En Çok İhracat, Kur Ve Faizi Konuştuk - Son Dakika
Güncel

En Çok İhracat, Kur Ve Faizi Konuştuk

Geride bıraktığımız Mart ayında ekonomi sayfalarında en çok ihracat ve finans haberlerinin konuşulduğu belirlendi.

01.04.2015 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mart ayında yazılı basındaki ekonomi haberlerinin ilk sırasında ihracat yer alırken, Merkez Bankası'nın odağında olduğu finans sektörü kur ve faiz rakamlarının yer aldığı haberlerle ikinci olduğu belirlendi. Açıklanan enflasyon rakamları ile asgari geçim oranlarının gündemdeki haberlerde geniş bir yer tuttuğu da ortaya çıktı.

Medya Takip Ajansı Interpress'in yaptığı araştırma, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, şubat ayında ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13 azalışla 10 milyar 495 milyon dolar olduğu yönündeki açıklamalar başta olmak üzere 14 bini aşkın haberle en çok ihracatın konuşulduğunu ortaya çıkardı. Aynı araştırmada, finans ve bankacılık sektörünün 12 binden fazla haberle gündemde ikinci sırayı aldığı tespit edilirken, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın yaptığı görüşme olmak üzere, Merkez Bankası'nın politika faizini değiştirmeyerek yüzde 7,5'te sabit bırakması ekonomi gündeminde geniş bir şekilde yer aldığı saptandı.

Ulusal, bölgesel ve yerel iki bini aşkın gazete ile derginin Interpress tarafından incelenmesiyle hazırlanan raporda, geride bıraktığımız Mart ayı boyunca Türkiye'de otomotiv sektörünün ilk iki yada yüzde 33 büyüdüğü, Şubat ayı ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre Euro-dolar paritesi nedeniyle yüzde 7 kayıpla geçtiği öne çıktığı otomotiv sektörünün binek, ticari ve ağır vasıta segmentleri dahil toplam 6 bin haberi geçtiği belirlendi. Son bir yılda 9,8 milyon metrekaralik bir büyüklüğe ulaşan Alışveriş Merkezleri'nin 2015 yılında 90 milyor lira ciro hedeflediği haberlerinin öne çıktığı AVM sektörü 6 bine yakın haberle ekonomi sayfalarında dikkat çektiği saptandı.

Yapılan aynı araştırmada geçtiğimiz ay boyunca, Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 7,55, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 3,10 olarak gerçekleştiği haberleri başta olmak üzere enflasyon konulu haberler 3 bin adedi geçerken, Başbakan Davutoğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik'in 'Kıdem Tazminatı' ile ilgili açıklamaları, sanayi üretiminin Ocak ayında yüzde 2,2 düştüğü, sağlık çalışanlarına yapılması planlanan zam oranları haberlerinin de ekonomi sayfalarında binden fazla yer bulduğu saptandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel En Çok İhracat, Kur Ve Faizi Konuştuk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement