Emperyalizm ve Ermeni Meselesi Sempozyumu - Son Dakika
Güncel

Emperyalizm ve Ermeni Meselesi Sempozyumu

Eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları hakkında, olayları saptırarak ve lobiler oluşturarak tarihi istismar vasıtası şeklinde kullanmanın fayda getirmeyeceğini söyledi.

18.04.2015 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları hakkında, olayları saptırarak ve lobiler oluşturarak tarihi istismar vasıtası şeklinde kullanmanın fayda getirmeyeceğini söyledi.

Güzel, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) tarafından Rixos Otel'de düzenlenen Emperyalizm ve Ermeni Meselesi Sempozyumu'nun açılışında yaptığı konuşmada, "Bizim ecdadımıza güvenimiz tamdır, gizlenecek bir şeyimiz yoktur" diye konuştu.

Ermeni sorununun tarihsel bütünlüğünden çıkartılarak siyaset malzemesi yapıldığını vurgulayan Güzel, "Bir asır öncesindeki olayları saptırarak ve ABD gibi ülkelerde azınlık lobileri oluşturarak tarihi siyasi istismar vasıtası halinde kullanmaya çalışmak kimseye fayda getirmeyecektir" şeklinde konuştu.

Güzel, bu konunun tarihçiler tarafından bilimsel şekilde incelenerek hüküm verilecek bir konu olduğunu belirtti ve "Ülkelerin iç politikasını istismar ederek birtakım politikacıları ve yazarları satın alıp tarihi hakikatleri değiştirmek mümkün değildir" ifadesini kullandı.

Papa tarafından yapılan açıklamayı kınadığını ifade eden Güzel, "Papa, kendi sapık papazları ve bunların tecavüz ettiği çok sayıda çocukla uğraşsa daha doğru olur. Papa'nın bu çıkışı, on asır önceki Haçlı zihniyetinin hala devam ettiğinin açık bir göstergesidir" dedi.

Bütün tartışmalara rağmen Türkiye ve Ermenistan arasındaki sorunun aşılabileceğine işaret eden Güzel, Ermenistan'ın Türkiye'nin dostluğuna ve yardımına, Türkiye'nin ise önüne haksız yere çıkarılan sorunların kalkmasıyla dış politikasını huzur içinde yeniden düzenlemeye ihtiyacı bulunduğunu söyledi.

ESAM Genel Sekreteri Prof. Dr. Arif Ersoy da emperyalizmin Ermeni meselesini gündeme getirerek, geçen yüzyılda yaptıklarını bugün tekrar yapmaya çalıştığını belirtti.

"Bize düşen tarihimizle bütünleşmektir" diyen Ersoy, 1915 olaylarında ölen Müslümanların sayısının Ermeni tehcirinde ölenlerin sayısının üç katı olduğunu vurguladı.

Papa tarafından Ermeni olaylarına ilişkin yapılan açıklamaya da değinen Ersoy, "Papa ne yargıçtır ne de bilim adamıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Emperyalizm ve Ermeni Meselesi Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement