Ener Başkanı Aksu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Ener Başkanı Aksu Açıklaması

Ener Başkanı Aksu Açıklaması

Erzurum Düşünce ve Strateji Merkezi (ENER) Başkanı Vahdet Nafiz Aksu, “Darbecilerce şehit edilenler için görkemli bir milli irade anıtı dikilmesini teklif ediyoruz.

16.07.2016 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Düşünce ve Strateji Merkezi (ENER) Başkanı Vahdet Nafiz Aksu, "Darbecilerce şehit edilenler için görkemli bir milli irade anıtı dikilmesini teklif ediyoruz. Ayrıca, İsyanın bastırılmasında rol oynayan tüm kamu görevlilerine yüce meclis tarafından şeref madalyası verilmeli" dedi.

Darbe teşebbüsünün etkisiz hale getirildiği gecenin şimdiden milletin zafer gecesi olarak tarihe geçtiğine işaret eden Aksu, "Namluyu millete çevirenlere, masum vatandaşlara mermi yağdıranlara, milli iradenin tecelligahı yüce meclisi utanmadan bombalayanlara karşı Milletin kazandığı bu şanlı demokrasi zaferi kutlu olsun" dedi.

Aksu, şöyle devam etti: "Darbe teşebbüsü gecesi şerefli milletimiz tarih yazdı. Milli irade tokadı asilerin melun yüzünde patladı. Şükürler olsun bu sefer darbeciler avuçlarını yaladı, gasp ettikleri tanklar tüfekler milli irade duvarına çarpıp hak ile yeksan oldu. İradesine sahip çıkan millete maşallah. Dik durarak muhteşem bir demokrasi destanı yazan sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve muhalefet liderleri tarihi bir misyon yüklendiler, milletin gönlünde taht kurdular. Halk iradesinin arkasında kenetlenen yüksek komutanlar halkımızın takdirini kazandılar.

Ayrıca bizi sevindiren diğer bir husus da, kritik zamanlarda vatanın sigortası olan Erzurum'un şanlı şahlanışı oldu. Yediden yetmişe tüm dadaşlar, siyasi ayrılıkları bir yana bırakarak topyekün meydanlara demokrasi mührünü vurdular. Sivil toplum kuruluşları, siyasi parti teşkilatları, medya ve emeği geçen herkesi, çok anlamı gayret ve mesailerinden ötürü tebrik ediyoruz.

İsyanın bastırılmasında rol oynayan tüm kamu görevlilerine yüce meclis tarafından şeref madalyası verilmesini ve darbeci mermileriyle şehit olanlar için görkemli bir Milli İrade Anıtı yapılmasını teklif ve talep ediyoruz. Milletimizin gözü aydın olsun. Bize darbe teşebbüslerinin halk iradesi karşısında tuzla buz olduğunu gösteren Allah'a binlerce şükür..." - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ener Başkanı Aksu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement