En Şık "Giyilebilirler!" - Son Dakika
Teknoloji

En Şık "Giyilebilirler!"

En Şık "Giyilebilirler!"

Giyilebilir teknoloji ürünlerinin de güzel görünebileceğini kanıtlayan, 10 sıradışı cihaz!

29.01.2015 02:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dürüst olmak gerekirse, piyasada popüler olan giyilebilir teknoloji cihazlarının pek çoğu kaba bir görünüme sahip. Örneğin Samsung'un Android Wear'lı Gear S saati müthiş özellikler sunuyor ama kol üzerinde son derece fazla yer kaplıyor; çok büyük görünüyor. ya da Google'ın sihirli gözlüğü Glass, sunduğu inanılmaz özellikler karşılığında biraz "garip" görünmenizi istiyor.

Tüm bu popüler cihazların yanında, çok fazla duymadığımız, görünümleriyle "lükse kaçan", son derece şık seçenekler de yok değil. Bu yazımızda, giyilebilir teknolojinin de şıklık kavramıyla bir arada anılabileceğini ispatlayan, 10 sıradışı cihazdan bahsedeceğiz...

HP'nin desteği ile geliştirilen bu saat, CV'sinde Sotheby's, Tiffany & Co. ve Ralph Lauren'i de bulunduran Michael Bastion tarafından tasarlandı. Paslanmaz çelik ve mineralle sertleştirilmiş kristalin birleşiminin yanında naylon, deri veya lastik kayış seçeneklerine sahip olan bu ürün, Pebble gibi pek çoklarından daha güzel görünüyor.

iOS veya Android ile eşleşebilen bu saat, tek şarj ile bir hafta dayanabiliyor ve size spor değerlerinizi, hava durumunu, müzik kontrollerini, ajanda randevularınızı ve daha pek çok farklı detayı gösterebilmekte. Standart veya sınırlı sürüm siyah modellerine sahip.

Montblanc TimeWalker Urban Speed e-Strap

giyilebilir, şık, güzel

Eğer akıllı saat fikrini seviyor ancak eski saatinizden ayrılmak istemiyorsanız, bir akıllı saat yerine bu akıllı kayışı alabilirsiniz. Kayışın 128x36 piksel çözünürlüğüne sahip 0.9 inçlik ekranı sayesinde, "akıllı" özelliklerinizi standart saatinize eklemeniz mümkün oluyor. Bu ekran üzerinden e-postalarınızı, gelen aramaları, mesajları, randevuları ve bildirimleri görebiliyorsunuz.

Ayrıca bir fitness takipçisi olarak da çalışan bu kayış, pedometre ve akselerometreye de sahip ve telefonunuzda bulunan müzikleri kontrol edebiliyor. Üstelik bütün bunları, klasik saatinizden vazgeçmenizi istemeden sunmakta. Bu ürün, bazı Urban Speed modellerinde standart olarak gelecek ancak henüz fiyatı belli değil.

Bu bileklik, adımlarınızı ve kalorinizi takip etmenin yanı sıra, nasıl daha fit olabileceğiniz konusunda fikirler de sunmakta. Hemen her aksesuarın yanına yakışacak zarif bir görüntüye sahip olan bu ürün, altın ve mor olmak üzere iki renk seçeneğine sahip. Ayrıca, isterseniz, takipçiyi bileklikten ayırarak giysilerinize takmanız da mümkün.

Mira, şimdilik sadece iOS ile uyumlu. Android uygulamasının da çok yakında gelmesi bekleniyor.

Ralph Lauren'den Polo Tech Shirt

giyilebilir, şık, güzel

Bütün giyilebilirler bileğinize takılmıyor. Bu giysi, siz çalışırken biyometrik verilerinizi topluyor ve akıllı telefonunuza ya da tabletinize aktarıyor. Yardımcı uygulamasını çalıştırdığınızda, ne zaman ne kadar çalıştığınızın bir dökümünü görebilmektesiniz.

Bu giyilebilirin çalışma sistemi ise, içerisinde bulunan biyo-algılayıcı gümüş lifleri içermekte. Bu algılayıcılar sayesinde kaç kalori yaktığınız, en yüksek kalp ritminiz ve attığınız adım sayısını size söyleyebiliyor. Bu sayıları karşılaştırma imkanınız da bulunuyor ve bu özelliğin, ihtiyacınız olan tüm motivasyonu sağlayacağını söyleyebiliriz. Ayrıca bu ürünün kumaşı, ter tutmama özelliğine de sahip.

Fiyatı henüz belli değil ama birkaç ay içerisinde raflarda olacağı düşünülüyor.

Bu yüzük, dört farklı taş seçeneği ile sunulmakta: Siyah oniks ("Stargaze"), pembe safir ("Wine Bar"), gökkuşağı ay taşı ("Daydream") ve zümrüt ( "Into the Woods"). Ayrıca bir de sınırlı üretim olan kuvars ("Dive Bar") seçeneği bulunmakta.

Bu seçeneklerin hangisini seçerseniz seçin, oldukça şık olan 18 karat mat altın çerçeve ile beraber geliyor. Bu ürün, iOS ve Android ile beraber çalışabilmekte ve gelen aramalarda, mesajlarda, randevularda, e-postalarda ve Twitter ile Facebook bildirimlerinde titreyerek sizi uyarmakta. Yüzükte bir ekran bulunmadığından dolayı niye titrediğini anlamak için telefonunuza bakmanız şart. Ancak bu durum, bu şık ürünü kullanmak için ödenmesi gereken küçük bir bedel. Ringly, baharda satışa sunulacak; fiyatı ise 200 solar seviyesinden başlayacak.

Intel MICA - 495 dolar

giyilebilir, şık, güzel

MICA, My Intelligent Communication Accesory'nin (Benim Zeki İletişim Aksesuarım) bir kısaltması olarak ortaya çıkmış bir isim. Zaten cihaz da tam olarak bu işlemi gerçekleştirmekte.

Eğimli safir dokunmatik ekrana sahip olan bu bilekliğin ününü kazanmasını sağlayan en büyük özelliği, podyum referansları olarak gözüküyor: Bu ürün, moda evi Opening Ceremony tarafından tasarlanmış durumda ve siyah su yılanı derisi, Çin'den inciler ve Madagaskar'dan lapis taşları veya beyaz su yılanı derisi, Güney Afrika'dan kaplan gözü taşı ve Rusya'dan volkan camı seçeneklerine sahip. Gerçekten özel olan bu ürünün teknoloji desteği ise Intel tarafından sağlanmakta. Türünün diğer örnekleri gibi, bu bileklik de akıllı telefonunuza gelen bildirimleri size sunmakta. Bu bilekliği diğerlerinden ayıran asıl özellik ise kendi 3G bağlantısına sahip olması. Yani bu ürünü bir telefon ile eşleştirme zorunluluğunuz bulunmuyor; bağımsız olarak kullanılması da mümkün.

Moda ve teknoloji her zaman beraber ilerlemeyebiliyorlar. Sony SmartEyeglass Attach'in en güzel özelliklerinden biri de bu noktada ortaya çıkıyor: Yeni bir teknoloji gözlüğü olmak yerine, var olan gözlüğünüze gelen bir eklenti olan bu ürün, bir IT uzmanı tarafından nasıl gözükeceğinize karar verilmeden "akıllı" yeteneklere kavuşmanızı sağlıyor.

İşlemci, algılayıcılar, Bluetooth ve Wi-Fi, gözlüğünüzün kolundaki bir modülde yer alırken, gözünüzün üzerindeki küçük bir OLED ekran ile de bilgileri görebiliyorsunuz. Gelen veriler bir heads-up ekran (HUD) gibi çalışmakta ve böylelikle e-postaları, mesajları okuyabiliyor, gelen aramaları görebiliyor ve geri kalan özellikleri kullanabiliyorsunuz.

Fiyat veya piyasa tarihi konusunda henüz bir açıklama yok...

Withings Activité Pop - 120 dolar

giyilebilir, şık, güzel

Bu ürün, zaten özel olan Activité'nin çoğu özelliğini alıyor ve bunları 200 dolar daha ucuza sunarken, adının sonuna da Pop'u ekliyor.

Monochrome tasarımı ve PVD kaplaması ile, bu ürün daha pahalı olan Activité'nin temiz ve basit görünümünü korurken, kendisine daha genç ve daha "kentli" bir görüntü katıyor ve daha değerli bir hale geliyor. Gün içerisinde yaptığınız aktiviteler, bir bakışta görebildiğiniz alt göstergede gösterilirken, sizi özellikler içinde boğmuyor. Yüzme, kaç adım attığınız, koşu detektörü ve temel bir uyku takipçisi kazandığınız tüm özellikleri oluşturmakta. Hem Android, hem de iOS ile uyumlu olan saatin, birkaç hafta içerisinde piyasada olması bekleniyor.

Bu ürün tek bir parçadan oluşmuyor ve bütün bir aksesuar setini içermekte. Setteki her yüzük, kolye ve bileklik, bir taşa, bir devre tahtasına Bluetooth'a, titreme motoruna ve algılayıcıya sahip.

Akıllı telefonunuzla eşleşen bu ürünler, pek teknolojik gözükmüyorlar. Malzemelerin arasında ise kırmızı altın ve platin gibi seçenekler bulunmakta ve taşları, parçaların arasında değiştirebiliyorsunuz. Yani bir taş bir gün yüzükte bulunurken, bir diğer gün kolyede bulunabiliyor. Asıl özellik ise yardımcı uygulama ile beraber ortaya çıkıyor: Uygulama ile beraber, hangi uyarıları alacağınızı, kimlerin size ulaşabileceğini ve aranan kelimeleri seçebilmektesiniz.

Her bir parçanın 500 dolar seviyesinde bir fiyata sahip olması ise, göz korkutacak cinsten...

Netatmo June - 95 dolar

giyilebilir, şık, güzel

Bu bileklik hayatınızı kurtarabilir. June, güneşe ne kadar maruz kaldığınızı ölçüyor ve iOS telefonunuza bu veriyi göndererek tavsiyeler sunuyor. Doğru güneş kremini kullanmadığınızdan mı endişelisiniz? Artık gölgeye geçme vaktinizin geldiğini mi düşünüyorsunuz? June sayesinde bu düşüncelerinize aradığınız cevabı rahatlıkla bulabilirsiniz.

Tabii ki bu ürünün çok güzel bir görüntüye sahip olduğunu da belirtmekte fayda var. Bir elması andıracak şekilde kesilmiş olan bu ürün, üç renk seçeneği ile beraber sunulmakta: Platin, altın ve tunç. Silikon veya deri bant seçeneklerini de barındıran ürün, tam anlamıyla mükemmel bir sahil arkadaşı...

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji En Şık 'Giyilebilirler!' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi
    23:09 Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi

    Samsung, bu yıl Galaxy Z Flip 6 ve Z Fold 6'yı piyasaya sürecek. Galaxy Z Flip 6'nın Geekbench raporuna göre cihazın 8 GB RAM, Android 14 işletim sistemi ve Snapdragon 8 Gen 3 işlemciye sahip olacağı görülüyor. Galaxy Z Flip 6'nın temmuz veya ağustos ayında duyurulması ve satışa sunulması bekleniyor.

  • Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor
    23:09 Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor

    Elektrikli araç piyasasında hem Tesla hem de Türkiye'nin yerli markası Togg'un modelleri, fiyatlandırma stratejileri ile dikkat çekiyor. Her iki markanın da farklı kullanıcı ihtiyaçlarına hitap edebilecek çeşitlilikte elektrikli araçlar sunduğu görülüyor.

  • Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip
    23:09 Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip

    Huawei'nin yeni akıllı saati Watch Fit 3'ün ilk görüntüleri yayınlandı. Watch Fit 3, Apple Watch Series 9'a oldukça benzer bir görünüme sahip. Yeni tasarımda ekran biraz daha kare şeklinde tasarlanmış ve sağ üst tarafta yeni bir fiziksel düğme eklenmiş. Huawei Watch Fit 3, daha ekonomik bir alternatif olacak şekilde geliyor ve tahmini olarak 100 euro civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Cihazın özellikleri arasında Bluetooth bağlantısı, bildirim gösterimi, ses dosyalarını saklama ve oynatma, spor aktivitelerini takip etme gibi temel akıllı saat özellikleri bulunuyor. Huawei'nin bu yeni modeli, Apple Watch'a yakın pratik özellikler sunarak uygun fiyatlı akıllı saat arayan kullanıcılar için cazip bir alternatif oluşturuyor.

  • OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı
    23:09 OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı

    OnePlus'ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 16 GB RAM belleği ile dikkat çekiyor. Ayrıca 1,5K kavisli ekran, 6000 mAh pil ve 100W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, rakiplerine aman vermeyecek.

  • Alfa Romeo Milano'nun yeni ismi Junior oldu
    21:10 Alfa Romeo Milano'nun yeni ismi Junior oldu

    Geçen yıl tanıtılan Alfa Romeo Milano, hükümetin talebi üzerine isim değişikliğine giderek Junior adını aldı. İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo, Milano'nun Polonya'da üretiliyor olması sebebiyle hükümetin eleştirilerine maruz kalmıştı. Ticaret ve Made in Italy Bakanı ise bu eleştirileri doğrulayarak isim değişikliğinin yasalara aykırı olduğunu belirtti. Şirket ise Milano isminin tüm yasal gerekliliklere uyduğunu savunsa da uzlaşmaya giderek Junior ismini seçti.

  • Twitch, Türkçe Dil Desteği Kararıyla Gündemde
    21:10 Twitch, Türkçe Dil Desteği Kararıyla Gündemde

    Son dönemin en çok konuşulan uygulamalarından Twitch, Türkçe dil desteği kararıyla gündeme geldi. Türk oyunseverleri çileden çıkaran bu kararın sebebi henüz bilinmiyor. Twitch'in Türkçe dil desteği sunmaması büyük tepki çekti. Twitch'in bu kararı, ülkeden istediği finansal getiriyi sağlayamamasından dolayı aldığı iddia ediliyor. Ayrıca Korece, Lehçe ve Rusça dilleri de Twitch'ten kaldırılacak. Oyuncuların bu karara nasıl tepki vereceği merak konusu.

  • Qualcomm, 24 Nisan'da Snapdragon X Plus işlemcisini tanıtabilir
    21:10 Qualcomm, 24 Nisan'da Snapdragon X Plus işlemcisini tanıtabilir

    Qualcomm, 24 Nisan'da önemli bir gelişme yaşanacağını duyurdu. Şirketin Snapdragon X Plus işlemcilerini tanıtabileceği tahmin ediliyor. Ayrıca, Snapdragon X Elite işlemcisinden güç alan ilk dizüstü bilgisayarın da tanıtılabileceği söyleniyor.

  • Netflix, gelir ve abone sayısını açıklamama kararı aldı
    21:09 Netflix, gelir ve abone sayısını açıklamama kararı aldı

    Netflix, önümüzdeki yıldan itibaren abone sayısını ve elde ettiği geliri açıklamayacağını duyurdu. Şirket, abone sayısının gelecek potansiyelini gösterme konusunda eskisi kadar önemli olmadığını belirtti. Finansal raporlarını sadece abone sayısında önemli başarılara ulaştığında yayımlayacak.


Advertisement