En Hızlı İzmir'li Hayat Yarışında Engelleri Kaldırıyor - Son Dakika
Güncel

En Hızlı İzmir'li Hayat Yarışında Engelleri Kaldırıyor

En Hızlı İzmir\'li Hayat Yarışında Engelleri Kaldırıyor

9 Kasım günü Ankara Kazan Bağlum arasındaki parkurda, Ankara Otomobil Sporları Kulübü organizasyonuyla düzenlenen Ankara Kazan Tırmanma Yarışında engelsiz sporcularda start aldı.

11.11.2014 15:58  Güncelleme: 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2011 yılında bir hayalle yola çıkan "Engel Tanımayan Sporcular" aynı yıl başlattıkları "Hayat Yarışında Engelleri Kaldıralım" projesiyle Türkiye'de bir ilke imza attılar. 2013 yılında kurdukları (EMOK) Engelsiz Motor Sporları Kulübü'yle Türkiye'de yapılmamışı başararak engelli gençleri motor sporları dünyasıyla buluşturdular.

Kendisi de tekerlekli sandalye kullanan, şu an Türkiye'nin tek engelli otomobil sporları yarışçısı, EMOK Başkan Yardımcısı Erman Eranıl'ın da yarış otomobilinin koltuğunda co-pilot olarak start aldığı yarış büyük bir heyecana sahne oldu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşavirleri Kenan Önalan, Ayhan Metin, Yön Engelsiz Sanat Atölyesi Başkanı Erdem Öksüz ve engelli gençleri, (DÜNSEV) Dünya Serebral Palsi Derneği Başkanı Erman Özturan, (EHED) Engelli Hakları, Erişilebilirlik İzleme Denetleme Derneği ve Yenimahalle Kent Konseyi'nin de destek verdiği yarış, engelsiz sporcuların otomobil sporları dünyasında ki yeteneklerini bir kez daha kanıtladı. Yön Sanat Atölyesi Başkanı Erdem Öksüz 00 kapı numarasıyla start aldı.

Türkiye'nin şampiyon pilotlarından Sinan Saatçi'yle birlikte, yarış otomobiliyle start alan, EMOK Başkan Yardımcısı Erman Eranıl yarış sonrası yaptığı açıklama da "Ben ve ekip arkadaşlarım uzun yıllardır bu sporun içerisindeyiz. Otomobil sporlarının engelli gençlerin hayata katılımı anlamında bir fayda sağlayacağını düşünerek bu projeye başladık. Bugün bir kez daha gördük ki, bu sporun disiplini ve rekabet ortamı, hedeflerimizin de üstünde fayda sağlıyor. Etaplarda ve servis alanında bulunan genç arkadaşlarımız yarışçılığı, mekanikerliği ve yarış gözetmenliğini öğreniyor."

Sporcu kimliğini de anlatan Eranıl "Sakatlanmadan önce de bu sporun içerisindeydim. Sonrasında Türkiye'de bir bedensel engellinin de yarış otomobiliyle parkurlarda yer alabileceğini düşünerek, ekip arkadaşlarımla çalışmalara başladım. Yalnız bu spor için daha fazla sponsor desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Bu çalışmalara destek bekliyoruz. Günlük hayatımızda ki zorluklara rağmen, yarış parkurunda içinde bulunduğunuz otomobilin gücünü hissetmek ve yüksek süratler, aslında bedensel sakatlıkların "engel" olamayacağının ispatıdır. Ben birçok yürüyebilen insandan çok daha hızlıyım" dedi.

Yarış sonundaki kupa töreninde, Türkiye'nin tek engelli otomobil sporları yarışçısı Erman Eranıl "Yılın Engelsiz Sporcusu" kupasını ANOK Başkanı Metin Ertuğrul'dan aldı.

Ankara Otomobil Sporları Kulübü Başkanı Metin Ertuğrul'da yaptığı açıklamada "Engel Tanımayan Yarışçı arkadaşlarımıza kulüp olarak destek olmaya devam edeceğiz. Ülkemizdeki diğer kulüplerinde bu çalışmalara omuz vereceğinden eminim. Maddi sponsor destekleri sağlandığı takdirde engelsiz sporcularımız bizi yurtdışında da temsil edebileceklerdir." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel En Hızlı İzmir'li Hayat Yarışında Engelleri Kaldırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement