Endonezya Uyuşturucu Mahkumları için Vahşi Hayvanlı Hapishane İnşa Edecek - Son Dakika
Dünya

Endonezya Uyuşturucu Mahkumları için Vahşi Hayvanlı Hapishane İnşa Edecek

Edonezya hükümeti uyuşturucuya karşı sert tutumlarını göstermek için müebbetlik uyuşturucu mahkumlarını etrafı timsah, pirana ve vahşi kaplanlarla çevrili hapishanede tutacak.

24.12.2015 20:42  Güncelleme: 21:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Endonezya Uyuşturucuyla Mücadele Kurumu, etrafı hendekle çevrili bir hapishane inşaatının yapımına başlanacağını duyurdu. Buraya kadar her şey normal görünse de haberi ilginç kılan ayrıntı, bu hendeklerde timsahların ve piranaların bulunacak olması.

UYUŞTURUCU "OLAĞAN ÜSTÜ SUÇ" KAPSAMINDA

2015 kasımında Endonezya hükumeti uluslararası baskılara boyun eğerek, idam cezasının infazını bekleyen suçluların cezalarını öteleyerek böyle bir kararı duyurdu. Uyuşturucuyla Mücadele Kurumu'nun başında bulunan Budi Waseso'nun Rebecca Henschke ile yaptığı röportajda açıkladığı cezaevi planına göre; içi su dolu birinci hendekte timsahlar olacak, ikinci hendekte piranalar, ikinci hendekten sonraki yeşil alanda da vahşi kaplanlar olacak. Bu planla müebbet hapis cezası almış uyuşturucu mahkumlarına karşı ne derece ciddi olduklarını göstereceklerini belirten Waseso, olağanüstü suç olarak tanımladığı uyuşturucu tacirliğiyle mücadelede olağanüstü önlem almaları gerektiğini ifade etti. Waseso, hapishanenin etrafından korunaklı bir alan oluşturarak bu vahşi hayvanları da koruma altına alacaklarını söyledi.

"BU BİR ŞAKA DEĞİL"

Rebecca Henschke'nin "Bazı hükumet üyeleri ve halktan kimseler timsahlı hapishane fikrini 'şaka' olarak niteliyor, bu konuda ciddi misiniz?" sorusuna Waseso; "Hayır bu bir şaka değil. Bu üzerinde çalıştığımız bir proje. Başkanın emriyle, bu projeyle alakalı çalışmak üzere uyuşturucu ile mücadele biriminden ve insan hakları bakanlığından seçilen görevlilerden bir takım oluşturuldu. Bu fikrin ne şekilde gerçekleştirilebileceğine dair şu an çalışmaktalar" dedi.

Endonezya Uyuşturucu Mahkumları için Vahşi Hayvanlı Hapishane İnşa Edecek

Son Dakika Dünya Endonezya Uyuşturucu Mahkumları için Vahşi Hayvanlı Hapishane İnşa Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • bager: 1 veya 1.5 yil onceki haber.boyle eski haberleri yeni diye yutturunca elinize ne geciyor 1 1 Yanıtla

Advertisement