En İyi Yağlı Köfte - Son Dakika
Yerel

En İyi Yağlı Köfte

En İyi Yağlı Köfte

Şahinbey Belediyesi Hıdırellez etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği “Yağlı Köfte” yarışmasında kadınlar hünerlerini sergilediler.

07.05.2015 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şahinbey Belediyesi Hıdırellez etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği "Yağlı Köfte" yarışmasında kadınlar hünerlerini sergilediler.

Şahinbey Belediyesi tarafından Kavaklık Parkı'nda düzenlenen yarışmada, önceden eşit şekilde hazırlanan köftelik malzemeler 17 kadın yarışmacıya dağıtıldı. Yarışmacılar, "başla" anonsunun ardından kendilerine tanınan yarım saatlik sürede en iyi yağlı köfteyi yapmak için kıyasıya yarıştılar.

AYŞE KARACA BİRİNCİ OLDU

Sürenin dolmasının ardından yarışmacılar hazırladıkları köfteleri jüri üyelerine servis ettiler.

Yarışma sonucunda en çok puanı alan Ayşe Karaca birinci olurken, Fatma Taş ikinci, Fatma Altın ise üçüncü oldu.

MİLLETVEKİLİ ADAYLARI JÜRİ OLDU

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen "Yağlı Köfte yarışmasında AK Parti Bursa Milletvekili ve 25. dönem Gaziantep Milletvekili Adayı Canan Candemir Çelik ile AK Parti Milletvekili Adayları Serpil Kavlak ve Yusuf Erdem Güzelbey'in de jüri üyeliği yaptığı yarışmada tüm katılımcılara "köfte leğeni" hediye edildi. Dereceye girenler ise altın, takı sandığı ve kitap setiyle ödüllendirildi.

KÖFTELERDE SEVGİ VARDI

AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Canan Candemir Çelik, köfte yoğuran yarışmacıların köftelerine sevgilerini kattığını belirterek, "Şahinbey Belediyemiz sosyal belediyecilik anlayışı ile Gaziantep'imizin bir kültürünü daha bu kültürü gelecek nesillere aktarma noktasında çok önemli bir çalışmayı gerçekleştirdi. Ben Hıdırellez etkinliği ile böylesi bir kültürün buluşturmuş olmasından dolayı Şahinbey Belediyemize teşekkür ediyorum. Tüm yarışmacılarımızı tebrik ediyorum. Hepsi de bir birinden güzel lezzetler ortaya koydular. En önemlisi de içine sevgilerini muhabbetlerini katmışlardı. Çok küçük farklarla birinciyi, ikinciyi belirledik. Hepsinin ellerine sağlık, çok teşekkür ediyorum" dedi.

KAN VERME KAMPANYASINA DAVET

Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Cuma Güzelbey ise, "Şahinbey Belediyesi olarak programlarımız sürekli devam ediyor. Şahinbey'de hizmetler durmuyor. Sadece Yağlı Köfte yarışması değil, Pazar günü Şahinbey Parkımızda Kan Verme kampanyamız var. Tüm vatandaşlarımızı bu organizasyonumuza da bekliyoruz. Çünkü kan vermek demek başka bir insana can vermek demek. Ayrıca 17 Mayıs 2015 tarihinde Büyük Gençlik Yürüyüşümüz var. Bu yürüyüşe 30 bin kişinin katılmasını bekliyoruz. Türkiye'nin en büyük parkı olan Yeşil Vadi Parkımız da başlayacak olan yürüyüşümüzün ardından amfi tiyatro da Mustafa Ceceli Konserimiz olacak ve tüm halkımızı bu yürüyüşe bekliyoruz" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel En İyi Yağlı Köfte - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement