En Az Gelişmiş Ülkeler İçin Sivil Toplum Örgütleri Devrede - Son Dakika
Güncel

En Az Gelişmiş Ülkeler İçin Sivil Toplum Örgütleri Devrede

En Az Gelişmiş Ülkeler İçin Sivil Toplum Örgütleri Devrede

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı Gyan Chandra Acharya, En Az Gelişmiş Ülkeler'de (EAGÜ) İstanbul Eylem Planı'nın hayata geçirilmesi açısından sivil toplum örgütlerinin çok önemli olduğunu söyledi.

28.05.2016 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı Gyan Chandra Acharya, En Az Gelişmiş Ülkeler'de (EAGÜ) İstanbul Eylem Planı'nın hayata geçirilmesi açısından sivil toplum örgütlerinin çok önemli olduğunu söyledi.

Antalya'nın turizm merkezi Belek'teki Titanic Hotel'de dün başlayan En Az Gelişmiş Ülkeler (EAGÜ) İstanbul Eylem Planı Yarı Dönem Değerlendirme Toplantısı'nın ikinci gününde ikili görüşmeler gerçekleşti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bakan Yardımcısı Naci Koru ve en az gelişmiş ülke düzeyindeki 48 ülkenin hükümet temsilcileri arasında düzenlenen toplantılar ve ikili görüşmelerle devam eden toplantılar basına kapalı yapıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Filistin Başbakan Yardımcısı Ziad Abu Amr ve BM Genel Sekreteri Afrika Özel Danışmanı Maged Abdulaz ile biraraya geldi.

Bugünkü oturumlarda sivil toplum örgütlerinin önerileri sunuldu. BM Genel Sekreter Yardımcısı Gyan Chandra Acharya ile LDC Watch Uluslararası Koordinatörü Guari Prahhan birlikte düzenledikleri basın toplantısında bu konuya dikkati çekti.

BM Genel Sekreter Yardımcısı Acharya, EAGÜ'de kat edilen gelişmeleri değerlendirmek ve İstanbul Eylem Planı'nın hayata geçirilmesi açısından sivil toplum örgütlerinin bu sürece dahil edilmesinin çok önemli olduğunu söyledi. STÖ'lerin de bu kapsamda kendi forumlarını düzenlediğini anlatan Acharya, "EAGÜ'den çok sayıda sivil toplum örgütü geldi ve katkılarını ortaya koydu. Bu açıdan çok memnunuz. İstanbul Eylem Planı'nda da açıkça belirtiliyor ve sivil toplum örgütleri uygulama, takip ve izleme sürecinin çok önemli bir parçası ve sahada bunu görüyoruz. Herkesin kendi üzerine düşen görevi yapması gerekiyor ki gerçekten ekonomi dönüşümü gerçekleşebilsin. Sivil toplum örgütleri sahada çok önemli çalışmalara imza atıyorlar" dedi.

Ortaya konulan hedefler için tutarlılık ve istikrarın çok önemli olduğuna işaret eden LDC Watch Uluslararası Koordinatörü Guari Prahhan, İstanbul Eylem Planı için eşgüdümün çok önemli olduğunu kaydetti. Özellikle adalet, eşitlik ve kalkınma alanında BM'nin kalkınma çalışmalarına destek verdiklerini dile getiren Prahhan, "Bu ülkeler hayatta kalmak, mevcudiyetlerini sürdürmek için ve sürdürülebilirliği sağlamak için çalışıyorlar. Gelişim ve kalkınma stratejilerinin 8 öncelik alanı belirlenmişti ve hayata geçirilmesi için çok önemli çalışmalar yapıldı. Pek çok konuda mutabakata vardık" diye konuştu.

Toplam 880 milyonla dünya nüfusunun yüzde 12'sini oluşturan 48 ülkenin sürdürülebilir kalkınma alanında ilerleme sağlamalarına yönelik olarak 2011 yılında kabul edilen İstanbul Eylem Planı'nın yarı dönem değerlendirme toplantısı, en üst seviyeden siyasi temsilcilerin yanı sıra hükümet, özel sektör, çok taraflı örgütler, sivil toplum ve akademi temsilcileri olmak üzere ilgili tüm paydaşların katılımıyla gerçekleşiyor. Afrika'da 34, Asya'da 9, Pasifik bölgesinde 4 ve Karayipler'de 1 olmak üzere toplam 48 ülke En Az Gelişmiş Ülkeler listesinde yer alıyor.

Antalya'daki toplantı yarın yapılacak oturumların ardından sona erecek.

- Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel En Az Gelişmiş Ülkeler İçin Sivil Toplum Örgütleri Devrede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement