En Yüksek Çömlek Vazosu Üretildi - Son Dakika
Yerel

En Yüksek Çömlek Vazosu Üretildi

En Yüksek Çömlek Vazosu Üretildi

MALATYA (İHA) – Malatya’da ilk defa üretilen en yüksek çömlek vazosu Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi Çömlekçilik Usta Öğreticisi Aziz Çokçetin tarafından üretildi.

09.04.2014 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MALATYA (İHA) – Malatya'da ilk defa üretilen en yüksek çömlek vazosu Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi Çömlekçilik Usta Öğreticisi Aziz Çokçetin tarafından üretildi.

Çömlekçilik Usta Öğreticisi Aziz Çokçetin, 'Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi'nde çömlekçilik usta öğreticisi olduğunu söyledi. Çokçetin, "Vazomuzun yüksekliği 115 santimetredir. 1995 den beri Malatya'da ilk üretilen 1 metre yüksekliğinde vazo diyebiliriz. Sergilerde ve halk eğitim merkezimizde sergilemeyi düşünüyoruz. Çömlekçilik kursumuzda kursiyerlere çömleğin günümüze uyarlanmış hali olan değişik ürünler yapmayı öğretiyoruz. Vazolar hediyelik eşyalar. Artık testi ve güveç kullanılmıyor. Artık porselenler fabrikalarda üretildiği için el emeği ölmeye başladı. Bizlerde bu sanatı halk eğitim merkezimizde çömlekçilik kursu vererek bu sanatı ayakta tutmaya çalışıyoruz. Meraklı insanları çömlekle ve kille tanışmaya bekliyoruz" dedi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel En Yüksek Çömlek Vazosu Üretildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement