Endonezya'da Işık Maratonu - Son Dakika
Güncel

Endonezya'da Işık Maratonu

Endonezya\'da Işık Maratonu

Endonezya'nın Bali Adasında düzenlenen Işık Maratonuna binlerce insan katılırken, organizasyon renkli görüntülere sahne oldu.

24.11.2014 00:23  Güncelleme: 08:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Endonezya'nın Bali Adası'nda düzenlenen Işık Maratonu'na binlerce insan katılırken, organizasyon renkli görüntülere sahne oldu.

Havanın kararmasıyla başlayan 5 kilometrelik maratonda fosfor ve ışıklı aksesuarlar kullanma zorunluluğu bulunurken, maratonda yaklaşık 15 bin kişi koştu.

Denpasar Bölgesi'nde yollar trafiğe kapanırken, maratona katılanların kullandığı ışıklı ve fosforlu kıyafetler karanlık nedeniyle ilginç görüntüler oluşturdu.

Maratona, adada tatil için bulunan turistler de büyük ilgi gösterdi. 5 kilometre boyunca düşük tempoda gerçekleşen koşu sonrası, organizasyon bitiş alanında düzenlenen müzik şenliği ile devam etti. Çalınan müziklerle eğlenen binlerce insan karanlık ortamda ışıklı ve fosforlu aksesuarlarla dans etti.

Adadaki turizm potansiyelinin artması amacıyla düzenlenen maratonda birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Maratona katılan Angga Wijaya çok ilginç bir gece geçirdiğini belirterek, "Bu maraton diğerlerinden çok farklı. Karanlıkta koşarken, binlerce insanın fosforlu ışıklarla oluşturduğu manzara harikaydı. Gerçekten çok eğlendim" dedi.

Maratonu düzenleyen komitenin üyesi Yoga ise "Böyle bir maraton Endonezya'da ilk defa gerçekleşti. Binlerce insan yoğun katılım gösterdi. Bu maratonla birlik ve beraberlik mesajı vererek, Bali Adası turizmine daha da katkı sağlamayı amaçladık. Umarım başarılı olmuşuzdur" diye konuştu. - Cakarta

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Endonezya'da Işık Maratonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement