En Büyük Sorunları Diş Sağlığı Olan Zihinsel Engellilere Ücretsiz Diş Taraması Yaptılar - Son Dakika
Yerel

En Büyük Sorunları Diş Sağlığı Olan Zihinsel Engellilere Ücretsiz Diş Taraması Yaptılar

En Büyük Sorunları Diş Sağlığı Olan Zihinsel Engellilere Ücretsiz Diş Taraması Yaptılar

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde bu yıl Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Ayvalık Belediyesi tarafından 23. sü düzenlenen Ayvalık Engelliler Şenliği’ne yurdun dört bir yanından gelen bin 500 civarındaki engelliler arasında diş sorunları bulunanlara Ege Ağız-Diş Sağlığı ve Diş Hekimleri Derneği tarafından ücretsiz diş taraması yapıldı.

04.10.2015 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bu yıl Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Ayvalık Belediyesi tarafından 23. sü düzenlenen Ayvalık Engelliler Şenliği'ne yurdun dört bir yanından gelen bin 500 civarındaki engelliler arasında diş sorunları bulunanlara Ege Ağız- Diş Sağlığı ve Diş Hekimleri Derneği tarafından ücretsiz diş taraması yapıldı.

Özellikle zihinsel engelli çocuklarda sıklıkla görülen fizyolojik diş çürümelerinin önüne geçilebilmesi için söz konusu çocukların gelişim çağında diş bakımlarının nasıl yapılacağına ilişkin bilgilendirilmelerin de gerçekleştiği etkinlikte dernek üyeleri tarafından diş macunu ve fırçaları da engelliler ücretsiz olarak dağıtıldı.

İzmir Ege Ağız-Diş Sağlığı ve Diş Hekimleri Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ertuğrul Sabah'ın öncülüğünde; Prof. Dr. Cemal Iskay, Doç. Dr. Çiğdem Çubukçu'nun yanı sıra 10 diş hekiminin katıldığı engellilere yönelik diş taramalarında çok sayıda engellinin ağız ve diş sağlıklarının olumsuzlukları da dikkatlerden kaçmadı.

BAŞKAN YARDIMCISI PROF. DR. SABAH MEMNUN

Ayvalık'ta engellilere yönelik ücretsiz diş taramalarıyla ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ertuğrul Sabah, Yaklaşık 12 yılda 5 bine yakın engelli çocuğun diş tedavisini ücretsiz olarak yaptıklarını hatırlatarak, sponsor eksiklikleri nedeniyle bu tür diş taramaları ve sonrasında üstlendikleri diş tedavilerinin masraflarının çok büyük bir bölümünü dernek iyesi diş hekimlerinin kendi ceplerinden ödediklerini anlattı.

DİŞ HEKİMLERİ İMECEYLE ZORU BAŞARIYOR

Bugüne kadar Uludere ve Kıbrıs'ın yanı sıra ülke genelinde birçok etkinlikte engelli çocuklara yönelik çalışmaları gerçekleştirmekten duydukları memnuniyeti ifade eden Derneğin kurucusu ve başkan yardımcısı Prof. Dr. Sabah, "Bizler yalnızca örnek çalışmalarla, bu tür uygulamaların belirli bir yöntem içerisinde, yapılabileceğini, gönüllü diş hekimi meslektaşlarımızın ülkemizin her köşesinde kutsal amaçlarla bir araya gelebileceğini göstermeyi hedefliyoruz. Bu konuda da yeterli alt yapıya, bilgi, deneyim ve görgüye ulaştığımız düşüncesindeyiz. Diş hekimlerinin imeceyle bir araya getirdikleri, alet ve sarf malzemeleriyle, yedi adet tedavi ve altı adet eğitim birimli gezici diş hekimliği (sahra) polikliniğini oluşturduk. Bugün de Ayvalık'ta 23.sü düzenlenen Engelliler Şenliği'nde 500'e yakın engelli çocuğumuzun diş taramalarını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel En Büyük Sorunları Diş Sağlığı Olan Zihinsel Engellilere Ücretsiz Diş Taraması Yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement