En Çok Pil Toplayana Ödül - Son Dakika
Yerel

En Çok Pil Toplayana Ödül

Edirne Belediyesi tarafından atık pillerin değerlendirilmesi amacıyla başlatılan ve Nisan 2013'e kadar sürecek olan Atık Pil Toplama Kampanyası kapsamında atık piller değerlendirilip geri dönüşüme kazandırılacak.

01.12.2012 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediyesi tarafından atık pillerin değerlendirilmesi amacıyla başlatılan ve Nisan 2013'e kadar sürecek olan Atık Pil Toplama Kampanyası kapsamında atık piller değerlendirilip geri dönüşüme kazandırılacak. İlk ve orta dereceli okullar arasında yapılacak bir yarışma sonrası pil miktarının öğrenci sayısına oranı en çok olan 3 okula ödüller verilecek.

Edirne Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) arasında imzalanan protokol gereği atık piller toplanarak geri dönüşüme kazandırılacak. 1 Kasım 2012-30 Nisan 2013 tarihleri arasında Edirne merkez ile Keşan, Uzunköprü, İpsala ve Kırcasalih'teki ilk ve orta dereceli okullarda toplanacak piller,

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, pil toplama kampanyası ile atık pillerin geri dönüşümünü sağlayarak doğanın kirlenmesini azaltmayı hedeflediklerini söyledi. Kampanya sayesinde doğal kaynakların korunarak ülke ekonomisine de katkıda bulunmayı istediklerini ifade eden Sedefçi, "Ttoplanan pillerin geri kazanılabilir nitelikte olanlarını geri kazanmayı, diğerlerinin bertarafını sağlamayı ve pillerin Belediyemizce dağıtılan kutularda evsel çöplerden, atıklardan ayrı olarak biriktirilmesini sağlamayı amaçlamaktayız. Eğer pil toplama işlemini öğrencilerimiz aracılığı ile Edirne geneline yaygınlaştırabilirsek yaşanabilir bir çevre için geleceğimize en güzel hediyelerimizden biri olacaktır. Henüz vakit geçmeden, çevre adına atacağımız her adım, geleceğimizin garantisi olacaktır. Tüm öğrencilerimizin ve Edirne halkının Atık Pil Toplama Kampanyasına duyarlı olacağını ümit ediyoruz" dedi.

Sedefçi son olarak, Edirne genelinde çevre bilincinin oluşmasını/ arttırılması sağlamak amacıyla başlatılan Atık Pil Kampanyası boyunca, okullarda toplanan atık piller Çevre Koruma ve Kontrol Birimi personelince tartılarak tutanak karşılığında alınacağını ve kampanyanın 30 Nisan 2013'Te bitecek olup; toplanan pil miktarının öğrenci sayısına oranı en çok olan 3 okula ödüller verileceği bildirdi.

(ORA)

01.12.2012 16: 46: 11

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel En Çok Pil Toplayana Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement