Empati Derneği Okul Yapımı İçin Para Yardımında Bulundu - Son Dakika
Yerel

Empati Derneği Okul Yapımı İçin Para Yardımında Bulundu

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, "Eğitime yapılan yardım, ilelebet hayrı kaybolmayan yardımlardandır" dedi.

05.04.2011 18:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, "Eğitime yapılan yardım, ilelebet hayrı kaybolmayan yardımlardandır" dedi.

Gaziantep İl Özel İdaresi tarafından Güvenevler Mahallesi Oğuz Göğüş Parkı yanında inşa edilecek 24 derslikli ilköğretim okuluna Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği'nin isminin verilmesi ile ilgili protokol töreninde konuşan Vali Kamçı, eğitim kalitesinin artırılmasına yönelik ciddi yatırımlar yapıldığını söyledi.

Gaziantep'te eğitimin önündeki engellerin ortadan kaldırılması ve ciddi başarılan elde edilmesi konusunda ciddi projeler üzerinde çalışıldığını hatırlatan Kamçı, "hayırseverlerimizin eğitime yapacakları katkılara önemsiyorum. Çünkü, alın terleriyle kazandıkları paraları okul yapmak üzere bizlere vermeleri kolay iş değil, o yüzden atalarımız demiş ya, 'veren el alan elden daha hayırlıdır.' O yüzden eğitime yapılan yardım, ilelebet hayrı kaybolmayan yardımlardandır" diyoruz" şeklinde konuştu.

Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Topçuoğlu da, Gaziantep'te de eğitim yatırımlarına ağırlık verilmesine inandıkları için dernek üyeleriyle böyle bir yardıma karar verdiklerini, eğitime yapılacak her türlü desteğin Gaziantep'in kalkınmasına verilecek destek anlamına geldiğini söyledi.

Arsası Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılanan ve 4 bin 800 metre karelik bir alana kurulması planlanan 24 derslikli ilköğretim okuluna Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği tarafından 800 bin lira yardımda bulunulacağı, buna karşılıkta varılan anlaşma gereği, okula "Empati İlköğretim Okulu" adı verilmesi ile ilgili protokolu Vali Kamçı ve Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Topçuoğlu tarafından imzalandı.

Protokolun ardından, Vali Kamçı, Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Törene, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, İl Özel İdaresi Meclis Başkanı Menderes Karaduman Genel Sekreter Cafer Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Empati Derneği Okul Yapımı İçin Para Yardımında Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement