Endonezya'da "Köle Balıkçılar" - Son Dakika
Güncel

Endonezya'da "Köle Balıkçılar"

Endonezya'da kafeslerde tutulup köle olarak çalıştırılan yaklaşık 500 yabancı uyruklu kurtarılarak ülkelerine gönderildi.

19.04.2015 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Endonezya'da kafeslerde tutulup köle olarak çalıştırılan yaklaşık 500 yabancı uyruklu kurtarılarak ülkelerine gönderildi.

Tayland üzerinden Endonezya'nın Benjina Adası'na çeteler tarafından yasa dışı olarak getirilen Tayland, Kamboçya, Myanmar ve Laos uyruklu yüzlerce kişinin kandırılarak kafeslere kilitlendiğinin ve günde 20-22 saat hiç dinlendirilmeden köle gibi çalıştırıldığının ortaya çıkmasıyla Endonezya yetkilileri çalışma başlattı.

Tayland üzerinden bin dolar karşılığında iş vaadiyle kandırılarak Endonezya'ya getirilen köle balıkçıların kafeslere kilitlendiği ve işkenceye maruz kaldığı ortaya çıktı.

Kurtarılan balıkçılardan Ota Ling, gemi kaptanlarının kendilerine işkence yaptığını belirterek "Bizi pis su içmeye zorladılar. Dinlenmemize izin vermeden 20-22 saat çalıştırdılar. İtiraz eden veya kaçmaya çalışan işçiler, zehirli vatoz balığının kuyruğuyla kamçılandı" dedi.

Çok sayıda balıkçının kaçmak için okyanus sularına atladığını söyleyen Ling, "Belki kurtuldular, belki de öldüler. Okyanusun dibinde birçok insan kemiğinin olduğuna eminim. Kurtulduğum için çok mutluyum. Ailemi çok özledim" diye konuştu.

Balıkçılık Bakanı Susi Pudjiastuti, "Bu Endonezya'nın kanayan yarasıdır. Üzücü bir durum. Bölgede kaçak çalıştırılan daha binlerce kişinin olduğunu tahmin ediyoruz. 500'e yakın kişi kurtarıldı. Bu daha başlangıç. Bu sorunu çözeceğiz" ifadesini kullandı.

Zorla çalıştırılan balıkçıların yakaladığı deniz ürünlerinin, ABD'nin ve dünyanın en büyük zincir mağazalarına ve restoranlarına satıldığı belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Endonezya'da 'Köle Balıkçılar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement