Emo Adana Şube 16. Genel Kurulunda Mak Güven Tazeledi - Son Dakika
Yerel

Emo Adana Şube 16. Genel Kurulunda Mak Güven Tazeledi

Emo Adana Şube 16. Genel Kurulunda Mak Güven Tazeledi

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) 16. Olağan genel kurulunda seçimlere tek liste ile gidildi.

24.01.2016 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) 16. Olağan genel kurulunda seçimlere tek liste ile gidildi. EMO Şube Başkanı Mehmet Mak, seçimlerde güven tazeledi.

Divan Başkanlığını Tuncay Özkul'un yaptığı EMO Adana Şubesi genel kurulunda konuşan EMO Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yeşil, Anayasa ve yasalarla belirlenen meslek odalarının görev ve yetki alanına müdahalelere hala son hızla devam ettiğine dikkat çekerek, şöyle konuştu:

"31 Mart karanlığı ve yaşanan kısmi kesintiler göstermektedir ki, arz güvenliğinin sağlanabilmesi için yatırım yapılması kadar bu yatırımların idaresi, yani elektrik sisteminin bütüncül kamu yararına idaresi gerekmektedir. Elektrik üretiminde ithal kaynak bağımlılığı esas itibarıyla AKP iktidarları döneminde sürekli artış göstermiştir. 2014 yılında gerçekleşen elektrik üretiminde ithal kaynak payı yüzde 62.6 oranına tırmanarak pik yapmıştır. Bu kadar dış bağımlılığı olan Türkiye'nin yakıtı dışarıdan getireceği ve işletmeciliğini de yabancılara bırakacağı yapılanmalarla nükleer santral kurma hevesini anlamak mümkün değildir. Bu dışa bağımlılığı daha da artıracak bir adımdır. Üstelik alım garantisi verildiği için, savundukları piyasa şartlarını da yok edici bir içeriğe sahiptir.Yani piyasada fiyatlar daha düşük oluşsa dahi nükleer santrallerden pahalıya elektrik alımı yapılmaya devam edilecek ya da doğalgazda olduğu gibi kullanılmayan elektriğin parasını ödeyeceğiz."

EMO Adana Şube Başkanı Mehmet Mak, 31 Mart 2015'te Türkiye'de elektrik sisteminin çöktüğün, enerjinin kamusal bir hak olarak ele alınması gerektiğini, özel sektöre ihale edilemeyeceğini ve tek merkezden planlanması gerektiğini yıllardır dile getirdiklerini kaydetti. Mak, yaşanan uzun süreli elektrik kesintilerinin artık katlanılamaz bir hal aldığını ifade ederek, "Kesintiler hem üreticileri, hem esnafı, hem de vatandaşı zora sokmaktadır" dedi.

EMO Adana Şubesi Genel Kuruluna, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Seyhan İlçe Belediye Başkanı Zeydan Karalar, EMO Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yeşil, EMO Denetleme Kurulu Başkanı Gıyasi Güngör, Toroslar EDAŞ Bölge Direktörü Akın Şahin, TMMOB'ye bağlı odaların Adana şube başkanları, siyasi parti ve meslek kuruluşları temsilcileri katıldı.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Adana Şubesi'nin 16. Olağan Genel Kurulunda seçimlere tek liste ile gidildi. EMO Adana Şubesi yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

"Mehmet Mak, İlhan Yıldırım, İ. Efdal Çiçekdemir, Derya Olpak Kardeş, Bilal Tanburoğlu, Turgay Kökten ve Mehmet Çağrı Çetiner." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Emo Adana Şube 16. Genel Kurulunda Mak Güven Tazeledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement