Emniyetten Kış Lastiği Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Emniyetten Kış Lastiği Uyarısı

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından trafik güvenliğine yönelik duyarlılıklarının artırılmasına ilişkin çalışmaların devam ettiği bildirildi.

10.12.2014 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından trafik güvenliğine yönelik duyarlılıklarının artırılmasına ilişkin çalışmaların devam ettiği bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşın can ve mal güvenliğinin korunması, huzur ve güven içeresinde seyahat edebilmesi amacıyla yol kullanıcılarının trafik güvenliğine yönelik duyarlılıklarının artırılması çalışmalarına devam edildiği belirtildi.

Kış mevsiminin başlaması ile birlikte oluşacak yağmur, tipi, kar yağışı, sis ve buzlanma gibi olumsuz hava ve yol koşullarının sürücülerin görüş mesafesini etkilediği ifade edilen açıklamada, sürücülerden aşırı hız yapmamaları, araçlarını yük ve teknik özelliğine, görüş, yol, hava ve trafik durumunun gerektirdiği şartlara uydurmaları istenerek şu ifadelere yer verildi.

"Sürücüler, kışlık bakım kapsamında araçlarının antifriz suyu kontrolü, silecek lastikleri, ve kalorifer bakımlarını yaptırmalı, yangın söndürme cihazı ve ilk yardım çantası ile  mevsim şartlarına göre zorunlu olan araç-gereçlerden zincir, takoz, çekme halatı ve stepne gibi malzemeleri bulundurmalı.  Özellikle de aşınmış lastik kullanmaktan kaçınmalı, yola çıkmadan önce ışık donanımlarını kontrol etmeli seyahat boyunca trafik işaret ve levhalarına uymaları gerekmektedir"

Açıklamada, Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmeliğe göre şehirler arası karayollarında seyreden tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile Karayolu Taşıma Yönetmeliği uyarınca "A" türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerde 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanılmasının zorunlu olduğuna dikkat çekilerek, araçların lastiklerinin yanaklarında (M+S) işareti ile birlikte kar tanesi (snowflake) işareti aranması gerektiği vurgulandı. - Kilis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Emniyetten Kış Lastiği Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement