Ağrı'da En Küçük Büyükbaş Sıska Alıcısını Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Ağrı'da En Küçük Büyükbaş Sıska Alıcısını Bekliyor

Ağrı\'da En Küçük Büyükbaş Sıska Alıcısını Bekliyor

Ağrı'da 90 santimetre boyunda ve 55 kilogram ağırlığındaki 3 yaşındaki boğa, Kurban Bayramı için alıcısını bekliyor.

02.10.2014 11:55  Güncelleme: 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HÜSEYİN YILDIZ/ ORHAN GÜNGÖR - Ağrı'da 90 santimetre boyunda ve 55 kilogram ağrılığında olan 3 yaşındaki boğa, Kurban Bayramı için alıcısını bekliyor.

Merkeze bağlı Yurtpınar köyünde 2012 yılının başında doğan bir boğa, 90 santimetrelik boyu ve 55 kilogramlık ağırlığıyla ilgi çekiyor. Yaşıtlarının neredeyse çeyreği kadar olan boğanın lakabı ise "Sıska".

Yıllardır bölgede hayvancılık yaptığını söyleyen, "Sıska"nın sahibi Zeynel Atilla, boğanın 3 kilogram olarak dünyaya geldiğini söyledi.

Durumu başkalarına anlatınca kimsenin inanmadığını ifade eden Atilla, "Hayvanın boyu 90 santimetre ve et olarak da tahmini 30-40 kilo vardır. Doğduğu zaman çok ufaktı, doğduktan sonra annesinin sütünü emmeye boyu yetmiyordu, biberonla besliyorduk. Belli bir süreden sonra elimizle hayvanı kaldırarak anne sütünü emdirmeye başladık" diye konuştu.

Sıska'nın Türkiye'nin en küçük kurbanı olduğunu dile getiren Atilla, çocukluğundan beri hayvancılıkla uğraştığını ama bu kadar küçük bir büyükbaş görmediğini dile getirdi.

Görenlerin şaşırdığını belirten Atilla, "Kimse 3 yaşına geldiğine inanmıyor. Hayvanın ağzını açıp dişine bakınca bu hayvanın 3 yaşına geldiğine inanıyorlar" dedi.

Sıska'nın kurban olmak için gereken tüm İslami şartlara uyduğunu ileri süren Atilla, şunları kaydetti:

"İmama sorduk kurbanlık olur mu, olmaz mı diye. İmam hayvanın kurban olabileceğini söyledi. Hayvan diş atmış. Sıska'yı 2 bin liraya satacağım. Alıcısı olmazsa Kurban Bayramı'nda kendim keseceğim."

Veteriner hekim Metin Kızılkaya ise "Hayvanlarda tıpkı insanlar gibi gelişmeyebilir. Bu durum büyüme hormonunun az salgılanması ya da hiç salgılanmaması nedeniyle ortaya çıkar. Hayvan doğduğu zaman herhangi bir anormallik yoktur. Sonradan akranlarına göre gelişmediği görülür. Bazen de hipofiz bezinin iyi gelişmemesi ya da hipofiz bezindeki kistler sebep olabiliyor" şeklinde konuştu. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ağrı'da En Küçük Büyükbaş Sıska Alıcısını Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement