Emniyet, Federe Kürdistan Vatandaşını Dinlemiş! - Son Dakika
Güncel

Emniyet, Federe Kürdistan Vatandaşını Dinlemiş!

Emniyet, Federe Kürdistan Vatandaşını Dinlemiş!

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Federe Kürdistan Bölgesi'nde yaşayan bir kişiyi altı ay boyunca teknik takibe aldırdığı ortaya çıktı.

26.08.2014 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alman İstihbarat Teşkilatı BND'nin Türkiye'yi beş yıl boyunca gözetime alıp, dinlediğinin ortaya çıkması üzerine her iki ülke arasında kriz çıkmış, Alman Büyükelçi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrılıp, "dinleme" skandalına ilişkin izahat istenmişti. Bu olayın yankıları devam ederken, bu kez Türkiye'nin Federe Kürdistan Bölgesi'nden bir vatandaşı teknik takibe aldırıp dinlediği ortaya çıktı.

SUÇA RASTLANMAYINCA ORTAYA ÇIKTI

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün talebi üzerine 2012 yılının eylül ayında, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 39 yaşındaki İsa Ayan'ın kullandığı cep telefonunun dinlenmesi için Diyarbakır Nöbetçi Hakimliği'ne başvuruda bulundu. "Telekomünikasyon Yoluyla Yapılan İletişimin Denetlenmesi, İletişim Tespiti, Dinlenmesi ve Kayda Alınması"nı içeren CMK'nin 135. maddesi kapsamında Nöbetçi Hakimliği'nin verdiği dinleme kararı doğrultusunda, İsa Ayan'ın telefonu, 27 Eylül 2012 tarihinden 25 Haziran 2013 tarihine kadar altı ay boyunca kesintisiz dinlemeye alındı. Ayan'ın " PKK'nin dağ kadrosuna eleman kazandırdığı" gerekçesi ileri sürülerek yapılan iletişim tespiti neticesinde herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanmadığı anlaşıldı.

ŞİRKET BARZANİ'LERİN

Birkaç yıldır gittiği Federe Kürdistan Bölgesi'nde ticaret ile uğraşan İsa Ayan, KDP lideri Mesut Barzani'nin yeğeni Şeyh Şirvan Barzani'nin sahibi olduğu telekomünikasyon şirketi Korek Telekom'a ait satın aldığı 4750397.... nolu telefon hattını kullanıyordu. Bu şirkete ait telefon hattını dinlemeye alan Türkiye, bugüne kadar ülke içerisindeki skandallarına yurtdışına da eklemiş oldu. Skandalın ortaya çıkması ise Ayan'ın dinlendiğinin kendisine resmi olarak bildirilmesi anlaşıldı. (Kaynak:Gazeteİpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Emniyet, Federe Kürdistan Vatandaşını Dinlemiş! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement