En Uzun İtfaiye Merdiveni" - Son Dakika
Yerel

En Uzun İtfaiye Merdiveni"

Tire'de yaşayan Mustafa Deprem isimli makine mühendisi, Türkiye'nin "en uzun itfaiye merdiveni"ni yaptı.

08.07.2014 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tire'de yaşayan Mustafa Deprem isimli makine mühendisi, Türkiye'nin "en uzun itfaiye merdiveni"ni yaptı.

Yaklaşık 35 yıldır itfaiye merdiveni, itfaiye ve kurtarma araçları imalatıyla uğraşan Deprem, imalatta demir yerine alüminyum kullandığını belirtti. Türkiye'de yapılan tüm araçların ve merdivenlerin demir profilden yapıldığını kaydeden Deprem, "Türkiye'de itfaiye araç ve merdivenleri demir profilden yapılıyor. Demir alüminyuma göre çok daha ağır bir malzeme. Ağır malzeme ile uzun ve dayanıklı merdiven yapılması neredeyse imkansız. Demir merdivenin ağırlığı itfaiye aracını devirebilir ve sağlıklı sonuçlar alınamaz" dedi.

Türkiye'deki en uzun itfaiye merdivenini yaptığını söyleyen Deprem, "8 kişilik bir ekiple 4 ay ça aracın üzerine monte edilebilecek şekilde 42 metre uzunluğunda merdivenli itfaiye aracını yaptım. Bu araç Aralık ayından beri dışarıda yağmur altında duruyor. Paslanma çürüme asla yok ve 20 yıl garantili. Bu aracı numune olarak burada tutuyorum çünkü hangi belediyeye gitsem gerçek olduğuna inanmaları referanslara rağmen güç oluyor. Bende gözleriyle görmeleri için bir tane iş yerimin önünde tutuyorum" şeklinde konuştu.

Hedef 50 metre

Alüminyum işçiliğinin çok farklı olduğunu ve her alüminyum imalatçısının bu merdiveni yapamayacağını, söyleyen Deprem, "Şimdi hedefim 50 metrelik merdiven yapmak. Bizim işimizde talep çok fazla olmadığı için personel sayımız az. Talep artarsa istihdamı da artırırım. Yan sanayiden çok faydalanıyoruz. 20 esnaf benimle birlikte çalışıyor. Talep artarsa yan sanayi de çok faydalanacak" dedi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel En Uzun İtfaiye Merdiveni' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement