Emniyetteki "Usulsüz Taltif" Soruşturması - Son Dakika
Güncel

Emniyetteki "Usulsüz Taltif" Soruşturması

Emniyetteki "Usulsüz Taltif" Soruşturması

Avukat Murat Araç: "Şu anda bu üç arkadaşımızın tutukluluğunu gerektirecek hiçbir neden yok. Onların şube müdürleri bile şu anda serbest durumda"

24.09.2014 23:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Emniyetteki "usulsüz taltif" soruşturması kapsamındaki şüphelilerin avukatı Murat Araç, 3 polisin tutuklanması kararına itiraz edeceklerini bildirdi.

Avukat Araç ve Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, mahkemenin kararının ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Taltifte yolsuzluk yaptığı iddia edilen 11 polis müdürünün tamamının serbest kaldığını belirten Araç, savcılığın adli kontrol uygulanması talebinin de reddedildiğini söyledi.

Araç, mahkemenin bu kararı verirken somut hiçbir suç emaresinin bulunmadığına karar verdiğini ifade ederek, biri komiser yardımcısı, 3 polisin ise bir yanlış anlama nedeniyle tutukluluğuna karar verildiğini savundu.

Bunlarla ilgili yarın itirazda bulunacaklarını ve serbest kalacaklarına inandıklarını vurgulayan Araç, "Şu anda bu üç arkadaşımızın tutukluluğunu gerektirecek hiçbir neden yok. Onların şube müdürleri bile şu anda serbest durumda. Allah'ın izniyle yarın bu üç arkadaşımız da serbest kalacaktır. Gelinen noktada bunu bir zafer olarak değerlendirmek istiyorum" dedi.

Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal ise "bir algı operasyonu uğruna, polisin itibarına zarar verilmemesi" gerektiğini savundu.

Polis teşkilatında yüzde 90'dan fazla personelin taltif aldığını dile getiren Bal, bunun geniş bir uygulama olduğunu iddia etti. Bal, polise yönelik bir "psikolojik savaş" uygulandığını da ileri sürdü. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Emniyetteki 'Usulsüz Taltif' Soruşturması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement