En İsabetli Anket Optimar'ın - Son Dakika
Ekonomi

En İsabetli Anket Optimar'ın

En İsabetli Anket Optimar\'ın

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en isabetli sonuç, Optimar'ın yaptığı Anket oldu.

12.08.2014 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en isabetli sonuç, Optimar'ın yaptığı Anket oldu. 30 Mart yerel seçimlerinin ardından 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin en yakın tahmini de Ankara merkezli araştırma firması Optimar'dan geldi.

Optimar 14-18 Ağustos tarihlerinde yapmış olduğu 2408 kişilik araştırmada Recep Tayyip Erdoğan'ı yüzde 53,8, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu yüzde 38,4 ve Selahaddin Demirtaş'ı yüzde 7,8 bulmuştu.

Seçim sonucunda ise, Recep Tayyip Erdoğan yüzde 51,79, Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 34,44 ve Selahattin Demirtaş ise yüzde 9,76 çıktı. Bu tabloya göre, Optimar Ekmeleddin İhsanoğlu'nda tam olarak bulmuş, Recep Tayyip Erdoğan'da ise +2, Selahattin Demirtaş'ta - 2 puanlık hata payı sınırları içerisinde kalmış oldu. Ayrıca Recep Tayyip Erdoğan ve Selahattin Demirtaş ile ilgili sonucu da en yakın sonuçlardan birisi oldu.

"OPTİMAR AİLESİ OLARAK ÇOK MUTLUYUZ"

Optimar Genel Müdürü Hilmi Daşdemir "30 Mart yerel seçimlerinde olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de en isabetli sonuçları açıklamaktan dolayı ekip olarak oldukça mutluyuz. Optimar ailesi olarak çok mutluyuz. Bu bizim işimizi doğru yaptığımızın, doğru yolda olduğumuzun en büyük kanıtıdır ve üzerimize de oldukça büyük bir yük yüklemektedir. 30 Mart seçimleri öncesi seçime daha üç ay kadar bir süre var iken seçim sonuçlarıma güvenerek sonuçlarımızı açıklayarak 'Ak Parti yeni bir zaferle seçimden çıkacak' demiştik. Öngörümüz ve araştırma sonucumuz gerçekleşti" dedi. Daşdemir, açıklamalarının devamında, "Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi de daha nisan ayında bu seçimin ilk turda biteceğine ilişkin kanaatimizi belirtmiştik ve seçim sonucunda ilk turda Cumhurbaşkanı seçilmiş oldu" dedi.

"BİR ÇOK İLDE CHP+MHP+14 PARTİ, DEMİRTAŞ'I GEÇEMEDİ"

Yaptığı basın açıklamasında seçim sonuçlarını da değerlendiren Siyasal İletişim Uzmanı Hilmi Daşdemir muhalefet partileri ağır eleştirirken, "Bu ülke rasyonel siyaset üreten muhalefet partilerini hak ediyor. Seçmeni sandığa çekemeyen, muhalefetin adayı ve siyaset yapma anlayışıdır. Seçim sonuçlarına bakınca ülkede ciddi anlamda bir muhalefet sorunu olduğu ortadadır. Sayın Bahçeli 'bizden oy kayması yok' diyerek araştırmaları ve seçim sonuçlarını görmezden geliyor her zamanki gibi. Bu seçimler de gösteriyor ki Türkiye'de bir Sol siyaset problemi var. Sol'un en büyük temsilcisi olan CHP sol parti olmaktan çıkmış durumda. CHP ve MHP tabanı kendilerinden isteneni yaptılar, şimdi de yanlış aday belirleyen parti yöneticilerine hesap sormalılar artık. Birçok ilde CHP+MHP+14 parti bir Demirtaş bile yapamıyor. Bu durum Türk Demokrasisi adına oldukça acı bir durum" dedi.

"ERDOĞAN VE DEMİRTAŞ, KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİYE TEŞEKKÜR ETMELİ"

Hilmi Daşdemir, açıklamalarının sonunda, "Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk teşekkürü Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye yapması gerekirdi. Onlar olmasaydı, bu iş ilk turda bitmezdi. Aynı şekilde bir teşekkür de Selahattin Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye gelmesi gerekiyor. Sayelerinde oylarını yüzde 50 artırmış oldu" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement