En 'Ala' Hediye - Son Dakika
Güncel

En 'Ala' Hediye

En \'Ala\' Hediye

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya, Dünya Kız Çocukları Günü’nün kabul edilmesi adına yaptığı katkıdan dolayı, Çalıkuşları Bacıbey Kent Kültürü Derneği tarafından Ala’nın ve kız çocuklarının kara kalem resminin yer aldığı özel tasarım bir tablo takdim edildi.

29.10.2015 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya, Dünya Kız Çocukları Günü'nün kabul edilmesi adına yaptığı katkıdan dolayı, Çalıkuşları Bacıbey Kent Kültürü Derneği tarafından Ala'nın ve kız çocuklarının kara kalem resminin yer aldığı özel tasarım bir tablo takdim edildi.

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Efkan Ala'ya, Dünya Kız Çocukları Günü'nün Türkiye tarafından Birleşmiş Milletlere (BM) kabul ettirilmesindeki çalışmaları ve Batman Valiliği döneminde kız çocukları adına yaptığı faydalı projelerden dolayı Çalıkuşları Bacıbey Kent Kültürü Derneği Başkanı Mutlu Çınar ve Başkanvekili Arzu Kutlucan tarafından özel tasarım tablo hediye edildi. Efkan Ala'nın ve temsili bir kız çocuğunun resminin kara kalemle çalışıldığı özel tasarım plaket, Türk kültürünün kız çocuklarına verdiği değerin en önemli yansımalarından biri olan Çalıkuşu romanına hitaben hazırlandı. Kız çocuklarına verdiği önemin yıllar sonra unutulmamasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Efkan Ala, "Geçmişte yapılmış çalışmaların hala hatırlanıyor olması beni mutlu etti. Yaptığımız çalışmaların yıllar sonra böyle hatırşinas kişiler tarafından unutulmamış olmasına çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Çalıkuşu tablosunun Gürsu ilçesinde Efkan Ala'ya verilmesinin özel bir sebebi olduğunu dile getiren Çalıkuşları Bacıbey Kent Kültürü Derneği Başkanı Mutlu Çınar, "Gürsu'ya ismini veren Hatice Muazzez Kutlay, 17 Ekim 1922'de Bursa'ya ilk defa gelen Atatürk'e çiçek veren kız çocuğudur. 1936'da da Gürsu'ya ismini veren öğretmen olarak hem Munise hem de Çalıkuşu'dur. Dünya Kız Çocukları Günü'nün kabul edilmesinde müsteşarlık görevini Sayın Efkan Ala yürütmüştür. Sadece Türkiye'deki kız çocuklarına değil, tüm dünyadaki tüm kız çocuklarına sahip çıkan bir ilke imza atmıştır" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel En 'Ala' Hediye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement