En Güzel Okul Balçova'dan - Son Dakika
Yerel

En Güzel Okul Balçova'dan

En Güzel Okul Balçova\'dan

Yaz aylarında çocukların sosyal ve sportif etkinliklerle buluşmasını sağlamak amacıyla Balçova Belediyesi tarafından açılan ücretsiz yaz okulları bu yılda çocuklara unutamayacakları bir yaz tatili imkanı sağlıyor.

21.06.2014 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaz aylarında çocukların sosyal ve sportif etkinliklerle buluşmasını sağlamak amacıyla Balçova Belediyesi tarafından açılan ücretsiz yaz okulları bu yılda çocuklara unutamayacakları bir yaz tatili imkanı sağlıyor.

Balçova Belediyesi, altı yıldır uyguladığı ücretsiz yaz okulları eğitim programını bu yıl da Türk Eğitim Gönüllüleri ile birlikte yürütecek. Balçova Belediyesi Semtevleri tarafından sosyal ve ekonomik durumlarına göre belirlenen toplam 500 çocuk yaz okulu hizmetinden yararlanabilecek. Birer aylık dönemlerle üç ayrı kurda öğrencileri kabul edecek olan yaz okulunda çocuklar sosyal gelişim terapileri, meslek tanıtımı, okuma saati, müzik, bilgisayar, güzel sanatlar, satranç, folklör, basketbol, voleybol, tenis, jimnastik, ebru gibi ders ve aktivitelere katılacak. Öğrenciler ayrıca birer kez Balçova Aquacity, Sasalı Doğal Yaşam Parkı'na, Gezegenevi'ne, Deprem Afet Eğitim Merkezi'ne ve Gemi Müze'ye götürülecek.

ÜCRETSİZ SPOR HİZMETİ

Sosyal ve sportif faaliyetlerden uzak kalan çocukların bir şekilde şiddetle tanıştığını ifade eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, "Biz bu nedenle spor eğitimine çok önem veriyoruz. Yılın 12 ayı 6 bin çocuğumuza ücretsiz spor hizmeti vererek onları sokaktaki ve sanal oyunlardaki şiddetten uzak tutmaya çalışıyoruz. Spor okullarımızda çocuklarımıza spor eğitiminin yanı sıra toplumsal değerler de öğretiliyor" dedi. Yaz okullarına katılan çocuklar ile öğle yemeğinde buluşan Başkan Çalkaya "Yaz aylarında da spor okullarımız devam ediyor ancak bazı çocuklarımız için farklı bir format uyguluyoruz. Ekonomik güçlükler nedeniyle aileler çocuklarını bu faaliyetlere göndermekte güçlük çekebiliyor. Bu yüzden kamu olarak biz bu görevi üstleniyoruz. Aksi halde ilgilenmediğimiz her çocuk bu toplumun karşısına bir suçlu olarak gelebilir. Çocuklar suçla tanışmadan eğitilirse geleceğimiz daha güzel olur" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel En Güzel Okul Balçova'dan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement