Emıtt'te Döşemealtı'nın Halısına Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Emıtt'te Döşemealtı'nın Halısına Yoğun İlgi

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm Fuarı’na (EMITT) katılan Döşemealtı Belediyesi, yöresel meyvesi olan narın yanı sıra halı dokumacılığı ile fuara katılanlardan yoğun ilgi görüyor.

28.01.2016 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm Fuarı'na (EMITT) katılan Döşemealtı Belediyesi, yöresel meyvesi olan narın yanı sıra halı dokumacılığı ile fuara katılanlardan yoğun ilgi görüyor.

EMITT, özellikle turizm sektörünü bu yıl 20'inci kez bir araya getiriyor. Fuarda dikkat çeken stantlar arasında yer alan Döşemealtı Belediyesi ise yöresel tatları ve tarihi sayılan halı kilim dokumacılığı ile dikkat çekiyor. Stant vatandaşlar tarafından da yoğun ilgi görüyor.

Halı dokuma tezgahında eski sistemle dokuduğu halılarla Döşemealtı Belediyesi'ni tanıtan Havva Akbaba ilçelerinin tanıtımına katkı sunduklarını ifade ederek, "İlmek olarak yapıyoruz halılarımızı. Bu yaptığımız yönteme de vatandaşlara yoğun ilgi gösteriyor. Bizlere soruyorlar yaptığımız şeyin ne olduğunu bizler de onlara anlatıyoruz. Bazı vatandaşlara ise öğrenmek istiyorlar" dedi.

Halı dokuma ustası Ayşe Akbaba ise, kendilerine sunulan ilgiden memnuniyetini dile getirerek, "Zor bir iş yapıyoruz. Bizim işimize iğne kuyu kazmakta derler. Bize yoğun ilgi gösterdiler bugün. Halkımıza teşekkür ediyoruz. İsteyenlere merak edenlere gösteriyoruz burada neler olduğunu" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Emıtt'te Döşemealtı'nın Halısına Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement