Emsalsiz Kampanyada Son 15 Gün - Son Dakika
Güncel

Emsalsiz Kampanyada Son 15 Gün

Emsalsiz Kampanyada Son 15 Gün

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) tarafından dağıtım hizmeti verilen Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’taki çiftçilerin tarımsal sulamada kullandığı elektrik borçlarına yüzde 75’e varan oranda indirim imkanı sağlayan emsalsiz kampanyada son 15 güne girildi.

16.06.2015 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) tarafından dağıtım hizmeti verilen Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'taki çiftçilerin tarımsal sulamada kullandığı elektrik borçlarına yüzde 75'e varan oranda indirim imkanı sağlayan emsalsiz kampanyada son 15 güne girildi. 30 Haziran Salı günü sona erecek olan kampanyaya ilgi, artarak sürüyor.

Dicle EDAŞ, bölge çiftçisine Türkiye genelinde bir eşi daha bulunmayan 2015 yılı Tarımsal Sulama Kampanyası'nı 26 Mayıs Salı günü başlatmıştı. Girdi maliyetlerini düşürerek çiftçiye ciddi anlamda destek sağlayan kampanyanın başladığı günden bu yana geçen 21 günde, Dicle EDAŞ tarafından kurulan Tarımsal Sulama İletişim Merkezleri'nde yoğunluk bir an olsun azalmadı. Tarım arazilerini sulamak için kullandıkları elektriğe yüzde 75'e varan oranda indirim öngören kampanyadan yararlanmak isteyen çiftçiler bu merkezlerin yolunu tuttu. Kampanyadan yararlanmak isteyen çiftçiler ile Dicle EDAŞ arasında kampanya şartlarını içeren imzalar atılırken, tarımda kullanılan elektrik enerjisi de böylece kayıt altına alınama başlandı.

KAMPANYAYA BİNLERCE ÇİFTÇİ KATILDI

Dicle EDAŞ, bir önceki yıldan farklı olarak bu yıl il merkezlerinin yanında, tarımsal sulama yapan çiftçi sayısının yoğun olduğu ilçelerde de Tarımsal İletişim Merkezleri kurdu. Bu merkezlere şimdiye kadar başvuran binlerce çiftçiye, görevliler tarafından kampanya hakkında gerekli bilgi veridi. 2015 yılı Tarımsal Sulama Kampanyası'nda bir dönüm pamuk için 105 lira, mısır için 75 lira ve buğday için 25 lira olan enerji bedelini ödemeyi kabul eden çiftçiler ile de anlaşma imzalandı. Anlaşmayı imzalayan çiftçilerin, Bakanlar Kurulu kararı ile desteklemelerine uygulanan blokaj ise hemen kaldırıldı. Ardından, bu çiftçileri elektriği kayıt altında kullanabilmesi için sayaçları takıldı.

Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin'deki Tarımsal Sulama İletişim Merkezi'ne anlaşma imzalamak için gelen çiftçiler, aşırı yoğunluk nedeniyle zaman zaman kuyruklar oluşturmak zorunda kaldı.

KAMPANYANIN BİTİMİNE SADECE 15 GÜN KALDI

Tarımsal Sulama Kampanyası'nın 30 Haziran'da sona ereceğini, bu nedenle kampanyada son 15 güne girildiğini belirten Dicle EDAŞ yetkilileri, "Sadece Dicle EDAŞ tarafından çiftçinin yararına olarak uygulanan bu kampanyadan, elektrik enerjisi kullanarak sulama yapan tüm çiftçilerimizin yararlanmasını arzu ediyoruz. Bu nedenle de çiftçilerimiz, kampanya süresi içerisinde gerekli başvurularını yapmalarını ve bu tarihi fırsattan kampanya sona ermeden yararlanmalılar. Bu kampanyada elektrik enerjisi kullanarak sulama yapanlar, neredeyse cazibeli sulama yapan çiftçiler kadar para ödüyorlar. Kampanya fiyatları, tarafların yanı sıra Tarım Bakanlığı ve üniversitelerin görüşleri de alınarak belirlendi. Çiftçilerimizin kaliteli ve kesintisiz enerji alabilmesi ve sorunların yaşanmaması için de bu kampanyaya katılması önemlidir. Kampanyaya katılan çiftçilerimizden bir diğer isteğimiz ise, sulamalarını gece saatlerinde yapmalarıdır. Böylece hem sisteme aşırı yük binmeyerek enerji kalitesi yükselecek ve kesintiler yaşanmayacak, hem de çiftçilerimiz daha olan gece tarifesi sayesinde bütçesinden tasarruf edecektir" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Emsalsiz Kampanyada Son 15 Gün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement