En Kutsal Yolculuğa Uğurlandılar - Son Dakika
Güncel

En Kutsal Yolculuğa Uğurlandılar

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, kutsal topraklara gitmeye hazırlanan hacı adaylarıyla geleneksel hale gelen uğurlama programında bir araya geldi.

20.08.2015 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkan Göksu, hacı adaylarından Türkiye'nin birlik ve beraberliği için dua etmelerini istedi.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek olan Esenlerli hacı adaylarıyla yemekli toplantıda buluştu. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen programa; Başkan Göksu'nun yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, Belediye Meclis Üyeleri ile hacı adayları ve aileleri katıldı.

PEYGAMBER EFENDİMİZİN AHLAKINI GETİRİN

Hep birlikte yenilen yemeğin ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda ilk konuşmayı Esenler Müftüsü Halil Şekerci yaptı. Haccın kişiyi olumlu yönde değiştirmesi için her kötü alışkanlıklardan uzak durulması gerektiğine dikkat çeken Şekerci, "O mübarek topraklarda zamanınızı ibadetle, zikirle geçirin. Hacdan ne getireyim diye düşünmeyin. Oradan getireceğiniz en güzel şey Peygamber Efendimizin güzel ahlâkıdır" dedi.

HAC YOLCULUĞU, EN KUTSAL YOLCULUK

Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, bir insanın hayatta çıkabileceği en kutsal yolculuğun hac yolculuğu olduğunu belirterek, "Hacca gerçekten niyet edenler ve çağrılanlar gidiyor. Eğer davet edildiyseniz Mevla size haccı nasip ediyor. 'Teslim oldum Ya Rabbi' diyerek gidiyorsunuz. Orada tüm insanların, bir tarağın dişleri gibi eşit olduğunu görecekseniz" diye konuştu.

Hacı adaylarından dua isteyen Başkan Göksu, sözlerini şöyle tamamladı; "Orada ülkemiz, milletimiz, şehrimiz için; kardeşliğimiz, birliğimiz, beraberliğimiz için; Esenler'deki yoksullar, hastalar, dertliler için dua etmenizi istirham ediyorum. Hacdayken yaptığım tavafın, tavafın ardından kıldığım namazın ve namazın ardından emanetini üstlendiğim 500 bin insan için ettiğim duadaki hazzı hiçbir şeyde yaşamadım. Allah yolunuzu açık eylesin. Allah haccınızı mebrûr etsin".

HACI ADAYLARINA ÇANTA HEDİYE EDİLDİ

Başkan Göksu'nun ardından Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal ve AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli de kısa birer konuşma yaparak hacı adaylarından ülkemizin birlik ve beraberliği başta olmak üzere tüm Müslümanlar için dua etmelerini istediler. Konuşmaların ardından Esenler'den kutsal topraklara gidecek olan 175 hacı adayına içinde seccade, tespih, fes ve başörtüsü bulunan çanta hediye edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel En Kutsal Yolculuğa Uğurlandılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement