Emniyette "Paralel Yapı" Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Emniyette "Paralel Yapı" Operasyonu

Emniyette "Paralel Yapı" Operasyonu

Eski İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt A ile eski Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Hayati B gözaltına alındı.

22.07.2014 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emniyette "paralel yapı" operasyonu kapsamında, eski İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt A, gözaltına alındı.

İstanbul, Ankara ve Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu bazı illerde başlatılan operasyon kapsamında, emniyet mensubu bazı kişiler gözaltına alındı.

Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt A, gözaltına alınarak, sağlık kontrolü için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sivil bir ekip aracı ve eskort ile Adli Tabipliğe getirilen A'nın, kelepçeli olduğu görüldü. Doktor odasına alınan A, "Kendim teslim oldum. Arkadan kelepçelediler. Tamamen siyasi" dedi.

Adli tabiplikte yaklaşık 10 dakika kalan A, daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü.

Bu arada, eski İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Hayati B de gözaltına alınarak, sağlık kontrolü için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi.

B, kelepçeli ellerini havaya kaldırarak, "Kanun dışı hiç bir işim olmadı" diye konuştu.

"Operasyondan önce gözaltına alınacak şüphelilere bilgi sızdırdığı" iddiasıyla gözaltına alınan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan yerleşkesinde görev yapan Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlüğü'ne bağlı bir polis memuru de sağlık kontrolünden geçirildi.

Hayati B ve polis memuru daha sonra emniyete götürüldü. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Emniyette 'Paralel Yapı' Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement