Emniyet Kemerinin Önemini "Kaza" ile Öğrendiler - Son Dakika
Güncel

Emniyet Kemerinin Önemini "Kaza" ile Öğrendiler

Emniyet Kemerinin Önemini "Kaza" ile Öğrendiler

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme ve Tescil Şube Müdürlüğü, trafik kazalarında "hayat kurtaran" emniyet kemerinin önemini kent meydanına kurduğu simülasyon aracıyla vatandaşlara uygulamalı olarak anlattı.

26.10.2014 04:22  Güncelleme: 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme ve Tescil Şube Müdürlüğü, trafik kazalarında "hayat kurtaran" emniyet kemerinin önemini kent meydanına kurduğu simülasyon aracıyla vatandaşlara uygulamalı olarak anlattı. Manolya Meydanı'ndaki etkinlikte simülasyon aracına binen vatandaşlar, takla atan aracın içinde kaza anını yaşadı. Simülasyon aracına binen vatandaşlara önce emniyet kemeri olmadan kaza yaptırıldı. Ardından emniyet kemerini takmış şekilde kaza anı yaşatıldı. Simülasyon aracında 360 derece döndürülen Vatandaşlar iki durumda da başlarına neler gelebileceğini uygulamalı olarak öğrendi. Kaza anını yaşayan vatandaşlar, emniyet kemerinin önemini daha iyi kavradıklarını belirtti.- Arka koltukta olan da emniyet kemeri takmalıEtkinliğe katılarak bilgi veren Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, emniyet kemerini arkada oturan yolcuların takmasının önde oturan sürücü ve yolcunun takması kadar önemli olduğuna dikkati çekti. Ceren, şehirlerarası yolda meydana gelen kazada, arkada oturan yolcuların kaza anında kafalarını öndeki sürücü veya yolcunun kafasına vurabileceklerini ve bu şekilde de yaralanmaların ve hatta ölümlerin oluşabileceğini belirterek "Tüm insanlarımız emniyet kemeri taksın. Trafik kurallarına uysun" dedi.

"Kazalar en çok kavşaklarda oluyor"

Karayolları ve belediyelere hatalı yollar ve kavşaklarla ilgili olarak çalışmalarını ilettiklerini bildiren Ceren, "Akhisar-Manisa arasında 20 kavşak var. 18 tali yol var 2 kilometrede bir kavşak var. Kazalarımızın bir çoğu kavşaklarda oluyor. Kazalar dikkatsizlikten oluyor. Kavşakların azaltılması lazım. İnsanların dönüşlerinin daha rahat olması için profesyonel kavşakların olması lazım. Buna rağmen trafik kurallarına ve ışıklarına uymama durumu yine olabiliyor. Hedefimiz bu kazaları en aza indirmek. Emniyet kemeri takılması alışkanlığını kazandırmak" şeklinde konuştu.

Kazaların azaltılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini ve çeşitli tedbirler alındığını bildiren Ceren "Her yere polis aracı koyamayız. Kavşaklara uyarı levhaları ve simülasyon polis araçlarını yollara yerleştirerek vatandaşların hızlarının azaltılmasını sağlayacağız" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Emniyet Kemerinin Önemini 'Kaza' ile Öğrendiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement