EMİTT'te Diyarbakır Standına Ziyaretçi Akını - Son Dakika
Yerel

EMİTT'te Diyarbakır Standına Ziyaretçi Akını

EMİTT\'te Diyarbakır Standına Ziyaretçi Akını

Dünyanın en büyük beş fuarından biri olan ve kentlerin tanıtımında önemli bir rol oynayan EMITT Fuarı'nda, Diyarbakır standı ziyaretçi akınına uğruyor.

29.01.2016 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı – EMITT, 2016 yılında 20. kez kapılarını açtı. Dünyanın en büyük beş fuarından biri olan ve kentlerin tanıtımında önemli bir rol oynayan EMITT Fuarı'nda, Diyarbakır standı ziyaretçi akınına uğruyor. 71 ülke, 4 bin 500'ü aşkın kurum, kuruluş ve beldenin katılımlarıyla Dünyanın 5. en büyük turizm fuarı olan ve bu yıl 20 incisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), İstanbul TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'nde başladı.

EMİTT 2016 Fuarında bu yıl Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Sur Belediyesi, Diyarbakır İl Kültür Müdürlüğü, Diyarbakır Kuyumcular Odası, Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Dayanışma Vakfı, Kadayıfçı Sıtkı Usta, İlme Halıcılık, Zui Hediyelik Eşya ve Bakırcılık, Merwani Dibek Kahvecisi, Diyarbakır Otelleri, Diyarbakır TURSAB Bölgesel Yürütme Kurulu ile Diyarbakır Seyahat Acenteleri yerini aldı.

28-31 Ocak tarihleri arasında TÜYAP'ta 20. kez düzenlenen fuarda, Diyarbakır standı "UNESCO Kültür Mirası" temasıyla Dağkapı motifini kullanarak dizayn edildi.
Fuara Katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal Diyarbakır İl Vali Yardımcısı Taner Bircan, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, Diyarbakır Ticaret Borsası(DTB) Meclis Başkanı Ahmet Ay, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç, DTB Başkan Vekili Şeyhmus Ayhan, DTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Kahraman Papatya, Aziz Odabaşı, Faruk Korkmaz ve Ercan Tayınlamak, DTB Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Boylu, DTSO Fuar ve Markalaşma Komisyonu Başkanı Kadri Kazmacı, DTSO Kültür ve Turizm Komisyon Başkanı Alaaddin Tan, DTSO Fuar Komisyonu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Deniz, DTB Meclis Üyesi A. Hamit Kaya, DTSO Meclis Üyeleri Mehmet Evinç ve Halis Bilen ile DTSO Genel Sekreteri Ferdani Gökdere, DTSO Kalite ve Akreditasyon Sorumlusu Murat Demir, DTB Basın Yayın Sorumlusu Ramazan Demir tarafından karşılandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, HDP Diyarbakır Milletvekilli Altan Tan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak ile birçok kentin Ticaret ve Sanayi Odası başkanlarının da aralarında bulunduğu yüzlerce kişinin ziyaret ettiği stantta, ziyaretçilere tatlı, cevizli pestil ve örgü peyniri ikram edildi.

Diyarbakır standı, fuarın ilk gününde ziyaretçi akınına uğradı. Fuarın açılışının ardından Diyarbakır standını Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, çok sayıda kişi ziyaret etti.

Belediye başkanları kaygılarını dile getirdi

Stantta uzun süre kalan milletvekili Tan, misafirlerle yakından ilgilendi. Sur Belediyesi ile kardeş belediye olan Çanakkale Belediyesi Başkanı Ülgür Gökhan ise ziyaretinde, Suriçi'nde yaşanan olaylarda yerel halkın yurdundan ve semtinden göç etmesinin üzüntü verici bir durum olduğunu belirterek, duyduğu kaygıyı dile getirdi.

Tatlı, cevizli pestil ve örgü peyniri ikram edildi

Diyarbakır standını, Trakya bölgesinden gelen bir grubun, farklı kostümlerle, ellerinde dövizler ve tatlılarla ziyaret etmesi ise renkli anların yaşanmasına neden oldu. Standı ziyaret edenlere, Diyarbakır'ın meşhur tatlısı burma kadayıf, cevizli pestil ve örgü peyniri ikram edildi.

SAYAR;"HER ŞEYE RAĞMEN EMITT'TEYİZ"

Fuar ile ilgili açıklama yapan DTSO Başkanı Ahmet Sayar,Öncelikle ilimizde yaşanan olağanüstü gelişmelerden dolayı içimiz buruk bir şekilde katıldıklarını belirterek,''Ancak yaşanan olumsuz sürece rağmen ve kısa bir süre önce UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine alınmış şehrimizin tanıtımı konusunda elimizden gelenin en iyisini yapma gayretindeyiz. Sorumluluklarımızdan biri de ilimizi hak ettiği şekilde temsil etmek ve tanıtmaktır. Peygamber Kabirleri ve sahabeleri ile bir kültür ve inanç şehridir kadim Diyarbakır. Camileri, Kiliseleri, Medreseleri, Hanları ve Hamamları ile adeta bir açık hava müzesi olan Diyarbakır olmadan EMITT eksik olurdu. Bizler bu duygu ve düşüncelerle EMITT'te Kentimizi en iyi şekilde temsil etmeye geldik. İlimizde yaşanan çatışma ve kaos ortamı bizleri derinden etkilemektedir. Temennimiz bir an önce çatışmalı sürecin sona ermesi ve müzakere masasına yeniden dönülmesidir.

AY ;'' BİRLİKTELİĞİMİZİN GÖSTERGESİDİR''

Diyarbakır Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Ay Diyarbakır'da yaşanan sıkıntılardan dolayı büyük üzüntü içerisinde olduklarını belirterek, Bu yaşanan sıkıntılara karşı kentimizin aslında bir medeniyet şehri olduğuna vurgu yapmaya devam etmekteyiz.İlimizde yaşanan çatışmalı sürecin bir an evvel son bulması gerekmektedir.Tekrarda altı ay önce bölgede yaşanan barış sürecinin devam etmesi hem bölgemiz hemde ilimiz için en hayırlı olanıdır.Umudumuz burada yapılan tanıtım ilimiz ve bölgemiz ile ilgili kötü izlenimleri kafalardan silecektir.

Çatışmalı süreç nedeniyle bölge ekonomisinin dibe vurduğunuda belirten DTB Meclis Başkanı Ay,İl merkezinde binlerce insanımız evinden göç etti ve binlerce insan işsiz kaldı.İhracatta büyük kayıplar yaşandı.Bunca yaşananlara rağmen Valiliğimiz ve Belediyemiz başta olmak üzere bir çok kurum ve kuruluşumuzla ortak konsepte buluşmamız birlikteliğimizin göstergesidir.

Diyarbakır Vali Yardımcısı Taner Bircan bu tür organizasyonlara katılımın illerin tanıtımı açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayarak ''Diyarbakır'ın turizm alanındaki potansiyelini geliştirip, Ulusal ve uluslararası alanda tanıtımının sağlanmasının,Diyarbakır gibi kadim bir kentin dünya tarafında bilinmesine büyük vesile olacağını ifade etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel EMİTT'te Diyarbakır Standına Ziyaretçi Akını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement