 2015 EMITT'te tarih ve kültür turizminin yanı sıra, kongre ve kış sporları turizmi ile yöresel lezzetleri de öne çıkardı.

Fuarda, başta Türkiye'nin kültür ve turizmde öne çıkan çeşitli şehirleri ile 71 ülkeden katılımcılar, tanıtımları, çeşitli etkinlikler ve şovlarla gerçekleştirdi. Bu etkinliklerden en dikkat çekeni, Bolu'nun tanıtıldığı stantta yapıldı. Dünya çapında aşçılarıyla bir marka olan Bolu, fuarda doğal güzelliklerini aşçıların hünerli elleriyle gerçekleştirdiği çeşitli şovlarla tanıtıldı.

KABAK ÜZERİNDE BOLU'YU TANITTILAR

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mengen Meslek Yüksekokulu'nda aşçı yetiştiren akademisyenler ile öğrencilerin, Bolu'nun turizmde öne çıkan doğasını, göllerini ve 16. yüzyılda Bolu'da yaşamış ünlü halk ozanı 'Köroğlu'nu kabak üzerinde resmederek tanıtması ziyaretçilerin ilgisini çekti.

ALAADDİN YILMAZ: "BOLULU AŞÇILARIMIZ BİR DÜNYA MARKASI"

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolulu aşçıların dünya çapında bir marka olduğunu ifade ederek, "Burada sanatkar aşçılarımız bir kabak üzerine Bolu'nun doğal güzelliklerini motif olarak işliyorlar. Bolu denince akla Köroğlu gelir. Köroğlu'nun heykel figürünü kabağa işlemişler. Bolulu aşçılarımız, yemeği yapılan, tatlısı yapılan bir üründen böylesine güzel bir sanat eseri de çıkarabiliyorlar" dedi.

Mengen Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü öğretim görevlisi Berker Çiftçi de, Bolu dağlarında yetişen çiçeklerin ve göllerde yaşayan balık türlerinin figürlerini kabak üzerine yaparak Bolu'nun tanıtımına katkı sunduklarını dile getirdi.

Öte yandan, Bolu standını ziyaret edenlere aşçıların hünerli ellerinden çıkan tatlı ve pastalar ikram edildi.

YEMENİCİ: "YÖRESEL LEZZETLERİMİZ İLE TURİZMİMİZİ GELİŞTİRECEĞİZ"

Fuarda dikkat çeken standlardan biri de, Batı Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden Akçakoca oldu. Doğal güzellikleri ve deniz turizmi ile öne çıkan Akçakoca, fuarda yöresel lezzetleriyle ziyaretçileri karşıladı. Akçakoca standında ziyaretçilere, yöreye özgü Melengüçceği tatlısı, hamsili tost, organik tarhana çorbası ve fındıktan yapılan kolonya tanıtıldı.

Fuarda Akçakoca'yı temsil eden Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, EMITT'in turizm alanında dünyanın en önemli fuarlarından biri olduğunu vurgulayarak, Akçakoca'nın geçmişten gelen turizm kültürünü geleceğe taşımak istediklerini söyledi.

Fuarın Akçakoca'nın tanıtımı açısından önemli bir fırsat olduğunu kaydeden Yemenici, "Akçakoca denilince akla ilk olarak kum, deniz, güneş geliyor. Ancak biz tarihimizle, yöresel lezzetlerimizle de turizmimizi geliştirmek istiyoruz" dedi.

Doğu Akdeniz, Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) 25 Ocak'a kadar açık kalacak. Fuarı, bugün ve yarın sadece turizm profesyonelleri ziyaret edebilecek. Son 2 gün ise fuar vatandaşlara açık olacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Emıtt Fuarı Renkli Görüntülerle Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement