En Sağlıklı İçme Suyu Sakarya'da - Son Dakika
Güncel

En Sağlıklı İçme Suyu Sakarya'da

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Sakarya ilindeki su kullanıcıları hem halihazırda içmesuyu kalite standartlarının çok üstünde hem de ilaç artığı içeren mikro kirleticiler açısından dünyanın en sağlıklı içme suyunu Sakarya tüketiyor.

23.05.2016 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Sakarya ilindeki su kullanıcıları hem halihazırda içmesuyu kalite standartlarının çok üstünde hem de ilaç artığı içeren mikro kirleticiler açısından dünyanın en sağlıklı içme suyunu Sakarya tüketiyor." dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen, SASKİ mayıs ayı olağan genel kurul toplantısında konuşan Keleş, devam eden ve tamamlanan yatırımlar ile ilgili bilgi verdi.

Keleş, şehri modern ve sağlam altyapı ile buluşturmak için gece gündüz çalıştıklarını dile getirerek, "SASKİ olarak şehrimizin altyapısına ciddi yatırımlar yapıyoruz. Kurumsal verimlilik anlamında Türkiye'de üst sıralardayız. Sakarya'nın güneyinden kuzeyine doğusundan batısına hizmet ulaştırıyoruz. İnşallah devam eden ve planlanan yatırımlarımızın tamamlanmasıyla şehrimizi dünya standartlarına uygun altyapıya kavuşturacağız. Ayrıca şehrimize inşa ettiğimiz içmesuyu hatları ile entegre bir su yönetimi oluşturacağız. Gebze Teknik Üniversitesi'nden bir uzman heyet, şehrimiz içmesuyu kaynaklarıyla ilgili çarpıcı bir rapor açıkladı. Buna göre ülkemizdeki büyükşehirler içerisinde en sağlıklı içmesuyu Sakarya'da tüketiliyor." diye konuştu.

Rüstem Keleş, 2009 -2015 yılları arasında şehre 400 milyon liralık yatırımı devreye aldıklarını, şuanda da 300 milyon liralık yatırımın yapımının halen sürdüğünü kaydetti.

Yatırımların tamamlanmasıyla şehrin hiçbir noktasında içmesuyu ve atıksu sorunu yaşanmayacağını ifade eden Keleş, "Tüm ilçelerimizde içmesuyu, yağmursuyu ve atıksu arıtma tesislerinde, içmesuyu depolarında ve kanalizasyon hatlarında inşa çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor." dedi.

- En sağlıklı içmesuyu

Keleş, Sapanca Gölü'nün su kalitesinin Dünya standartlarının üzerinde olduğuna dikkat çeken Keleş, şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz günlerde Sapanca Gölü'nde incelemelerde bulunan Gebze Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ebubekir Yüksel, Dr. Murat Eyvaz, Dr. Recep Kılıç, Yük. Müh. Ercan Gürbulak, Yük. Müh. Serkan Arslan, Uzman İsmail Özen ve Tekniker Fahrettin Duyum, Sakarya İli İçmesuyu Kaynakları ve Su Arıtma Tesislerinde Mikro Kirleticilerin İzlenme final raporunda, ülkemizdeki Büyükşehirler içerisinde dünyanın en sağlıklı sularının birinin Sakarya'da tüketildiğini belirttiler. Sakarya ilindeki su kullanıcıları hem halihazırda içmesuyu kalite standartlarının çok üstünde hem de ilaç artığı içeren mikro kirleticiler açısından dünyanın en sağlıklı içmesuyunu Sakarya tüketiyor."

Rüstem Keleş'in sunumunun ardından Genel Kurul gündemine geçildi.

8 gündem maddesinin görüşüldüğü kurulda ilk yedi madde oy çokluğu ile kabul edilirken; 8. madde yeniden görüşülmek üzere Hukuk Komisyonu'na havale edildi.

Ayrıca, genel kurul, komisyona havale edilen maddeyi görüşmek üzere 27 Mayıs Cuma günü 14.30'a kadar tekrar toplanacağı belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel En Sağlıklı İçme Suyu Sakarya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement