En Büyük Cemevi Çankaya'da Açılıyor - Son Dakika
Yerel

En Büyük Cemevi Çankaya'da Açılıyor

En Büyük Cemevi Çankaya\'da Açılıyor

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, 4 bin 800 metrekare kapalı alan olarak inşa edilen Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi ve Cemevi'nin 1 Mart 2014 tarihinde saat 15.00’de açılacağını bildirdi.

27.02.2014 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, 4 bin 800 metrekare kapalı alan olarak inşa edilen Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi ve Cemevi'nin 1 Mart 2014 tarihinde saat 15.00'de açılacağını bildirdi.

Başkan Tanık, yapımı aralıksız süren Cemevini Çankayalıların hizmetine sunmaktan büyük bir onur duyduğunu belirterek, "Bir arada yaşama kültürünün önemli sembollerinden biri olacak Cemevini hızla bitme noktasına getiren emekçi dostlarıma tek tek teşekkür ediyorum. Alevi yurttaşlar ihtiyaç duydukları tüm etkinlikleri burada rahatlıkla gerçekleştirebilecek" dedi.

Bütün inançlara saygılı olduklarını vurgulayan Başkan Tanık, tüm ibadethanelerin temizliklerini, bakım ve onarım işlerini düzenli olarak gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Sıhhiye çok katlı otoparkı içinde ve Çankaya Belediyesi Emek Hizmet Binası altında iki ayrı mescidi hizmete açtık. Ramazan aylarında vatandaşlarımızı incitmemek için gerekli özeni göstererek evlere servis iftar yemeği uygulaması gerçekleştirdik. Aşure etkinliklerine aktif biçimde destek olduk" diye konuştu.

ÜÇ KATLI CEMEVİ

Turan Güneş Bulvarı ile Ürdün Caddesi arasında bulunan merkez, üç kattan oluşuyor. Giriş katta, cenaze, kurban kesim, taziye ve toplantı için alanların yanı sıra otopark, kazan dairesi, sığınak, çok amaçlı toplantı salonu, yemekhane, yönetim ve depolama alanları, mutfaklar, gasilhane-morg, soyunma odaları, sergi ve konferans salonu bölümleri de yer alıyor. Birinci katta kırklar meydanı, fuaye alanı, atölyeler, bebek bakım odası, dede odası, sistem odası ve yine soyunma odaları yer alıyor. 7 katlı özgün çatının altında Kırklar Meydanı'nın yanı sıra inanç müzesi ve kütüphane bulunuyor. Dış kaplama taşı Hacıbektaş'tan getirilen Nevşehir Taşı ile bezenen merkeze 7 merdiven sonundaki Cennet Kapısı'ndan girilirken, merkezdeki basamak sayılarından, seçilen bitkilere, dış cephedeki kufi Ali süslemelerinden çevre düzenlemesine kadar her unsur özenle tasarlanmış olmasıyla dikkat çekiyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel En Büyük Cemevi Çankaya'da Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement