Emniyetin Sistemine Girip Silah Ruhsatı Verenlere 12 İlde Operasyon: 68 Gözaltı - Son Dakika
Güncel

Emniyetin Sistemine Girip Silah Ruhsatı Verenlere 12 İlde Operasyon: 68 Gözaltı

Sakarya Kaçakçılık ve Organize Şube ekipleri 12 ilde yaptıkları operasyonda sahte belgelerle Makine Kimya Endüstrisi'nden taşıma ruhsatlı silah alan bir çeteye yönelik yaptıkları operasyonda 68 kişiyi gözaltına aldı.

02.10.2015 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Kaçakçılık ve Organize Şube ekipleri 12 ilde yaptıkları operasyonda sahte belgelerle Makine Kimya Endüstrisi'nden taşıma ruhsatlı silah alan bir çeteye yönelik yaptıkları operasyonda 68 kişiyi gözaltına aldı. Ekipler ayrıca 61 tabanca ve 4 av tüfeği ele geçirdi. Aralarında kamu görevlilerin de bulunduğu çetenin Edirne'nin Keşan ilçe Emniyet Müdürlüğü sistemine girerek sahte tabanca ruhsatı aldıkları belirlenirken, operasyonda 63 kişinin arandığı, toplam şüpheli sayısının 131 kişi olduğu belirtildi.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sakarya merkezli olarak 'sahte evraklarla tabanca ruhsatı alınmasıyla' ilgili olarak H.Y. ve C.E.'nin çete liderliğini yaptığı İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Kayseri, Bolu, Balıkesir, Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Yalova Düzce ve Trabzon'da eş zamanlı olarak operasyon yaptı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nınizniyle 12 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda, aralarında bazı kamu görevlileri, işadamı ve bazı siyasi partilerin ilçe teşkilatlarında görevli siyasilerin de bulunduğu 11 kişi Sakarya'da, 57 kişi de 11 ayrı ilde olmak üzere 68 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında 63  şüpheli de aranırken haklarında gözaltı kararı bulunan şüphelilerin sayısının 131 olduğu belirtildi. Operasyon kapsamında  29 şüphelinin ise adreslerinin tespit edilemediği öğrenildi.

Sakarya polisinin operasyonda sahte evrakla alınan çeşitli çap ve markalarda 61 tabanca, bu tabancalara ait 3 bin 444 mermi, 4 av tüfeği ve 125 av tüfeği fişeğine el konulurken, operasyonda 19 sahte silah ruhsatına da el konuldu.

Gözaltına alınan şüphelilerin taşıma ruhsatı almaya uygun olmayan kişilere evrakta sahtekarlık yaparak taşıma ruhsatlı silah almalarını sağladıkları, bu amaçla da Edirne'nin Keşan ilçe Emniyet Müdürlüğünün sistemine girerek taşıma ruhsatlı silah ruhsatı almalarını sağladıkları öne sürüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Emniyetin Sistemine Girip Silah Ruhsatı Verenlere 12 İlde Operasyon: 68 Gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement