En Büyük Hayali Kas Hastası Kızlarını Sağlıklı Görmek - Son Dakika
Kültür Sanat

En Büyük Hayali Kas Hastası Kızlarını Sağlıklı Görmek

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: En büyük hayali kızlarıyla pikniğe gitmek Elif ve Esra Işıklı'nın ders çalışması Sevilay Işıklı'nın çocuklarına bakımı Sevilay Işıklı'yla röportaj Öğretmen Leyla Bat'la röportaj CİHAN OKUR - Amasya'nın Suluova ilçesinde yaşayan 35 yaşındaki Sevilay Işıklı, doğuştan kas hastası kızları Elif (11) ve Esra'ya (7) bebek gibi bakıyor.

15.03.2016 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

En büyük hayali kızlarıyla pikniğe gitmek

Elif ve Esra Işıklı'nın ders çalışması

Sevilay Işıklı'nın çocuklarına bakımı

Sevilay Işıklı'yla röportaj

Öğretmen Leyla Bat'la röportaj CİHAN OKUR - Amasya'nın Suluova ilçesinde yaşayan 35 yaşındaki Sevilay Işıklı, doğuştan kas hastası kızları Elif (11) ve Esra'ya (7) bebek gibi bakıyor. Kızı Esra akciğer yetmezliği nedeniyle solunum cihazına bağlı yaşadığı için anne Işıklı, evinden bir an olsun ayrılamıyor.

Suluova'da yılın annesi seçilen ve çocukları için sosyal hayatından vazgeçen Işıklı, günlerini iki çocuğunun bakımını yaparak ve onların derslerine yardımcı olarak geçiriyor.

Kas hastası olan ve yürüyemeyen 2 kardeş, babaları Yaşar Işıklı'nın gündelik işlerde çalışması ve çoğu zaman evde bulunmaması nedeniyle annelerinin desteğiyle yaşamını sürdürüyor.

Milli Eğitim Bakanlığının evde eğitim hizmetinden yararlanan Elif ve Esra kardeşler, derslerinde de oldukça başarılı.

Anne Işıklı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızlarının doğuştan kas hastası olduğunu, 7 yaşındaki Esra'nın ise akciğer yetmezliği nedeniyle 5,5 yıldır solunum cihazına bağlı yaşadığını söyledi.

Gününün büyük bölümünü çocuklarına ayırdığı, evde fizik tedavi hareketlerini yaptırdığını ve solunum cihazının bakımını da kendisinin yaptığı belirten Işıklı, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Allah devlete zeval vermesin, çocuklarıma bakım maaşı veriyor. Ancak bu sadece çocuklarımızın masraflarına yetiyor, Esra 1 yıl sonra ameliyat olacak şimdiden kara kara düşünmeye başladık. Elektrikler kesildiğinde Esra'nın solunum cihazı çalışmıyor ve jeneratörün çalışması gerekiyor. Elektrik kesildiğinde eşim neredeyse koşa koşa eve geliyor ve jeneratörü çalıştırıyor, bu yüzden devamlı bir işi bulunmuyor hep geçici işlerde çalışıyor. Eşime yetkililerden düzenli bir iş istiyorum."

"Hiçbir zaman isyan etmedim"

Çocuklarıyla çok mutlu olduğunu ve güzel vakitler geçirdiğini ifade eden Işıklı, şunları kaydetti:

"Allahıma şükür, 2 tane güzel evladım var. Ben çocuklarımla beraber çok mutluyum, huzurluyum. Hiçbir zaman isyan etmedim. Ben onlara severek bakıyorum. Çocuklarımın 'annecim', 'babacım' demesi bize yetiyor, bu benim için en büyük mutluluk. Ben para pul beklemiyorum kimseden, çocuklarıma daha iyi bir imkan sağlanmasını istiyorum. Evimiz kira ve eşimin düzenli bir işi yok ben sadece çocuklarımıza daha iyi bakmak istiyorum. Engelli çocuklarımla ilgilenmek hiç zor gelmiyor ve beni yormuyor. Onlara elimden geldiği kadarıyla ölene kadar bakmaya mecburum. 'Kader' diyerek çocuklarımıza bakıyorum, ihtiyaçlarını ben karşılıyorum. Banyolarını yaptırıyorum. Eşim çalışmadığı zamanlarda bana yardımcı oluyor."

Küçük kızı Esra'nın solunum cihazına bağlı olduğu için dışarıya çıkamadığı ve bütün dünyasını evinde kurduğunu anlatan Işıklı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Elif istediği için 15 dakika onu dışarıya çıkarıyorum. Esra kısa sürede tıkanıyor bu yüzden hemen eve dönmek zorunda kalıyorum. Makineyi benden başka kimsede kullanamıyor, bakımlarını ben yapıyorum. En büyük hayalim çocuklarımla beraber pikniğe gitmek. Çocuklarımla beraber dışarı çıkmak, gezmek istiyoruz. Çocuklarımı bütün anneler gibi parka götürmek istiyorum. Esra'nın makinesi büyük olduğu ve elektriğe bağlı çalıştığı için bu hayallerimizin hiçbirini gerçekleştiremiyoruz. Bu makinelerin portatif olanları çıktı ancak maddi imkansızlıktan dolayı alamıyoruz. Bu makine olmadığı için çocuklarım eve mahkum kalıyor. Benim çocuklarımın da hakkı dışarıya çıkmak, hava almak. Bu makineyi almaya devletimiz bize imkan sağlarsa bütün hayallerimiz gerçekleşecek."

"Elif ve Esra derslerinde çok başarılı"

Öğretmeni Leyla Bat ise Elif ve Esra'nın Milli Eğitim Bakanlığının evde eğitim hizmetinden yararlandığını ve çok gayretli öğrenciler olduklarını dile getirerek, "Elif de Esra da iyi bir öğrenci ve derslerinde çok başarılılar. Okula gitseler çok çalışkan, sınıfın en başarılı öğrencileri olacağına inanıyorum. Öğrenmeye çok açıklar, ders saati bittiğinde beni göndermek istemiyorlar daha çok ders çalışmak istiyorlar" dedi.

En Büyük Hayali Kas Hastası Kızlarını Sağlıklı Görmek
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat En Büyük Hayali Kas Hastası Kızlarını Sağlıklı Görmek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Meral: Şu İki Yavrunun Elinden Tutsunlar. 0 0 Yanıtla

Advertisement