Endonezya Büyükelçisi Agustini'den Vali Güzeloğlu'na Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Endonezya Büyükelçisi Agustini'den Vali Güzeloğlu'na Ziyaret

Endonezya Büyükelçisi Agustini\'den Vali Güzeloğlu\'na Ziyaret

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Endonezya Ankara Büyükelçisi Nahari Agustini’yi makamında kabul etti.

17.09.2014 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Endonezya Ankara Büyükelçisi Nahari Agustini'yi makamında kabul etti.

Kabulde Agustini'ye Endonezya'dan gelen bir heyette eşlik etti. Ziyarette konuşan Büyükelçi Agustini, kendilerini kabul ettiği için Vali Güzeloğlu'na teşekkür ederek, "Mersin'e geliş amacımız Mersin'in güzelliklerini görmek aynı zamanda sizinle tanışmak için geldik. Aynı zamanda belediye başkanını da ziyaret edeceğiz. Onun dışında da akşam kokteyl vereceğiz. Başta limanı dahil bizim gemilerimiz burayı tercih ettiler. Çünkü onlar Mersinlilerin hoşgörülü, sıcak kanlı ve misafir perver olduğunu bildikleri için gemilerini buraya yanaştırdılar. Biz ekonomik ve ticaret işbirliklerimizi geliştirmek istiyoruz" diye konuştu.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu ise Endonezya heyetini Mersin'de görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Mersin'in hem ekonomik anlamda hemde kültürel anlamda bu ziyarette Endonezya açısından tanınacağını düşünüyorum. Mersin Türkiye'nin en büyük 2. limanı. Geçtiğimiz yıl sonu Mersin'den gerçekleşen ve liman üzerinden gerçekleşen dış ticaret yaklaşık 25 milyar dolar. Her geçen gün artan bir ivme ve eğilim gösteriyor. Özellikle Ortadoğu, Asya ve uluslararası ticaret açısından transit mal hacmi Mersin üzerinden her geçen gün çoğalıyor. Mersin limanındaki transit mal ticareti her geçen gün artan seviyede. Dolasıyla özellikle uluslararası birçok marka ve firma Mersin'de hem yatırım hem de yer arayışı içerisinde. Mersin'de aynı zamanda Türkiye'nin ilk Serbest Bölgesi var ve bugün itibariyle Türkiye'nin en büyük 2. serbest bölgesi. Geçtiğimiz yıl sonu Serbest Bölgede üretim hacmi yaklaşık 4 milyar dolar. Yine Mersin Türkiye'nin tarımsal üretim açısından en önemli üretici kenti. Dolayısıyla Mersin'de yatırım anlamında tarım, dış ticaret, hizmetler sektörü ve şüphesiz sanayi çok önemli potansiyel" şeklinde konuştu.

Endonezya ile güzel bir kardeşlik ve dostluk ilişkilerinin olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, "Ama bunu ticaret ve ekonomik anlamda da geliştirmek ve güçlendirmek ikimizin de hepimizin de hedefi olmak zorunda. Akşam ki davet için çok teşekkür ediyorum. Davetinize üzülerek katılamayacağımı belirtmek istiyorum. Çünkü benim dün itibariyle görev yerim değişti. Ben Kocaeli Valisi olarak atandım. O yüzden bugünler hem ayrılış vedası yapıyorum hemde çok yoğun bir şekilde oraya dönük bir hazırlanma içerisindeyim. Ben sizleri Kocaeli'ne davet ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu içinde orman ürünlerinin olduğu bir hediye paketini Büyükelçi Agustini'ye verdi. Agustini'de Vali Güzeloğlu'na bir hediye verdi. Ziyaretin sonunda Agustini Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Endonezya Büyükelçisi Agustini'den Vali Güzeloğlu'na Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement