"En Büyük Gücümüz 'GENÇLİK'" - Son Dakika
Güncel

"En Büyük Gücümüz 'GENÇLİK'"

"En Büyük Gücümüz \'GENÇLİK\'"

'Gençler Soruyor' isimli söyleşi programına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı, her türlü sanayi alt yapısına uygun olan Bursa'nın iyi yetişmiş gençlikle birlikte üretimde zirveye çıkabileceğini söyledi.

28.11.2015 14:38  Güncelleme: 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TGF'nin düzenlediği ve Bursa'daki orta ile yüksek öğretim üyelerinin katıldığı 'Gençler Soruyor' isimli söyleşi programı, Merinos'taki Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKKM) yapıldı. Başkanlık salonunda gerçekleştirilen söyleşide; Başkan Altepe'nin yanı sıra Başbakanlık Başmüşaviri Gürsel Dönmez, İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ve TGF Genel Başkanı Emir Cemal Beşkardeş de yer aldı.

Referansımız: İpekböceği

Söyleşi programının onur konuğu olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaptığı konuşmada, Bursa'nın üretim potansiyeline ve gençlerin kariyer hedeflerine değindi. Bursa'nın otomotiv ve tekstil merkezi olduğunu, otomotiv yan sanayi ile diğer alanlarda güçlü bir alt yapıya sahip bulunduğunu söyleyen Başkan Altepe, iyi yetişmiş gençlikle birlikte kentin üretimde zirveye çıkabileceğini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi olarak İpekböceği tramvayının üretiminde özel sektöre öncülük yaptıklarını ve çok kısa sürede dünyanın en teknolojik araçlarının üretiminde başarıya ulaştıklarını hatırlatan Başkan Altepe, gençliğin de katkısıyla daha birçok markanın, aracın hizmete girebileceğini ifade etti. Teknoloji ve sanayi alt yapısının iç içe olduğu raylı sistemlerde özgün üretime geçmenin kolay olmadığını, her türlü imkana sahip olan Bursalı firmanın bu zor yükün altından başarıyla kalktığını belirten Başkan Altepe, "Bugün Avrupalı sanayi devleri bile yıllar süren araştırmalardan sonra sonuca ulaşabiliyor. Bizim üniversitelerimizin 10-15 yılı bulan AR-GE süreçleri sonuçsuz kaldı. Biz ise 3 yıllık süreçte çalışmalarımızı sonuçlandırdık. Bunda Bursa'nın gelişmiş sanayi alt yapısı büyük rol oynadı" dedi.

"Sizlerden katkı bekliyoruz"

Başkan Altepe, iyi yetişmiş, ahlaklı ve disiplinli gençlikle birlikte Bursa'nın çok daha farklı ve etkin alanlarda yeni markalar, araçlar üretebileceğini belirtti. Büyükşehir Belediyesi olarak tramvayın ardından şu anda yerli uçağın da Bursa'da üretilmesine ilişkin girişimlerde bulunduklarını, Uludağ Üniversitesi ve sanayi odasıyla ortaklaşa yapılan bu girişimi kısa sürede sonuca ulaştırmak istediklerini vurgulayan Başkan Altepe, gençlerden de katkı beklediklerini ifade etti. Gençlerin sunacağı tavsiyelerden, olaya müdahil olmalarından mutluluk duyacaklarını vurgulayan Başkan Altepe, "Yapılacak işler, atılacak adımlar belli. Bunları yapmak için herkesin aynı görüşte olmasına gerek yok. Türkiye ve Bursa hepimizin, birlikte geliştirelim. Bir tek şeye ihtiyacımız var: Çalışkan olmak. Bizim petrolümüz, doğalgazımız ya da elmas madenimiz yok. Sizlerle birlikte kalkınacağız. Çok çalışacağız ve üreterek sonuca ulaşacağız. Başka çaremiz yok!" diye konuştu. Konuşmasını Bursa caddelerinde seyreden Japonya ve Kore menşeili araçlarla da örneklendiren Başkan Altepe, "Bunlar bizim ayıbımız. Her türlü araç ve gereci, silahı bizim üretmemiz gerekiyor. Geç kaldık ama lokomotif olabiliriz. Bu potansiyele sahibiz. Onların onlarca yıl uğraştığı tramvayı 3 yılda yaptık. Türkiye'de bile bu işle uğraşan üniversiteler oldu ama yapamadılar. Bursa yaptı çünkü bu alt yapıya sahibiz. En büyük gücümüz de siz gençlersiniz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'En Büyük Gücümüz 'GENÇLİK'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement