Empati İlköğretim Okulu'nun Protokolü İmzalandı - Son Dakika
Yerel

Empati İlköğretim Okulu'nun Protokolü İmzalandı

Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği tarafından yaptırılacak ilköğretim okulunun protokolü imzalandı.

05.04.2011 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği tarafından yaptırılacak ilköğretim okulunun protokolü imzalandı.

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ve Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği Başkanı Pınar Topçuoğlu tarafından imzalanan protokole göre 24 derslikli ilköğretim okulu inşa ettirilecek.

Vali Kamçı, eğitim alanında önemli çalışmalar yürüten dernek yetkililerinin okul yaptırmak için müracaat ettiğini belirterek, bu girişimleri nedeniyle teşekkür etti.

Okulun temelinin önümüzdeki yıl şubat ayında atılacağını belirten Kamçı, "4 bin metrekare bir alan üzerine inşa edilecek okul 24 derslikten oluşacak" dedi.

Eğitimin Gaziantep için önemli bir sorun olduğunu ve herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini ifade eden Pınar Topçuoğlu da orantısız nüfus artışı dolayısıyla derslik ve okul yetersizliği yaşandığına dikkati çekti.

Bu anlamda derneğin üstlendiği görevleri ve sorumlulukları yerine getirmek istediklerini belirten Topçuoğlu, "Eğitim ulusal kalkınma ve çağı yakalama yolundaki en önemli öncelikler arasında yer almaktadır. 21. yüzyıl standartlarında dünya gençliğiyle aynı koşullarda nesiller yetiştirmek sadece devletimizin sorunu değil, bu ülkede yaşayan bütün insanların, sivil toplum örgütlerinin ve hayırsever vatandaşlarımızın ortak görevi olmalıdır" diye konuştu.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Empati İlköğretim Okulu'nun Protokolü İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement