Emniyet Genel Müdürlüğü İftar Programı - Son Dakika
Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü İftar Programı

Emniyet Genel Müdürlüğü İftar Programı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Emniyet Genel Müdürlüğü'nce Ankara Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde düzenlenen iftar programına katıldı.

31.07.2013 23:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burada törenle karşılanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve polis memurlarıyla aynı masayı paylaştı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada, iftarı gerçekleştirenlere teşekkür ederek, "Ramazan'ı Şerif'in tüm emniyet mensuplarımız için, bütün polis kardeşlerimiz için, jandarma teşkilatımız için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyor, ülkemiz, milletimiz için barışa, huzura, refaha, hiç yıpranmayacak, hiç kapanmayacak bir kapı aralamasını yürekten temenni ediyorum" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiyemizin 81 vilayetinde, hatta yurt dışındaki temsilciliklerimizde görev yapan, nöbet tutan, karakollarda, sokaklarda, ülkenin ve milletimizin huzur, güvenlik ve asayişi için canını ortaya koyarak çalışan tüm polis ve jandarma kardeşlerime de bu fırsatla şahsım, ülkem ve milletim adına teşekkür ediyor, Allah yar ve yardımcınız olsun, rabbim sizleri her türlü tehditten, saldırıdan muhafaza etsin diye dua ediyorum" ifadesini kullandı.

Emniyet teşkilatının son dönemlerde suçların önlenmesi konusunda çok başarılı operasyonlara imza attığını, birçok saldırı girişiminin hiçbir vatandaş hissetmeden daha tertip aşamasında önlendiğini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, jandarma ve polis teşkilatlarının özellikle son günlerde uyuşturucu ticaretine karşı çok önemli operasyonlar yaptığını, tarihte görülmemiş başarılar sağlandığını anlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, polis teşkilatının terörle mücadelede de canını ortaya koymak suretiyle başarılı çalışmalar yaptığına dikkati çekerek, "Bunların görülmeyip, istisnai hataların bütün bir teşkilata mal edilmesine biz rıza göstermeyiz. Polis teşkilatımızın da bu saldırılar karşısında başı dik durmasını, bu saldırılar karşısında moralini hiç ama hiç bozmamasını rica ediyorum. Sizin için önemli olan kimin ne dediğinden ziyade, milletin ne dediğidir, hissiyatıdır. Yasalar dahilinde, milletin hissiyatı dahilinde vazifenizi kararlılıkla sürdüreceksiniz" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan emniyet teşkilatının görevini huzur içinde, gönül rahatlığı içinde yapabilmesi için gerekli her ihtiyacı karşılamaya, polisi her açıdan desteklemeye devam ettiklerini ifade ederek, lojman, özlük hakları, eğitim, techizat, maaşlar konusunda imkanları zorlayarak düzenlemeler yaptıklarını bildirdi.

Polisi askerlik görevinden muaf tutan yasayı çıkartarak, emniyet teşkilatını rahatlattıklarını anımsatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "Şartlar el verdikçe, imkanlar arttıkça bunu sizlere daha fazla yansıtmaya devam edeceğiz. Polisimizi sadece devletini koruyan değil, bireyin haklarını koruyan, asayişi tesis eden, hukukun tecellisine gayret sarfeden, bunun için de canını ortaya koyan kardeşlerimiz olarak güçlendirmeyi sürdüreceğiz" değerlendirmesini yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan şunları belirtti:

"Polis ve jandarma demokrasinin ve hukukun karşısında değil, tam tersine demokrasinin ve hukukun güçlenmesini sağlayan bir konumdadır. Güvenlik ve demokrasi, güvenlik ve özgürlük dengelerini sizlerin sayesinde hassasiyetle gözeteceğiz. Türkiye, Allah'ın izniyle, milletimizin ve sizlerin gayretiyle hem demokratik bir hukuk devleti hem de güvenli, güvenlikli bir ülke olarak geleceğe emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir."

İçişleri Bakanı Muammer Güler'in biraz önce polisin emeklilik hakkıyla ilgili yaptığı çalışmaları kendisine anlattığını belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, polisin emeklilik haklarını düzenleyen çalışmanın gelecek yasama yılında kanunlaştırılmasına gayret edeceklerini dile getirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan iftarda bulunmayan, vazife, nöbet başında olan tüm emniyet teşkilatı mensuplarına da selam göndererek, emniyet ve jandarma teşkilatının şehitlerine rahmet diledi, gazilerine de şükranlarını iletti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşmasını "Yaklaşmakta olan Leyle-i Kadr'in bizler için yeni bir uyanışa, birlikteliğe vesile olmasını ve Ramazan Bayramını da milletçe tüm İslam dünyası, insanlık olarak barışı kucaklamış vaziyette bir bayram edası içerisinde kutlamayı Rabbimden temenni ediyorum.

Şimdiden Ramazan Bayramınız mübarek olsun diyor, sizlerin ailelerinizle birlikte mutluluk içerisinde yarınlara yürüyüşünüzü Rabbimden niyaz ediyorum" diyerek bitirdi.

Konuşmasının ardından Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a polisler tarafından yapılmış karakalem tablosunu ve bir ebru çalışmasını hediye etti.

İçişleri Bakanı Muammer Güler de yaptığı konuşmada, polis teşkilatının varlık sebebinin ülkenin her köşesinde emniyet ve asayişi sağlamak, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak olduğunu belirtti.

Emniyet teşkilatının 260 bini aşan kadrosuyla vatandaş memnuniyeti, şeffaflık, hesap verilebilirlik, sivil katılım ve denetime açıklık gibi çağdaş değerler çerçevesinde görevini en iyi şekilde yerine getirmenin gayreti içinde olduğunu ifade eden İçişleri Bakanı Muammer Güler, Türk polisinin yasalardan aldığı güç ve yetkiyle hukuka bağlı, insan haklarına saygılı bir şekilde hizmet eden, kişi hak ve özgürlüklerinin bekçisi ve teminatı olduğunu vurguladı.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Polisimizin son dönemde gerçekleşen eylemler sırasında ortaya koyduğu fedakarlık, her türlü takdirin üzerindedir. Polisimiz uzun saatler görevinin başında gösterdiği sabır, itidal ve tahammülle şüphesiz bu eylemlerin önündeki en güçlü duruşu sergilemiştir" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, hükümeti döneminde polisin çalışmalarına her zaman çok büyük destek verdiğini dile getiren İçişleri Bakanı Muammer Güler, bu dönemde polis teşkilatının her alanda geliştirilmesi için birçok iyileştirme yapıldığını bildirdi.

Emniyet mensuplarına da seslenen İçişleri Bakanı Muammer Güler, vatandaşların, polisin şahsında devleti gördüğünü belirterek, şöyle dedi:

"Sizin vatandaşa yaklaşımınız, tavır ve davranışlarınız sadece şahsınıza değil, doğrudan devlete atfedilmektedir. Bu yüzden devletimizin şefkatini, gülen yüzünü ve sevecenliğini vatandaşımıza göstermek görevi de öncelikle sizlere düşüyor. Bu bilinçle görevinizi yaparken hiçbir zaman hukuk dışına çıkmayınız, hukuksuzluğa da göz yummayınız. Sizlerin aziz milletimize hizmet etme gayreti içinde olduğunuzu biliyor ve sizlere güveniyoruz."

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar da emniyet teşkilatının 168 yıllık köklü bir teşkilat olduğunu belirtti. Teşkilattaki 265 bin personele, sıfır hata ile vatandaşa hizmet etmeleri için eğitim, moral ve motivasyon sağlamak amacıyla büyük gayret sarf ettiklerini dile getiren Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, hiçbir kitle ve grubun değil, 76 milyonun polisi olan emniyet mensuplarının, vatanına en iyi hizmeti sunmak için gerekirse canını ortaya koyduğunu söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Emniyet Genel Müdürlüğü İftar Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement