Emrullah İşler: "Yetki Verin, Türkiye'yi Başkanlık Sistemine Kavuşturalım" - Son Dakika
Politika

Emrullah İşler: "Yetki Verin, Türkiye'yi Başkanlık Sistemine Kavuşturalım"

Emrullah İşler: "Yetki Verin, Türkiye\'yi Başkanlık Sistemine Kavuşturalım"

AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Emrullah İşler, Türkiye siyasi tarihinde iz bırakmış liderlerin başkanlık sistemini gündeme getirmelerine rağmen ellerini taşın altına koymadıklarını, elini değil gövdesini taşın altına koyacak bir siyasi iradenin görev başında olduğunu belirtti.

13.05.2015 00:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Emrullah İşler, Türkiye siyasi tarihinde iz bırakmış liderlerin başkanlık sistemini gündeme getirmelerine rağmen ellerini taşın altına koymadıklarını, elini değil gövdesini taşın altına koyacak bir siyasi iradenin görev başında olduğunu belirtti. İşler, yetki verilmesi durumunda başkanlık sisteminin getirilerek Türkiye'nin kaderinin değiştirileceğini söyledi.

AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Emrullah İşler, AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol'un organizesinde İhlas camiasının önde gelen isimleri ile akşam yemeğinde bir araya geldi. 7 Haziran seçimlerinin Türkiye'nin her bakımdan kader seçimi haline geldiğini kaydeden Emrullah İşler, milletin 2002 yılında yönetime el koyarak 'istikrar' dediğini belirterek, AK Parti hükümetlerinin de milletin beklentilerine cevap verdiğini ve bu zamana kadar milletin de AK Parti'yi sandıktan birinci parti olarak çıkardığını ifade etti. Türkiye'nin siyasi tarihinde iz bırakmış liderlerin hepsinin başkanlık sistemini gündeme getirdiklerini fakat kimsenin elini taşın altına koymadığını belirterek, şimdi gövdesini taşın altına koyan bir siyasi iradenin olduğunu ifade eden Emrullah İşler, milletin yetki vermesi durumunda başkanlık sisteminin getirileceğini söyledi.

"58 YIL ARADAN SONRA TÜRKİYE IMF'YE BORCUNU SIFIRLADI"

AK Parti'nin 2011'de yüzde 50 oy oranına ulaşmasından sonra Türkiye'nin bölge ülkelerine örnek teşkil etmesinin bir çok ülkeyi rahatsız ettiğini, bu yüzden diğer ülkelerin Türkiye aleyhinde kampanyalar yürütüldüğünü açıklayan Emrullah İşler, "Biz iktidara geldik, hastaneler, duble yollar, hızlı trenler, okullar, konutlar yaptık. Bunun dışında 2013 yılında IMF'ye olan 23.5 milyar dolarlık borcumuzu kapattık. 58 yıl aradan sonra Türkiye IMF'ye borcunu sıfırladı. Bunun ardından 15 gün sonra Türkiye'yi yıkmaya, yakmaya başladılar. Gezi olayları bahane edilerek Türkiye'nin yakılması, yıkılması ve Türkiye'nin durdurulması operasyonuydu. Düğmeye bastılar ama bir şeyi hesaplayamadılar, Recep Tayyip Erdoğan ve onun dik duruşunu hesaplayamadılar. Recep Tayyip Erdoğan iktidara geldiğinde 'iktidara geldiğimizi söyleyebilirim ama muktedir olduğumuzu söyleyemem' demişti. Aslında, 'zamanla ben muktedir olacağım vesayet odaklarına şapka çıkartmayacağım' mesajını o zaman vermişti. Zamanla Tayyip Erdoğan, milletten yetki olan bir Başbakan olarak, yetkilerini kullanmaya başladı, muktedir olmaya başladı. Bu muktedirliğin getirmiş olduğu olumlu tavır ile bu tür operasyonlar başarısızlığa mahkum edilmiş oldu. Ardından 17-25 Aralık'ta darbe girişiminde bulundular. Bu darbe girişimini yapanlar yargı ve emniyet mensuplarıydı. Devletin içinde paralel bir örgüt halinde faaliyet gösteriyorlardı. Orada da netice alamadılar" dedi.

"BU SEÇİM ALDATANLARLA ALDATMAYANLAR ARASINDA GEÇECEK"

3 Kasım 2002'de başlatılan "Yeni Türkiye" inşasını sürdürdüklerini, 2023 hedefleri tamamlandığı zaman "Yeni Türkiye" inşasının tamamlanacağını açıklayan İşler, "Bunu inşallah başaracağız. Birileri bunu başarmamızı istemiyor. Gezi olayları Türkiye'nin durdurulması operasyonuydu, başaramadılar. 17-25 Aralık operasyonu Türkiye'nin Mısır'laştırılması operasyonuydu. Türkiye'de askeri darbe yapamadıkları için sokakları harekete geçirerek Türkiye'de hükümeti yıkmak istediler ama başaramadılar. Biz yeterli iradeye sahibiz. Kararlılık ve azmimiz var. Güçlü Türkiye'yi inşa etmeye devam edeceğiz. Bunun için 7 Haziran seçimleri son derece kritik bir eşik oldu. Muhalefet, 'AK Parti 13 yıldır iktidarda, her seçimden galip çıktı, bu seçimi de kaybedersek bundan sonra 4 yıl daha seçim yok' diyerek, bu muhalefet liderlerinin hepsi teker teker siyaset sahnesinden çekilecekler. Erdoğan'ı diktatörlük ile suçluyorlar, Bahçeli için söylüyorum, sen 1994'den beri bu partinin başındasın, bir tane başarın yok, sandıklarda yenilmişsin, hezimete uğramışsın hala partinin başındasın. Sormazlar mı adama diktatör kim? İngiltere'de ne oldu, seçimleri kaybeden parti liderlerinin hepsi istifa ettiler. CHP'ye bakıyoruz, başındaki şahıs 4 seçimi kaybetti. Kaset operasyonu olmasaydı Sayın Baykal CHP'nin başında olurdu, o da Bahçeli'den daha az genel başkanlık yapmış olmazdı. Seçimlere giderken 'birinci çıkamazsam ben siyaseti bırakırım' diyen liderden bir diktatör çıkartılabilir mi? Sayın Ahmet Davutoğlu da aynısını söylüyor. Bu bakımdan muhalefet açısından sıkıntılı bir seçim. Eteklerinde ne varsa döküyorlar, bol keseden vaat yağdırıyorlar. Bu seçim aldatanlarla aldatmayanlar arasında geçecek. Bu ülkede gericilik edebiyatı yaptılar, gericileri görmek istiyorsanız onlara bakın. 20. Yüzyıl mantığı ile siyaset yürütüyorlar " diye konuştu.

"BİZE YETKİ VERİN, TÜRKİYE'Yİ BAŞKANLIK SİSTEMİNE KAVUŞTURALIM"

AK Parti iktidarının yapamadığı tek şeyin yeni bir anayasa olduğu özeleştirisinde bulunan İşler, bunun sorumlusunun da muhalefet partileri olduğunu söyleyerek, "Bu olay Türkiye'deki çarpık muhalefet anlayışını ortaya koyması bakımından önemli. Biz şimdi diyoruz ki, Türkiye'ye yakışır bir anayasa yapalım. Sistemi de değiştirelim. Bu ülke siyasi tarihinde iz bırakmış her lider başkanlık sistemine geçilmesini gündeme getirmiştir. Ama kimse elini taşın altına koymamıştır. Şimdi değil elini, gövdesini taşın altına koyacak bir siyasi irade var. Biz hazırız, sizde bize yetki verin, bizde anayasayı değiştirip Türkiye'yi başkanlık sistemine kavuşturalım" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'NİN ARTIK SİSTEMİNİ DEĞİŞTİRMESİ GEREKİYOR"

Recep Tayyip Erdoğan'ın Allah korkusu ve Peygamber sevgisinden başka hiçbir şeye eğilmeyen bir lider olduğunu söyleyen AK Parti Ankara Milletvekili Adalı Nuri Elibol, her zaman böyle bir lider bulunamayacağını kaydederek, lider ile değil sistem ile yürüyen bir yapıya dönüşülmesi gerektiğinin altını çizdi. "Türkiye'nin artık idari sistemini değiştirmesi gerekiyor. Bu idari sistemden Türkiye 10 bin dolar sınırını geçemiyor" açıklamasında bulunan Elibol, darbe anayasasının Türkiye'ye dar geldiğini ifade ederek, "Türkiye'nin sistemini değiştirmesi gerekiyor. AK Parti'nin iktidar olmak gibi bir derdi yok. Bizim derdimiz anayasayı değiştirecek çoğunluğa ulaşmak. Bu anayasadan bu ülkenin mutlaka kurtulması gerekiyor. AK Parti'nin Türkiye'nin başkanlık sistemine geçmesi için 7 Haziran'da yeterli oyu alması lazım" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Emrullah İşler: 'Yetki Verin, Türkiye'yi Başkanlık Sistemine Kavuşturalım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement