En İyi Çay Demleme Yarışması'nda Dereceye Girenler Ödüllendirildi - Son Dakika
Yerel

En İyi Çay Demleme Yarışması'nda Dereceye Girenler Ödüllendirildi

En İyi Çay Demleme Yarışması\'nda Dereceye Girenler Ödüllendirildi

Rize’de Çay Demleme ve Sunum Yarışması’nda dereceye giren üç yarışmacıya toplamda 500 kilogram kuru çay hediye edildi.

08.12.2015 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize'de Çay Demleme ve Sunum Yarışması'nda dereceye giren üç yarışmacıya toplamda 500 kilogram kuru çay hediye edildi.

Rize Ticaret Borsası tarafından Ağustos ayında Rize'de düzenlenen Çay Demleme ve Sunum Yarışması'nda dereceye giren üç yarışmacıya bugün düzenlenen törenle ödülleri verildi. Yarışmada en iyi çayı demleyen Nurcan Koçali'ye 300, 2. gelen Fatma Çalık'a 150 ve 3. gelen Fatma Yanık'a 50 kilogram özel üretilmiş yüksek kalite kuru çay hediye edildi.

Ödül töreninde konuşan Rize Ticaret Borsası (RTB) Başkanı Mehmet Erdoğan, "3 ay önce gerçekleştirdiğimiz en iyi çay demleme ve sunum yarışmasında dereceye giren arkadaşların ödüllerini takdim ettik. Bu yıl dereceye giren üç arkadaşımız da bayan yarışmacılarımız oldu. Bu yarışma bize ilimizde çok güzel çay demlendiği ve en iyi çayları bayanların demlediğini gösterdi. İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda bu yarışmayı Türkiye geneline yayarak daha kapsamlı hale getireceğiz. Hazırladığımız bir Avrupa Birliği projesi ile yurt genelinde çay sektöründe hizmet veren çaycılarımıza iyi çay demleme eğitimi vermeyi hedefliyoruz" dedi.

Yarışmada birinci olan Nurcan Koçal ise yaptığı açıklamada, yarışmayı bir gazete haberi ile öğrenip katıldığını belirterek "Yarışmada birinci olursam ödülümün yarısını çaya ihtiyacı olan kişilere dağıtacağımı söylemiştim. Şimdi ödülümü aldım. Çaya ihtiyacı olanlara çayın yarısını dağılmaya hazırım. Çalıştığım iş yerinde her gün çay demliyorum. El alışkanlığı olduğu için iyi çay demlediğime inanıyorum. Bu yarışmada derece almamda etkili oldu" diye konuştu.

Yarışmada dereceye girenlere çay ödülleri tutanak ile teslim edildi. - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel En İyi Çay Demleme Yarışması'nda Dereceye Girenler Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement