Yüksekdağ'ın 'Polis Silah Çekti' İddiasını Emniyet Yalanladı - Son Dakika
Güncel

Yüksekdağ'ın 'Polis Silah Çekti' İddiasını Emniyet Yalanladı

Yüksekdağ\'ın \'Polis Silah Çekti\' İddiasını Emniyet Yalanladı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ'ın içinde bulunduğu aracın polis tarafından silah doğrultularak durdurulduğu iddiasını yalanladı.

14.02.2016 10:43  Güncelleme: 08:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Merkez Yürütme Kurulu, İstanbul Sultangazi'de HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın içinde bulunduğu aracın, özel harekat polisleri tarafından silah doğrultularak durdurulduğunu ileri sürmüştü. Bu iddia üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü yazılı açıklama yaptı.

"UYGULAMA NOKTASINDAN HIZLA GEÇMEYE ÇALIŞAN ARAÇ USULÜNCE DURDURULDU"

Yapılan açıklamada, "Bölücü terör örgütü yandaşlarınca, 15 Şubat 1999 tarihinde yakalanan terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının bahane edilerek korsan gösteri yapılacağı ve bölgedeki güvenlik güçlerine EYP (el yapımı patlayıcı) ve silahla saldırı gerçekleştirileceği yönünde bilgiler edinilmiş, bu doğrultuda bir dizi güvenlik tedbirleri uygulamaya konulmuştur. Bu kapsamda Sultangazi İlçesi Gazi Polis Merkezi önünde araçlar üzerinde uygulama başlatılmıştır. Bu esnada uygulama noktasından hızla geçmeye çalışan bir araç usulünce durdurulmuş, aracın içerisinde HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın bulunduğunun anlaşılması üzerine araç bekletilmeksizin gönderilmiştir" denildi.

"54 MOLOTOF, 6 PATLAYICI, 5 TABANCA ELE GEÇİRİLDİ, 11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"

Açıklamada şöyle devam etti:

"Bahse konu uygulamalar çerçevesinde 13 Şubat 2016 tarihinde Sultangazi İlçesinde yapılan yol kontrolleri, araç aramaları ve belirlenen adreslere yönelik gerçekleştirilen uygulamalar neticesinde; 54 molotof kokteyli, 6 patlamaya hazır EYP (el yapımı patlayıcı), 5 tabanca ele geçirilmiş ve 11 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştır. İstanbul halkının huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik güvenlik tedbirleri yasal mevzuatlar çerçevesinde kararlılıkla ve kesintisiz olarak sürdürülecektir"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yüksekdağ'ın 'Polis Silah Çekti' İddiasını Emniyet Yalanladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (27)

  • Türk: Niye gönderiyorsunuz kardeşim adam hızlıca geçmeye çalışıyorsa arabada illaki bir şey vardır yani milletvekili de olsa terörist bunlar bilmiyormusunuz 19 4 Yanıtla
  • xxx: Hangi taşı kaldırsan bunlar çıkıyor. 20 1 Yanıtla
  • Cankirili: Sayin kurt kardeslerimiz bu kadin sizi temsil ediyormu saniyorsunuz ? Siziin kurt kimliginizi kullaniyormu saniyorsunuz ? Ey kurt kardeslerimiz artik eski turkiye yok yeni turkiyenin yeni imaji , yeni anlayisi var , kurt - turk kardestir ( hep beraber vatanimiza bayragimiza sahip cikalim ) 13 7 Yanıtla
  • ...: Kadin kalkmis sozde kurtlugu savunuyor ama ermeni tabi cahil olan kurtlerde ona uyuyor kurtlerin cahil kalma sebebide yine bunlar kendi cocuklari kolejlerde kurtlerinki daglarda kurtler hep boyle kandirildi 20 0 Yanıtla
  • Bilal: TÜRKÜN GÜCÜNÜ GÖRECEKSİNİZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!GÜCÜNÜ GÖRECEKSİNİZ!!!!!!!!!!! GÖRECEKSİNİZZZZZZZZZZZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!TÜRKÜN GÜCÜNÜÜÜÜÜÜ GÖREÇEKSİNİZ!!!!!!!!!!TÜRKÜN GÜCÜNÜ GÖRECEKSİNİZZZZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13 5 Yanıtla
  • Sert adam: Pislik temizlenecek 15 2 Yanıtla
  • ASİLTÜRK_: İnsanda biraz kan, biraz onur, biraz da omurga olacak, uygulama noktasından hızla geçmeye çalışırsan bırak usulünce durdurulmayı vururlar bile, sen yabancı bir araçsın, kaçmaya çalışırsan seni terör unsuru görüp tabiki silah çekecekler, anladığım kadarıyla sen sevgililer günü arefesi diye çiçek bekledin ama olmadı be gülüm daha çok beklersin. 6 5 Yanıtla
  • 32li: ETEKLİLER YORUM YAPMAYIN YETERİNCE REZİL OLDUNUZ ETEK GİYEREK FİSTANLIM ALFİSTANLIM 9 1 Yanıtla
  • Izmirli: Ulan terbiyesizler agsiniza da cikan kulanizduymuyor mu yada körmusunuz görmüyorsunuz bir kadini bü kadar terbisizce yorum yapilamaz Tamam , herkesin bir annasi kiz Kardasi ve karisi var Utanin Ulan Utanin terbesizler ? 1 7 Yanıtla 32li: Sen etekli bu kadın puhaha öylemi sen utan mikrop 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • 135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı
    13:59 135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı

    135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı, Guangzhou'da başladı. Fuar için 215 ülkeden yaklaşık 149.000 alıcı ön kayıt yaptırdı. Yabancı alıcıların fuara ilgisi arttı ve 74.000 sergi standında 29.000'den fazla katılımcı bekleniyor.

  • TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı
    13:59 TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı

    Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) fındık satma kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdığı ileri sürüldü. TMO, stoklarında bulunan kabuklu fındıkların bir kısmını belirli fiyatlarla satışa çıkardı. Fındık sanayicileri, TMO'nun bu kararının gelecek sezonun fiyatlarını belirleyeceğini ifade etti.

  • Ramazan Bayramı tatilinde 75 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti
    13:58 Ramazan Bayramı tatilinde 75 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinde yurt genelinde meydana gelen 6 bin 530 trafik kazasında 75 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Yerlikaya, trafikte denetim yoğunluğunun artmasıyla kazaların azaldığını vurguladı. Aşırı hız, kavşak ve geçitlerde geçiş önceliğine uymamak, şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymamak, arkadan çarpma ve dönüş kurallarına uymamak en önemli kazaya sebepleri olarak belirlendi.

  • Erzurum Polisi FETÖ'den Hapis Cezası Bulunan Bir Şahsı Yakaladı
    13:57 Erzurum Polisi FETÖ'den Hapis Cezası Bulunan Bir Şahsı Yakaladı

    Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü, Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda, hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir öğretmenin yakalandığını duyurdu. Şahıs gözaltına alındıktan sonra cezaevine teslim edildi. Terör örgütleriyle mücadele kararlılıkla sürdürülecektir.

  • Samsun'da Fabrika Deposunda Yangın Çıktı
    13:54 Samsun'da Fabrika Deposunda Yangın Çıktı

    Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan bir fabrikanın depo olarak kullanılan ambar kısmında çıkan yangın panik yarattı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma işlemlerini tamamladı.


Advertisement