En Çok Pil Toplayan Okullara Ödül - Son Dakika
Yerel

En Çok Pil Toplayan Okullara Ödül

En Çok Pil Toplayan Okullara Ödül

Çevre Koruma Müdürlüğünün atık pil toplama çalışması kapsamında başlattığı kampanya sonucunda en fazla pil toplayan ilk üç okula ödül verildi.

13.06.2014 11:23  Güncelleme: 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre Koruma Müdürlüğü'nün atık pillerin çevre ve halk sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla başlattığı çalışma sonucunda en fazla pil toplayan okullar ödüllendirildi. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı Şahin Elkaan, kampanyayı yürüten Çevre Mühendisi Deniz Kıraç ve Katı Atık Şube Müdürü Mehmet Ata ile birlikte okul yöneticilerini ağırladı.

Elkaan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan atık pilleri toplama yetki belgesi alan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İhracatçıları Derneği (TAP) ile iki yıldan beri imzaladıkları protokolle ortak çalışma yürüttüklerini anımsattı. Bu kapsamda kent merkezindeki okullarda TAP ile birlikte eğitim çalışması yaptıklarını ifade eden Elkaan, ardından kent genelindeki bütün AVM'lere ve okullara toplama kutusu bırakıldığını söyledi. Elkaan, 30 Nisan'da sonlandırılan kampanyanın 2 yıllık süresince 35 okulun katılımıyla 2.115,86 kg atık pilin toplandığını bildirdi.

Elkaan; Ergani Süleyman Nazif Anadolu Lisesi'ne fotokopi makinası, Sezai Karakoç Anadolu Lisesi'ne laboratuar seti ve Cankatran İlköğretim Okulu'na satranç eğitim panosu ve satranç takımı hediye ederek, duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. Ayrıca en çok pil toplayan Süleyman Nazif Anadolu Lisesi öğrencisi Eylem Uçar'a da bisiklet hediye edildi. Elkaan, bundan sonraki kampanyalarda bireysel olarak en çok pil toplayan öğrenciye bisiklet hediye etmeye devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel En Çok Pil Toplayan Okullara Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement