Emre Belözoğlu "Hileli Satın Alma" Nedeniyle Mahkemelik Oldu - Son Dakika
Spor

Emre Belözoğlu "Hileli Satın Alma" Nedeniyle Mahkemelik Oldu

Emre Belözoğlu "Hileli Satın Alma" Nedeniyle Mahkemelik Oldu

Fenerbahçe'nin hırçın futbolcusu Emre Belözoğlu, kayınpederinin hileli olarak sattığı otomobilleri aldığı suçlamasıyla mahkemelik oldu.

07.12.2014 12:27  Güncelleme: 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Takım ve Fenerbahçe'nin hırçın futbolcusu Emre Belözoğlu, iddiaya göre kayınpederinin hileli olarak sattığı otomobilleri satın aldığı suçlamasıyla mahkemelik oldu.

Emre Belözoğlu'nun kayınpederi Şaban Gürevin, 21 Kasım 2009 tarihinde aile şirketindeki hisselerini kardeşi Ramazan Gürevin'e devretti. Ancak devir işleminden üç gün sonra iddaya göre Şaban Gürevin, şirketin yönetim kurulu başkanı iken kullandığı, şirket adına kayıtlı Mercedes marka otomobilin satışı için, yetkisi olmadığı halde usulsüz olarak damadı Emre Belözoğlu'nun kuzeni Volkan Bahçekapılı'ya vekalet verdi. Bahçekapılı da bu otomobillerden birini 25 Kasım 2009 tarihinde Emre Belözoğlu adına Tolga Tarhu'ya, diğerini ise 21 Nisan 2010 tarihinde Emre Belözoğlu'nun eşi Tuğba Belözoğlu'na sattı.

'HİLELİ MAL KAÇIRMA' SUÇLAMASI

Şirkete ait araçların yetkisi dışında olmasına rağmen Şaban Gürevin'in verdiği vekaletle satıldığını öğrenen Ramazan Gürevin'in avukatları, 'hileli mal kaçırmak' iddasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ramazan Gürevin'in avukatları dava dilekçesinde, iki otomobilin satışından elde edilen gelirin şirket hesaplarına aktarılmadığını, Şaban Gürevin'in usulsüz vekaleti ile yapıldığını öne sürdükleri bu satışların, şirketten mal kaçırmak amaçlı olduğu ve gerçek bir satış olmadığı için, araçları satın alan kızı Tuğba Belözoğlu ve damadı Emre Belözoğlu'ndan para tahsil ettiğini düşünmediklerine yer verdi. Ayrıca, bu olaylardan dolayı dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanma suçlarının oluştuğunu savunan avukatlar, şikayetçi oldukları Şaban Gürevin, kızı Tuğba Belözoğlu, damadı Emre Belözoğlu, kızı Nurgül Çetinkaya, Volkan Bahçekapılı ve vekaletname işlemlerini yapan Beşiktaş 15'inci Noteri Ramazan Tükenmez ve Emine Işıklar Rişvanoğlu hakkında yapılacak soruşturma sonrasında, dava açılmasını da talep etti.

SAVCILIK 'TAKİPSİZLİK' VERDİ

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Ali Osman Kaynak, araçların satış işlemleri İstanbul'da yapıldığından yetkisizlik kararı vererek, dosyayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da, takipsizlik kararı verip, dosyayı kapattı.

ŞİRKET AVUKATI PEŞİNİ BIRAKMADI

Şirketin avukatı olayın peşini bırakmadı. Gürteknik Pompa Armatür ve İklimlendirme Sistemleri A.Ş.'nin avukatı, 35 BNT 47 plakalı Mercedes marka aracın değeri olan 80 bin liranın taraflarına ödenmesi için Emre Belözoğlu, kayınpederi Şaban Gürevin, işlemi yapan noter Ramazan Tükenmez, Volkan Bahçekapılı, Tolga Tarhu ve Emine Işıklar Rişvanoğlu'na karşı önce İzmir 1'iinci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde ihtiyati tedbir istemli alacak davası açtı.

Avukat, davalıların aracın değeri olan 80 bin liranın kendilerine ödenmesini talep etti.

"MADDİ DURUMU İYİ, DOLANDIRMAZ"

Emre Belözoğlu'nun avukatı Mahir Işıkay ve Sevgi Ünsal, mahkemeye dilekçe ile başvurup davanın reddini ve araç üzerindeki ihtiyati tedbirin kaldırılmasını istedi. Avukatlar mahkemeye verdikleri dilekçede şöyle dedi:

"Emre Belözoğlu herkes tarafından bilinen, ülkemizin tanınmış yetenekli futbolculardan biridir. Gerek ulusal, gerekse uluslarası alanda elde etmiş olduğu başarılarla Türk spor tarihine geçmiş değerli bir futbolcumuzdur. Müvekkilimizin herhangi bir kimseyi ya da şirketi dolandırma saikinin olduğunun düşünülmesi hayatın olağan akışına aykırıdır. Mahkemenin de takdir edeceği gibi, müvekkilimizin maddi durumunun ortalamanın üzerinde olduğu aşikardır, muvazaalı bir işlem ile araç satın almaya ihtiyacı yoktur.

Dava konusu aracın satışının muvazaalı olduğuna dair somut herhangi bir delil mevcut değildir. Salt alıcı ve satıcının akrabalık ilişkisinin mevcut olması muvazaanın kabulü için yeterli ve hukuki bir delil niteliği taşımamaktadır. Her sıradan vatandaş gibi Emre Belözoğlu da, resmi kurumlar nezdinde ve noter kanalıyla yapılan ve yine noter tarafından düzenlemiş bir vekaletnameye güvenerek dava konusu aracı almıştır. İyi niyetli olduğu konusunda herhangi bir şüphe yoktur. Müvekkilimiz Emre Belözoğlu, resmi evrak ve belgelere inanarak ve güvenerek satın almış olduğu araç sebebiyle asıl mağdur ve zarar gören taraftır. Davanın reddini ve müvekkilimizin daha fazla mağdur olmasının engellenmesi amacıyla araç üzerindeki tedbirin kaldırılmasını talep ediyoruz."

DOSYA TİCARET MAHKEMESİNE GÖNDERİLDİ

İlk duruşmada dilekçeyi değerlendiren 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Semra Turan, 2004 model Mercedes marka otomobil üzerindeki ihtiyati tedbir karının kaldırılması talebini reddetti. Davalı tarafın avukatları ikinci celsede, mahkemenin davaya bakmaya yetkili olmadığı, asliye ticaret mahkemesinin bakması gerektiğini ve görevsizlik kararı verilmesi taleplerini yineledi. Davacı şirketin avukatı ise, "Biz mahkemenin görevli olduğunu düşünüyoruz, dava konusu işlemler ticari nitelikte değildir" dedi.

Hakim Semra Turan, dosyanın 1'inci İzmir Asliye Ticaret Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi. Davaya bakacak olan İzmir 1'inci Asliye Ticaret Mahkemesi, dosya üzerinden tensip yapıp, duruşmayı ocak ayına bıraktı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Emre Belözoğlu 'Hileli Satın Alma' Nedeniyle Mahkemelik Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • eray: bu adamın herşeyi sıkıntı 23 2 Yanıtla
  • Aslan: Bu adamın temeli bozuk 21 2 Yanıtla
  • sssssss: Bu şahsiyeti ipe götüründe türkiyede kurtulsun.dünyada. 18 1 Yanıtla
  • Mitjoe : Az elle tutulacak bir özelliğin olsun da. 17 0 Yanıtla
  • alican: avukatı emrenin maddi, durumunun iyi olduğundan, bu işleri yapmayacığını söylüyor. zaten emre kendi çıkarı için yapmamışki, kayınpederinin suçuna ortak olup sonuçta hileli satış yapmaya yardımcı olmuştur. avukatının bunu böyle söylemi gülünç, ve geçersiz bir savunmadır. 16 1 Yanıtla
  • Levent akın : Utanmadan milli takım tişörtüyle gelmiş 13 1 Yanıtla
  • Cemo: emre zaten herzman saha ici ve disi kendine yakisani yapiyor. 12 1 Yanıtla
  • mehmet: zihniyet akp nin zihniyetti yarin takipsizlik verirler biter gider 8 4 Yanıtla
  • ndr: bunların hocası aziz deyilmi bunların geninde var hırsızlık bunlar ölmeden çıkmaz içinden bunlar alışmış bir kere hakarete ve hırsızlığa şike yokmu şike 7 4 Yanıtla
  • Cin ali : Simardi kardesim simardi sagada gelecege iyi bisey deyil kôtu seyler birakiyo biru dur demese bu adama adam kendini bisey zan ederek daha cok sey duyarsiniz bu adamdan 10 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • ASTOR Enerji Şanlıurfaspor, Teksüt Bandırmaspor maçında galibiyeti kaçırdı
    16:03 ASTOR Enerji Şanlıurfaspor, Teksüt Bandırmaspor maçında galibiyeti kaçırdı

    Trendyol 1. Lig ekiplerinden ASTOR Enerji Şanlıurfaspor'un futbol şube sorumlusu Adnan Yükselir, Teksüt Bandırmaspor ile oynadıkları maçta galibiyeti kaçırdıklarını belirtti. Yükselir, takımının mücadelesinden memnun olduğunu ancak gol pozisyonlarını değerlendiremediklerini söyledi. Haftaya Bodrum FK ile deplasmanda oynayacakları maçtan puan veya puanlarla ayrılmak istediklerini ifade etti.

  • Paris 2024 Olimpiyat Oyunları Meşalesi Antik Olimpiya'da Yakıldı
    15:40 Paris 2024 Olimpiyat Oyunları Meşalesi Antik Olimpiya'da Yakıldı

    Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için yapılan hazırlıkların son dönemecini işaret eden meşale, Antik Olimpiya'da muhteşem bir törenle yakıldı. Yunan oyuncu Mary Mina'nın bulutlu hava nedeniyle yedek bir alev kullanarak yaktığı meşale, Yunanistan ve Fransa arasındaki bayrak yarışının başlangıcını simgeliyor. Meşale, Atina'dan Paris'e 5.000 kilometreden fazla taşınacak ve 26 Temmuz'daki açılış töreninde yakılacak.

  • Maç öncesi ortalık karışık! Yunan basınından İsmail Kartal için ağır ifadeler
    15:35 Maç öncesi ortalık karışık! Yunan basınından İsmail Kartal için ağır ifadeler

    Fenerbaçe'nin UEFA Konferans Ligi çeyrek finalinde Olympiakos ile oynayacağı rövanş karşılaşması öncesinde Yunan basınında teknik direktör İsmail Kartal'ı ağır sözlerle eleştiren bir yazı kaleme alındı. Yorgos Helakis, söz konusu yazısında Sayın Kartal, geçtiğimiz perşembe günü oynanan maçın ardından takımının eleme turunu cebinde tuttuğunu söyledi. Faliro'nun sularında bir saat boyunca boğulduğu için daha ölçülü bir açıklama beklenirdi'' ifadelerini kullandı.

  • Bahar Kupası Türkiye Serisi Kategori 1 Trabzon'da devam ediyor
    15:23 Bahar Kupası Türkiye Serisi Kategori 1 Trabzon'da devam ediyor

    Türkiye Tenis Federasyonunun faaliyet takviminde yer alan Bahar Kupası Türkiye Serisi Kategori 1, Trabzon'da Beşirli Tenis Kortları'nda düzenleniyor. Turnuvaya 12'si kadın 52 sporcu katılıyor. Kadınlar finali 18 Nisan, erkekler finali ise 19 Nisan'da yapılacak.

  • Fethiye'de Dalgıçlar Turizm Haftasını Su Altında Kutladı
    15:21 Fethiye'de Dalgıçlar Turizm Haftasını Su Altında Kutladı

    Muğla'nın Fethiye ilçesindeki dalgıçlar, Turizm Haftası dolayısıyla su altında temsili bir turizm sezonu değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Dalgıçlar, su altında kurdukları masada oturarak, birbirlerinin sorularını cevaplandırdı ve notlar aldı. Dalış eğitmeni Önder Diktaş, bu etkinlikle dalışı Türkiye'de tanıtmayı ve sevdirmeyi amaçladıklarını belirtti.

  • Chelsea'nin Everton karşısında penaltı kavgasına dair yeni görüntüler ortaya çıktı
    15:19 Chelsea'nin Everton karşısında penaltı kavgasına dair yeni görüntüler ortaya çıktı

    Chelsea, Everton karşısında aldığı 6-0'lık galibiyete rağmen yaşanan penaltı kavgasıyla gündeme geldi. Noni Madueke ve Nicolas Jackson'ın yaşadığı tartışma taraftarlar tarafından 'rezalet' olarak nitelendirildi. Teknik direktör Mauricio Pochettino, oyunculara bu davranışı kabul etmeyeceğini belirtti ve takımın kolektif düşünme şeklini değiştirmesi gerektiğini söyledi.

  • Ümit Özat, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın başdanışmanı oldu
    15:03 Ümit Özat, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın başdanışmanı oldu

    Fenerbahçe ve milli takımın eski kaptanı Ümit Özat, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın sorumlu başdanışmanı olarak görev yapacak.

  • Fenerbahçe, Olympiakos maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    15:02 Fenerbahçe, Olympiakos maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçı öncesi antrenmanlarını tamamladı. Teknik direktör İsmail Kartal ve bir oyuncu, basın mensuplarının sorularını yanıtlayacak. Karşılaşmanın son antrenmanı ise basına açık olacak.

  • Diyarbakır'da Genç Judo Sporcuları Sporcu Eğitim Merkezi'nden Destek Alıyor
    14:56 Diyarbakır'da Genç Judo Sporcuları Sporcu Eğitim Merkezi'nden Destek Alıyor

    Diyarbakır Büyükşehir Belediye Spor Kulübü'ne kazandırılan 12 genç judo sporcusu, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Sporcu Eğitim Merkezi'nin sunduğu kapsamlı destekten faydalanıyor. Judo antrenörü Selman Süren, gençleri spora teşvik ederek fiziksel aktivitelerle buluşturmayı ve yeteneklerini keşfetmeyi amaçladıklarını belirtti. Sporcuların Türkiye şampiyonalarında derece yapmasıyla birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Sporcu Eğitim Merkezi kontenjanına bağlandıklarını ve eğitim hayatları boyunca burs aldıklarını ifade eden Süren, sporun gençlerin sosyal ve duygusal gelişimlerine de katkı sağladığını vurguladı. Sporculardan Halil İbrahim Kadak ve Mehmet Çınar ise okulda keşfedildikten sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediye Spor Kulübü'ne katıldıklarını ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından destek aldıklarını dile getirdi.

  • Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu Tanıtıldı
    14:53 Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu Tanıtıldı

    Bu yıl 28 Nisan Pazar günü koşulacak olan Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu için tanıtım toplantısı düzenlendi. Geçen yıl 12 bin kişinin kayıt yaptırdığı maratona bu sene 16 bin kişi kaydoldu. Ayrıca bu sene ilk defa 16 yaş ve üstü gençler de yarı maratonda koşacaklar.


Advertisement