Emniyetten 250 Öğrenciye Kırtasiye ve Giyim Yardımı - Son Dakika
Güncel

Emniyetten 250 Öğrenciye Kırtasiye ve Giyim Yardımı

Emniyetten 250 Öğrenciye Kırtasiye ve Giyim Yardımı

Muş İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen Gençlerimiz Geleceğimiz Projesi kapsamında Malazgirt ve Bulanık ilçelerinde ihtiyaç sahibi 250 öğrenciye kırtasiye ve kışlık elbise yardımı yapıldı.

06.10.2013 10:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen Gençlerimiz Geleceğimiz Projesi kapsamında Malazgirt ve Bulanık ilçelerinde ihtiyaç sahibi 250 öğrenciye kırtasiye ve kışlık elbise yardımı yapıldı.

Malazgirt Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Muş Valisi Vedat Büyükersoy, eşi Zehra Kadriye Büyükersoy, Muş Milletvekili Muzaffer Çakar, İl Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz, Malazgirt Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy ve kurum müdürleri katıldı. Törende konuşan Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz, Malazgirt halkıyla buluşmaya geldiklerini ifade etti. Birlik ve beraberliğe vurgu yapan Durmaz, "Burada, öğrencilerimiz ve halkımızla kaynaşmaya, günümüzde daha çok hatırlamaya ihtiyaç duyduğumuz yardımseverlik, muhtaçlara uzanan el olma gibi değerlerimizi hatırlamaya ve gönüllerin sesi olmaya geldik" dedi.

Malazgirt Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy da, devletin asıl görevlerinden bir tanesinin de vatandaşın can, mal, namus ve can güvenliğini sağlamak ve korumak olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bu asli görevlerimizin yanında son zamanlarda ülkemizde güzel gelişmeler oluşmaktadır. Özellikle çözüm süreci ile başlayan huzur ve güven dolu günlerle beraber gelen, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı sevindirmek, onlara birlik ve beraberlik duygularını aşılamak, hayata bizlerle daha güvenli ve umutla tutunabilme görevleri bizlerin asli görevleri olmuştur. İnşallah bu çocuklar bizim yerimize gelecekler."

'Toplum Destekli Polislik' hizmeti sunan polisin halktan biri olduğunu söyleyen Vali Vedat Büyükersoy da, şunları söyledi: "Şöyle bir etrafımıza baktığımızda, Bitlis, Elazığ, Diyarbakır ve Malatya'da polis okulları faaliyet göstermekte ve sizin çocuklarınızı polislik mesleğine hazırlamaktadır. Artık şu ya da bu değil, biz varız, hepimiz varız ve hep beraber bu ülkenin her türlü hizmetine koşmaktayız. Sizlerin çocukları okuduklarında, iyi eğitim aldıklarında, ulaşamayacakları meslek, ulaşamayacakları hiçbir makam yoktur. Demek ki herkesin önü açık, yeter ki iyi bir eğitim almış olsun. İyi bir aşı, iyi bir işi olacaktır. Zaten iyi eğitim alan; çevresine, topluma, ailesine ve kendisine faydalı olacaktır. Bunun için biz, çocuklarımızın eğitimlerine çok değer veriyoruz. Bu ülkede demokrasi geliştikçe, sivil yönetimler değiştikçe, bu ülkenin bütün kurumları, halkın tamamı olmakta ve onlara hizmet ederken, berrak bir şekilde sevgiyle saygıyla hizmet sunmaya devam edecektir. Dünyanın hiçbir yerinde demokrasi olmadığı halde halkına refah veren, halkının ekonomisini geliştiren, insan haklarına saygılı olan bir devlet göremezsiniz."

Ülkemizde ne zaman demokrasiden uzaklaşılmış ise o yıl fakirliğin, fukaralığın, kan ve gözyaşı olduğu yıllar olduğunu anlatan Büyükersoy, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemiz son yıllarda demokrasiden almış olduğu mesafe sebebiyle ekonomide, eğitimde, sağlıkta, ulaşımda ve her konuda mesafe almakta ve bunu toplum hissetmekte, yaşmakta, teneffüs etmektedir. Onun için biz ülkemizdeki demokrasiye sahip çıkıyoruz. Demokrasiye sahip çıkan her kurum, bireye sahip çıkıyor. Çünkü biz kendimize sahip çıkıyoruz. Kendi geleceğimize sahip çıkıyoruz. Ülkemiz zenginleştikçe, bu zenginliği illere, ilçelere, köylere ve mezralara dalga dalga geliyor."

Yapılan konuşmaların ardından, Gençlerimiz Geleceğimiz Projesi kapsamında geçen yıl tespit edilen Malazgirtli ihtiyaç sahibi öğrencilere giyim ve kırtasiye yardımı yapıldı.

Vali Büyükersoy, beraberindekilerle Bulanık Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde yine İl Emniyet Müdürlüğü'nce düzenlenen Gençlerimiz, Geleceğimiz Projesi kapsamında yapılan yardım dağıtım törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Bulanık Kaymakamı Ömer Şahin, polislerin güzel bir adım attığını belirterek şöyle konuştu: "Bu bölgede gördüğüm tek şey, bu güzel çocuklara biraz daha duyarlı olmaktır. Rehberlik yapmaktır. Velilerin çocuklarıyla biraz daha duyarlı olmaları gerekir. Velinin sadece çocuğunu okuldan alıp eve götürmek görevi değildir. Velilerin biraz daha çocuklarına duyarlı olması gerekir. Muş Emniyet Müdürü'ne bu anlamlı ve güzel çalışmasından dolayı teşekkür ediyorum. Hepimizin insan olarak güzel görevlerden bulunmalıyız. Her şeyden önce insan olmalıyız bence. Ego tatmini yapan insanlar değil de, özgüveni gelişmiş birey olmanın farkına varmış insanlar yetiştirmeliyiz."

Yapılan konuşmanın ardından tespit edilen öğrencilere kırtasiye ve giyim yardımı yapıldı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Emniyetten 250 Öğrenciye Kırtasiye ve Giyim Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement