Emniyetten Gazi'deki Korsan Gösterilere İlişkin Açıklama - Son Dakika
Güncel

Emniyetten Gazi'deki Korsan Gösterilere İlişkin Açıklama

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, terör operasyonunda ölen Günay Özarslan’ın ikametinin Tuzla’da olmasına rağmen Gazi Cemevi’ne götürüldüğü ve maskeli grupların cenazeyi bahane ederek yaptıkları korsan gösteri nedeniyle defin işlemlerinin gerçekleştirilemediğini açıkladı.

26.07.2015 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, terör operasyonunda ölen Günay Özarslan'ın ikametinin Tuzla'da olmasına rağmen Gazi Cemevi'ne götürüldüğü ve maskeli grupların cenazeyi bahane ederek yaptıkları korsan gösteri nedeniyle defin işlemlerinin gerçekleştirilemediğini açıkladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Gazi Mahalesi'nde yaşanan gerginlik ve korsan gösterilerle ilgili açıklama yaptı. Emniyetten yapılan açıklamada, Bağcılar'daki terör operasyonunda ölen Günay Özarslan'ın ikametinin Tuzla'da olduğu, fakat cenazenin Gazi Mezarlığına defnedilmek üzere ısrarla Gazi Mahallesi Cemevine götürüldüğü cenazeyi ve bahane eden maskeli grupların korsan gösteri düzenlediğini açıkladı.

Açıklamada, "Söz konusu kadının cenazesi, ikameti Tuzla İlçesinde olmasına rağmen terör örgütünün propagandası doğrultusunda Gazi Mezarlığı'na defnedilmek üzere ısrarla Gazi Mahallesi Cemevi'ne götürülmüştür. Bu nedenle 25 temmuz 2015 saat 16: 00'dan itibaren cenaze merasimi nedeni ile Sultangazi İlçesi Gazi Polis Merkezi sorumluluk alanında gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır. Bahse konu güvenlik tedbirleri esnasında yüzleri kapalı, maskeli ve tek tip kıyafet giyen yasa dışı örgüt mensubu bir grubun, bilinen cenazeyi istismar etmek için, mahalle içerisinde ana caddeyi işgal etmeye kalkışması, polise yönelik taş ve molotof atmaya başlaması üzerine söz konusu  gruba müdahale edilerek dağılmaları sağlanmıştır. O andan itibaren ihtiyatlı bir şekilde Gazi Polis Merkezi sorumluluk bölgesinde alınan tedbirler bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada çarpıtılarak "Cemevi ve cenazeye müdahale"  olarak yansıtılmaya, cenaze için gelenlerin istismar edilerek yalan yanlış yönlendirmelere sebebiyet verilmekte olduğu görülmektedir" denildi.

Cenazenin kaldırılamama nedeninin grupların yaptığı yasa dışı gösteriler olduğunu kaydeden İstanbul Emniyet Müdürlüğü, "Söz konusu cenaze dolayısıyla alınmış olan tedbirler Cemevi ve cenaze ritüellerine karşı bir mahiyet taşımamaktadır. Cenazenin ülkemiz değerlerine ve yasal sınırlar içerisinde defnedilebilmesi için her türlü güvenlik tedbiri alınmıştır. Şuana kadar cenazenin kaldırılamama nedeni terör örgütü mensuplarının kanunsuz eylemlerine dayanmaktadır.Bu maksatla sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında yer alan maksatlı ve provokatif paylaşım ve asılsız iddiaların vatandaşlarımızın huzur ve güvenini sarsıcı, kamu düzeninin bozulmasına etki eden mahiyet almasına asla müsaade edilmeyecektir" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Emniyetten Gazi'deki Korsan Gösterilere İlişkin Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement