Emniyetteki "Paralel Yapı" Davası - Son Dakika
Yerel

Emniyetteki "Paralel Yapı" Davası

İzmir merkezli 13 ilde "yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma sonucunda, tamamı tutuksuz 32 emniyet mensubu hakkında 10 ile 961 yıl arasında hapis cezası istemiyle açılan davaya devam edildi.

24.02.2015 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir merkezli 13 ilde "yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma sonucunda, tamamı tutuksuz 32 emniyet mensubu hakkında 10 ile 961 yıl arasında hapis cezası istemiyle açılan davaya devam edildi.

İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanıkların bazıları, iddianamede isimleri müşteki olarak geçen bazı emniyet mensupları ve tarafların avukatları katıldı.

Eski İzmir İstihbarat Şube Müdürü Taner Aydın, dünkü celsede yarım kalan savunmasını tamamladıktan sonra avukatların sorularını yanıtladı. Bazı müşteki emniyet mensuplarının avukatı Emrullah Aksakal, İzmir'de dinlenen kişilerin seslerinin kayıt edilip edilmediğini, dinleme yapılan bilgisayarlarda USB girişi olup olmadığını sorması üzerine Aydın, dinlemelerde kullanılan bilgisayarların İstihbarat Daire Başkanlığı tarafından gönderildiğini ve USB girişleri olmadığını, ses dosyalarının alınmadığını, seslerin TİB tarafından 10 gün içinde otomatik olarak silindiğini ileri sürdü.

Duruşmada dinlenen sanık polislerden Tarkan Kolik, savunmasında suçlamaları ve suçlamalara dayanak gösterilen evrakları kabul etmediğini beyan ederek, tamamen yasal dinlemeler yaptıklarını iddia etti.

Mahkeme Başkanı Hamdi Çiftçi, duruşmaya yarın devam edilmek üzere ara verdi.

Olay

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının, "çeşitli kurumlarda çalışan kamu görevlilerinin telefonlarının yasa dışı dinlendiği" yönündeki bir gazetede yer alan habere ilişkin 62 müşteki ile konuyla ilgili idarenin yaptığı suç duyurusu üzerine başlattığı soruşturmada, aralarında eski Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan ve Elazığ Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Karakayalı'nın da bulunduğu 32 emniyet mensubu gözaltına alınmıştı.

İlk aşamada tutuklanan 11 zanlı, bir üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmış, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunda görevli cumhuriyet savcısı Okan Bato tarafından hazırlanan iddianamede, 32 sanık hakkında 9 ayrı suçlama yöneltilerek 10 ile 961 yıl arasında değişen hapis cezası istenmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Emniyetteki 'Paralel Yapı' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement