En Kısa Sürede Hortum Sermek İçin Yarıştılar - Son Dakika
Yerel

En Kısa Sürede Hortum Sermek İçin Yarıştılar

Muğla'nın Yatağan ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü, yangınla mücadele eden ekipler arasında hortum serme yarışması düzenledi.

02.06.2015 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Yatağan ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü, yangınla mücadele eden ekipler arasında hortum serme yarışması düzenledi.

Kavak Mahallesi'nde düzenlenen yarışmada, 6 arazöz, 2 ilk müdahale ekibi yarıştı.

Arazöz ve ilk müdahale araçlarındaki hortumların 300 metrelik mesafeye en kısa sürede serilmesinin amaçlandığı yarışmada, 5 dakikada hortum seren A77 kodlu arazöz ekibi birinci oldu. Yarışmada A76 ekibi ikinciliği ve A80 ekibi ise üçüncülüğü elde etti.

Yatağan Orman İşletme Müdürü Mehmet İşçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 72 kadrolu işçi, 5 arazöz, 2 ilk müdahale aracı, 2 tanker, 2 motosiklet, birer dozer ve greyder ile 2015 yılı yangın sezonunun resmen başladığını kaydetti.

Arazöz ve ilk müdahale ekiplerinin yangına ilk müdahale süresini, mümkün olduğunca düşürmek istediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"2014 yılı içinde işletme müdürlüğümüz bünyesinde 10 orman yangını çıktı. 3,56 hektar alan yandı. Geçen sene ortalama müdahale süremiz 12 dakika 30 saniyeydi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Genel Müdürlük standartlarının altındaydı. Bu sene hem bu süreyi korumak hem de daha aşağı çekmeyi amaçlıyoruz. İnşallah yangınsız bir sezon diliyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın da anız yangınlarına ve piknik ateşlerine dikkat etmesini talep ediyoruz."

Yarışma öncesinde, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Makine İkmal Şube Müdürlüğünde görevli makine mühendisi Bilal Soydan tarafından, yangına müdahale edilirken kullanılan ekipmanlar hakkında bilgi verildi. Yangınla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli İsmail Durak ise iş sağlığı ve güvenliğini anlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel En Kısa Sürede Hortum Sermek İçin Yarıştılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement