En Güncel Cumhurbaşkanlığı Seçimi Anketi - Son Dakika
Güncel

En Güncel Cumhurbaşkanlığı Seçimi Anketi

En Güncel Cumhurbaşkanlığı Seçimi Anketi

Optimar Araştırma ve Danışmanlık tarafından yapılan ankette Başbakan Erdoğan yüzde 53.8 ile ilk sırada, Ekmeleddin İhsanoğlu ise yüzde 38.4 ile ikinci sırada yer aldı.

21.07.2014 13:38  Güncelleme: 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Optimar Araştırma ve Danışmanlık 14-18 Temmuz tarihleri arasında yapılan cumhurbaşkanlığı seçim araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

ERDOĞAN, 15 PUAN FARK ATTI

Optimar Araştırma ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, 14-18 Temmuz tarihleri arasında yaptıkları en güncel cumhurbaşkanlığı seçim araştırmasının sonuçlarını açıkladı. 30 Mart Yerel seçim sonuçlarına ilişkin en yakın tahminleri yapan araştırma şirketlerinden Optimar, Ağustos ayında gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için de anket çalışmalarını sürdürüyor. Optimar'ın yaptığı en son seçim anketinin sonuçlarına göre cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan yüzde 53,8, Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 38,4, Selahattin Demirtaş ise yüzde 7,8 oy alacak.

AK PARTİLİLERİN YÜZDE 90'I "ERDOĞAN" DEDİ

Yapılan araştırma partililerin oy verme oranları da incelendi. Araştırma sonucuna göre AK Partililerin yüzde 91,9 ile Recep Tayyip Erdoğan'a, yüzde 2,0 ile Selahattin Demirtaş'a ve yüzde 1,6 ile Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy verecek. CHP'lilerin yüzde 84,2'si Ekmeleddin İhsanoğlu'na, yüzde 2,8'si Recep Tayyip Erdoğan'a ve yüzde 1,6'si Selahattin Demirtaş'a oy verecek. MHP'lilerin yüzde 74,9'u Ekmeleddin İhsanoğlu'na, yüzde 6,7'si Recep Tayyip Erdoğan'a ve yüzde 18,4"ü kararsız oy verecek. HDP/ BDP'li seçmenlerin yüzde 91,1'i Selahattin Demirtaş'a, yüzde 7,3'ü Recep Tayyip Erdoğan'a ve yüzde 1,6'sı ise Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy verecek SP'lilerin yüzde 30,4'ü Recep Tayyip Erdoğan'a, yüzde 26,'i Ekmeleddin İhsanoğlu'na, yüzde 43,5'i ise kararsız oy verecek.

BUGÜN GENEL SEÇİM OLSA

Ankette ayrıca 'Bugün genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz' sorusunun cevabı olarak katılımcıların yüzde 50,3'ü AK Parti derken, CHP yüzde 25,9, MHP yüzde 14,0, HDP/ BDP yüzde 6,3, Diğer yüzde 3,5, Kararsızlar yüzde 9,7 ve Hiçbiri yüzde 7,2 oldu.

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (32)

  • Murat: Adam gibi adam, Recep Tayyip Erdoğan.. 21 40 Yanıtla
  • karar senin: aleviysen demirtasa oyunu ver irkçi ve faşo isen cati adayina oyunu ver 29 29 Yanıtla
  • anket: Küçük bir anket yapalım. Yesil e tiklayanlar sayin ihsanogluna, kırmızıya tıklayanlar sayin erdogan'a. Yorum yazanlarda sayın demirtaş'a. Oylama başlasın. 32 14 Yanıtla
  • analiz: Halk bilinçli bunun bilincinde olan muhalefet partileri artık kendi başkanlarını rezil etmemek için ekmelletin ihsanoglu pelsinvanyadaki zatın tavsiyesi ile 10 ağustosta noktalanacak millet artık eski gibi değil yalana talana boş atışları desteklemiyor malesef ne beskuvitci nede mal müdürü kemal o koltuğa layık değil kaldıki ekmelledin oraya otursun soruyorum ekmelledin ihsanoglu Türkiye Cumhuriyeti devletine milletine bugüne kadar ne faydası olmuş adam okumuş kazanmış yaşamış hep kendine fakat recep Tayip Erdoğan öylemi değil 12 yıl ülkeyi yöneten akp hükümetinin yaptıkları ile bırakın kıyaslamak uzaktan yakından ekmelledin hiç birşey yok okumuş doktora profesör olmuş bunlar bir ülkenin cumhurbaşkanı olması için yeterli değil şimdiden cumhurbaşkanı sayın recep Tayip Erdoğan vatana millete hayırlı ugurlu olsun 27 18 Yanıtla
  • abbas: yalan anket kaç para alıyorsunuz böyle sahte anketlerden 18 23 Yanıtla puhahaha: 8 seçim boyunca bu anketlere yalan dediniz, para ile yaptırıyorlar dediniz, sürekli iftira attınız. . ama 8 defasında da bunlar gerçek çıktı. arkadaş neyin kafasını yaşıosunuz:))))) Allah akıl fikir versin 0 0 OKU!!!: Sahte olup olmadığını son 8-9 seçimde nasıl gördüysen, 10 ağustosta gene göreceksin ABBAS . . :) 0 0
  • 1453 kartallar1: MILLET UYANIYOR NORMAL ÜLKE GEZİ ZEKALILARA BIRAKILAMAZ 21 19 Yanıtla
  • tokatli: Cemevlerinin ibadethane olmadigini soyliyen bir parti olan mhp nin adayina asla vde asla oy vermem 9 30 Yanıtla
  • ahmet açıkgöz: anketinize tüküreyim bu bir aldatmaca anketi. . . . cumhurbaşkanı sayın ekmeleddin bey olacak 22 16 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • MHP MYK Üyesi Vahit Kayrıcı, İskilip Belediye Başkan adayı Ahmet Sağlam için destek istedi
    18:33 MHP MYK Üyesi Vahit Kayrıcı, İskilip Belediye Başkan adayı Ahmet Sağlam için destek istedi

    MHP MYK Üyesi ve Çorum Milletvekili Vahit Kayrıcı, İskilip Belediye Başkan adayı Ahmet Sağlam için vatandaşlardan destek istedi. Kayrıcı, İskilip'in eksiklerini tamamlamak için ellerinden geleni yapacaklarını ve Sağlam'ın seçilmesi halinde ilçe halkıyla birlikte yaşayacağını belirtti. MHP İl Başkanı Mehmet İhsan Çıplak ve MHP İskilip İlçe Başkanı Mehmet Aktaş da destek çağrısında bulundu.

  • Bagaja saklanan göçmenlerin yakaya ele verdiği anlar kamerada
    18:31 Bagaja saklanan göçmenlerin yakaya ele verdiği anlar kamerada

    Hatay'da polis ekiplerinin çalışmaları kapsamında 25 göçmen yakalandı. Aracın bagaj kısmına saklanan 2 şahsın yakalanma anıysa kameraya yansıdı. Hatay'da göçmen kaçakçılığıyla mücadeleye karşı çalışmalar aralıksız sürüyor.

  • İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: Bilecik'in sorunlarını çözeceğiz
    18:31 İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: Bilecik'in sorunlarını çözeceğiz

    İYİ Parti Medya İlişkileri Başkanı ve Parti Sözcüsü Ankara Milletvekilli Kürşad Zorlu, Bilecik'in önemli sorunları olduğunu söyleyerek, belediye yönetiminde huzur ve kardeşliği sağlayacaklarını belirtti.

  • Sosyal medyadaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin iş adamı Köksal'ın ifadesi ortaya çıktı
    18:31 Sosyal medyadaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin iş adamı Köksal'ın ifadesi ortaya çıktı

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturma çerçevesinde iş adamı Hüseyin Köksal'ın savcılığa verdiği ifadesi ortaya çıktı. Köksal ifadesinde, para görüntüleriyle ilgisinin olmadığını ve kampanyaya bağışta bulunmadığını belirtti.

  • Samsun'da Trafik Bilgilendirme Faaliyetleri Gerçekleştirildi
    18:29 Samsun'da Trafik Bilgilendirme Faaliyetleri Gerçekleştirildi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, trafik kazalarının önlenmesi ve yaya önceliği bilincinin artırılması amacıyla il merkezinde bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. 204 araç sürücüsü ve 281 yayaya el broşürleri dağıtılarak trafik kuralları ve yayalara öncelik tanınması konusunda bilgilendirme yapıldı. Yaya ve sürücülerin bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerinin yıl boyunca devam edeceği belirtildi.


Advertisement