En Çok Arsa ve Emlak Sektörü Kazandırdı - Son Dakika
Ekonomi

En Çok Arsa ve Emlak Sektörü Kazandırdı

En Çok Arsa ve Emlak Sektörü Kazandırdı

30 Mart yerel seçimlerinde büyükşehir statüsü kazanan Balıkesir’de en çok arsa ve emlak sektörü kazanç sağladı.

27.04.2016 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Mart yerel seçimlerinde büyükşehir statüsü kazanan Balıkesir'de en çok arsa ve emlak sektörü kazanç sağladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, projeleri hazırlanan yatırımlarla birlikte bazı yerlerde yüzde 50, bazı yerlerde de yüzde 100 fiyat artışı olduğunu söylerken, 5 yıl içinde oluşacak yatırımlar neticesinde emlak ve arsa fiyatlarının 3'e katlanacağının sinyalini verdi.

Özel İdare zamanında yapılamayan bir çok hizmetin Balıkesir'in Büyükşehir olması ile birlikte yapılmaya başlandığını ifade eden Balıkesir Emlakçılar Derneği Başkanı İsmail Uzan, "Balıkesir kanun çıktıktan sonra Büyükşehir statüsü kazandığında, Büyükşehir Belediyesi'nin değişikliği olduğu gibi, Balıkesir'de de farklı şeyler değişmeye başladı. Bunların başında yatırımcı Balıkesir'e farklı bakmaya başladı, artı olarak gayri menkul fiyatlarında dolayısıyla arz talep olayı nedeniyle insanlar buraya geldi ve gayrimenkul fiyatları artmaya başladı.Tarla vasfı taşıyan gayrimenkullerde arsa niteliği kazanmaya başladı.İnsanlarda kendi içinde yatırım yapabilecek yerler bulmaya çalıştı.Balıkesir Büyükşehir olduktan sonra Karesi ve Altıeylül Belediyeleri olarak ayrıldı.Bu belediyelerin kendi bünyeleri içinde değer arz eden yerler var. Altıeylül ve Karesi Belediyelerine ait gayrimenkuller vardı bunlar satıldı.Bunların satılmasında ben bir sorun görmüyorum. Büyükşehir Belediyesi olmadan önce Özel İdare bünyesi içinde kayıtlı yerlerde vardı, Özel İdare buralarını vatandaşa sattı.Kanun çerçevesinde imara açtı buralarını 10 yıl içinde verildi, ilk 5 yılda bina yapmak ve ikinci 5 yılda ise oturmak kaydıyla satıldı. Büyükşehir Belediye kanunu çıktı, şimdi aynısını belediyeler yapıyor. Köyde oturanların bundan gurur duyması lazım çünkü yatırım yapacaklar gidip köyden yer almışlar bunda bir sıkıntı yok. Köy halkının köyleri için yapabilecekleri var, köye dışarıdan gelen yatırımcıların yapabilecekleri var. ya da bağlı bulunduğu belediyenin yapabileceği şeyler var" dedi.

"BALIKESİR'İN ÖNÜNE HİÇ KİMSE GEÇEMEYECEK"

Balıkesir'in Büyükşehir statüsü kazanmasından sonra emlak piyasasında büyük canlanma yaşandığına dikkat çeken Başkan Uzan, " Hilton, Sabancı gibi şirketler Balıkesir'e geldi. Ayrıca 20 ilçemiz var. Bu ilçelerimize de yatırımcılar dolaşmaya başladı. Körfezde Doğuş otel yaptırıyor, Bandırma'da liman yapımına başlanacak. Bandırma'daki bu liman tamamlanınca Balıkesir bir uçurtma gibi havalanarak uçacak. Balıkesir'in önüne hiç kimse geçemeyecek. Eğer hizmet halka ise halkın bu hizmete dur dememesi lazım. Siyaseti bir kenara bırakarak insanların hizmete dur dememesi lazım. Balıkesir'de öyle değerli yerler var ki zamanında hiç gitmediğimiz yerler, buraların eğer Büyükşehir olunmasaydı hiç bir zaman bir plan dahiline alınmazdı. Alınacağını düşünemezdik bile. 2006 yılını hatırlayın Çevre Yolu yapıldığında kıyısında kaç tane ev vardı. Yol açıldıktan sonra bir halı saha bir spor kompleksi yapıldıktan sonra yollar bir birine bağlı ve burası göç almaya binalar arkası arkasına yapılmaya başlandı. Bir yere hizmet gittiği sürece emlak fiyatları tırmanır. Neden alt yapı tamam. Hepsi bir birine bağlantılı. Eğer belediyeler bu yatırım yapılacak yerlere her hangi bir şekilde hizmet götürdüğünde gayri menkul fiyatları artar" şeklinde konuştu.

BAŞKAN UĞUR: "FİYATLAR 3'E KATLANACAK"

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, "Balıkesir'de alt yapı, otoyol, havaalanı ile diğer yandan Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımları ile ticari alanlarda arsa ve emlak fiyatları arttı. Körfezde, merkezde ve ilçelerde 30 Mart öncesine göre yüzde 50, bazı yerlerde yüzde 100 fiyat artışı oldu. Bugün Çayderesi projesi ile o bölgeye değer katıyoruz, Balıkesir Bölge Hastanesi'nin yapımı ve Sabancı Grubu'nun yatırımları ile yine o bölge değer kazandı. Biz yatırımcılara sesleniyoruz. Geç kalmadınız. MIPIM ile Dünya'ya Balıkesir'i tanıttık, GYODER toplantısı Balıkesir'de oldu. Bunlar hep Balıkesir'in değer kazandığının göstergesi. Benim tahminim 3-5 yıl içinde Balıkesir'de arsa ve emlak piyasası yatırımlarla beraber 3 misli artacaktır" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi En Çok Arsa ve Emlak Sektörü Kazandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: İşsizlik oranı 2023 yılında düştü
    17:05 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: İşsizlik oranı 2023 yılında düştü

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Nevşehir'deki bir toplantıda yaptığı konuşmada, 2023 yılında işsizlik oranının 1 puanlık azalışla yüzde 9,4 seviyesine gerilediğini ve toplam işsizlik oranının son 10 yılın en düşük seviyesine indiğini açıkladı. Ayrıca, Türkiye ekonomisinin 2023 yılında yüzde 4,5 büyüme gösterdiğini ve dolar bazında milli gelirin 1 trilyon doları aştığını belirtti.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi Üniversite Öğrencilerine Öğrenim Yardımı Yatırdı
    16:58 Mersin Büyükşehir Belediyesi Üniversite Öğrencilerine Öğrenim Yardımı Yatırdı

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerine yönelik öğrenim yardımının 4'üncü ödemesi ile Halk Kart'ın mart ayı tutarlarını hesaplara yatırdı. Toplamda 23 milyon 352 bin 600 TL öğrenim yardımı ödemesi yapıldı.

  • Tepebaşı Belediyesi 'Her Ev Bir Mandıra' Projesi İçin Kurul Oluşturdu
    16:50 Tepebaşı Belediyesi 'Her Ev Bir Mandıra' Projesi İçin Kurul Oluşturdu

    Tepebaşı Belediyesi'nin 'Her Ev Bir Mandıra' sloganı ile başlattığı 'Sütten Peynire Dönüşüm' adlı söyleşi yoğun katılım ile gerçekleştirilirken, projenin hayata geçirilmesi için kurul oluşturuldu.

  • Eskişehir'de AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası verildi
    16:44 Eskişehir'de AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası verildi

    Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tepebaşı İlçesi'nde bulunan bir süt çiftliğine 'Avrupa Birliği Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası'nı teslim etti. İşletme, AB standartlarında süt ürettiği belirlenerek Tepebaşı ilçesinde ilk AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası alan işletme oldu. Çiftlikte ayrıca hastalık taramaları ve süt kalite kontrolü yapılmaktadır. 2024 yılı için destekleme miktarının artırılması beklenmektedir.

  • Bursa'da Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki Paneli Gerçekleştirildi
    16:23 Bursa'da Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki Paneli Gerçekleştirildi

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi tarafından düzenlenen 'Turuncu Konuşalım' etkinliği kapsamında Bursa'da 'Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki' başlıklı bir panel gerçekleştirildi. Panelde, Bursa'nın tasarım vizyonu ve liderliği desteklenirken, yaratıcı fikirlerin gelişeceği ortamların önemi vurgulandı. Ayrıca, endüstriyel tasarımın sektörel sorunları, destekler ve yol haritası da ele alındı.

  • Ardahan'ın Posof İlçesinde Doğal Gaz Çalışmaları Tamamlandı
    16:23 Ardahan'ın Posof İlçesinde Doğal Gaz Çalışmaları Tamamlandı

    Ardahan'ın Posof ilçesinde yıllardır özlemi çekilen doğal gaz çalışmaları sona erdi. İlk gazın açılışı yapıldı ve törene yüzlerce kişi katıldı. Posof'a bağlanan doğal gazın açılışı meşalelerle gösterildi.


Advertisement